Kolejna ciepła i słoneczna niedziela. My już po obiedzie. Niedzielny obiad staram się robić nieco wystawnie, bo po prostu mam więcej czasu. Jest i obrus na
codojedzeniaMasło orzechowe to przysmak, który lubi się chyba niezależnie od wieku. Niestety wiele z tych dostępnych w sklepach zawiera dodatki, które nie są ani niezbędne, ani
Z notatnika dietetykaPieczony pasztet z indyka z dodatkiem moreli to danie mięsne, które świetnie sprawdza się podane jako zimna przekąska , danie śniadaniowe oraz kolacyjne . Podstawą tego pasztetu jest
MeCooksSezon grillowy uważam za otwarty! Uwielbiam lato właśnie za te spotkania przy grillu. Grillowane mięso , czy ryby są pyszne, a smakują jeszcze lepiej z różnymi dodatkami
codojedzeniaCzęsto gdy zostaje nam mięso i warzywa z rosołu zastanawiamy się co tym razem z tym zrobić. Ja zazwyczaj robię pierogi
magiczna kuchnia KasiFerricelli al Rafano to kolejny mało znany szerszej widowni obiad z Włoch . Ten obiad zjadłem i zrobiłem tuż po świętach Wielkanocnych, kiedy w lodówce zalegała mi
RafalCookU mnie przygotowania do Wielkanocy dobiegły już końca, a teraz tak naprawdę czekam tylko na miły czas, który spędzę z rodziną. W tym roku na moim
MeCooksKolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem są to jajka z kremem na bazie majonezu, musztardy, żółtek, jajka oraz smażonego boczku. Przygotowanie kremu boczkowego rozpocząć należy
MeCooksDomowa ćwikła jest banalnie prosta przygotowaniu i super smaczna. Wystarczą dwa podstawowe składniki i przyprawy, aby otrzymać idealny dodatek do wszelakich pieczeni. Ćwikłę podasz bowiem do
Zasmakuj KuchniSos cumberland to pyszny zimny sos na bazie żurawiny, czarnej porzeczki, wina i chrzanu. Doprawiony sokiem z pomarańczy, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Świetny sos
Zasmakuj KuchniZastanawiałam się, co Wam napisać w pierwszym moim poście w tym roku. Nie ma mnie teraz w Raju tyle, co kiedyś. Ale to nie znaczy, że
Raj dla PodniebieniaSałatka Śródziemnomorska a może włoska, a może czyszczenie lodówki 😉 To nie ma absolutnie żadnego znaczenia, bo jeden mały, drobny szczegół, który chyba sobie sam wymyśliłem, sprawia
RafalCookCzasem w kuchni warto odejść od klasyki i zrobić coś innego. Tym razem zastąpimy klasyczne pesto, takim przygotowanym z rukoli. Zrobimy pyszne pesto z rukoli. Przygotowuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!