czasie sama się na niego skuszę:) nenechaa 2012/04/29 10:24:19 A z kolei nasza Dob. się zainspirowała przepisem Twoim i pokleciła dla nas znów troszkę inną wersję tej pasty ;P (u mnie na blogu jeeest do wglądu ^^) Bardzo dobre! I pomyśleć, że niekiedy odrzucam przepisy ze względu na dziwaczne zestawienia składników... haha, ciekawe ile już takich smaczności mi umknęło
Zdrowa Kuchnia Sowyszklanki mleka kokosowego łyżka kopiasta ksylitolu 2 łyżki miodu 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego łyżka masła sklarowanego Orzechy zmiksowałam i tradycyjnie już nie wyszła mi z tego gładka pasta, tylko masa z wyczuwalnymi drobinkami czy wręcz kawałeczkami orzechów. Masę wymieszałam z pozostałymi składnikami oprócz masła i miodu i wrzuciłam na patelnię. Smażyłam ją kilka minut na małym ogniu często
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko korzystam z fasolki adzuki, do tej pory użyłam jej w deserze i jako dodatek do jaglanej pasty . I znów o niej zapomniałam;) Gdy sobie o niej p rzypomniałam , to od razu zamoczyłam, tym razem z my ś lą przeznaczenia jej na danie obiadowe. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKolejna prosta pasta z awokado, tym razem dodatkiem głównym jest zielona cebulka z mojej parapetowej uprawy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKolejna pasta z awokado, tym razem podana jako przekąska z wykorzystaniem cykorii, z którą się już wyraźnie zaprzyjaźniłam;). Bardzo fajny to był pomysł, w sam raz na rozpoczynający się sezon grillowy i ogrodowy:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowybezglutenowe ciasteczka w różnych smakowych kombinacjach, że piekę je już po raz kolejny. Dzisiaj z mąką jaglaną i figami, a także z dodatkiem następnego składnika, który mnie uzależnił, czyli pasty tahini. Od kiedy kupiłam gotową po prostu nie mogę się jej oprzeć: dodaję ją do koktajli, jaglanki, sosów i zastanawiam się, czy to nie przesada, bo wszystko (?) dobre
Zdrowa Kuchnia Sowypapryka, ogórek, szczypior - pokroić w drobną kostkę. Dodać do sera, doprawić solą i BIO PAPRYKĄ granulowaną Royal Brand. BIO papryka słodka granulowana Doskonały dodatek do dań mięsnych, sałatek i past. Niezastąpiona w kuchni włoskiej i węgierskiej. Słodki, aromatyczny smak wzbogaci wiele dań. Wygodna w użyciu. Cena: około 10zł/30g Zapraszam do zapoznania się z ofertą Royal Brand tutaj
kolorowotorcikowokilka suszonych pomidorów z oleju 2 łyżki tartej mozarelli 1 łyżeczka przyprawy do pomidorów KAMIS Wykonanie: Awokado obrać, rozgnieść w miseczce, czosnek rozetrzeć. Połączyć oba składniki, dodając do pasty łyżeczkę przyprawy do pomidorów KAMIS. Pomidory osączyć z oleju, pokroić w paski. Bułeczki rozkroić, smarować "masełkiem" czosnkowym z awokado, układać na nim pomidory. Całość posypać tartą mozarellą. Piec
kolorowotorcikowoZalać gotowym sosem. Posypać startym na tarce serem. 6. Zapiekać do roztopienia się sera. Ok. 15 min. w 180 st. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo i VIVA la pasta
Pasja SmakuMięso mielonego z indyka ostatnio często przeze mnie wykorzystywane a przez wielu niedoceniane tym razem wykorzystałam je do nowej wersji curry, lekko pikantnej z żółtą pastą i z mlekiem kokosowym. Klopsiki w tym wydaniu to lekkie danie, przy okazji zdrowe, nietuczące i miłe dla podniebienia. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzygotowanie: Ser kroimy w kosteczkę. Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy, rozgniatamy widelcem i dodajemy do sera. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy sos majonezowy, posiekany szczypiorek i mieszamy. Pastę można schłodzić, wypełniamy farszem połówki jajek. Dekorujemy szczypiorkiem oraz serem. Smacznego! The post Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnku - kilka listków świeżej mięty posiekanej - odrobina soku z cytryny - sól, pieprz - łyżeczka miodu Sos z sambal oelek - ostry - 110g jogurt greckiego - 2 łyżki sosu sambal oelek - szczypta pasty harissy - świeżo mielony pieprz - odrobina soku z cytryny Składniki na sosy wymieszać, po czym podawać do upieczonych warzyw. SMACZNEGO
Sajkofanka smakukaszy jaglanej - 2 szklanki wody - 10 suszonych pomidorów z zalewy - łyżka suszonej mięty - 2 ząbki czosnku - 2cm korzeń imbiru - świeżo mielony pieprz -sok z połowy cytryny - sól - łyżeczka pasty harrisy Dodatkowo na sos: - puszka pomidorów krojonych - jogurt naturalny 100g - bazylia, tymianek, oregano - 2 ząbki czosnku Liście wyjmujemy ze słoiczka i umieszczamy w misce, do której wlewamy gorącą wodę
Sajkofanka smakuPasty i sałatki jajeczne nie muszą być nudne . Można urozmaicać różnymi dodatkami . Ja zrobiłam z kukurydzą konserwową z puszki z dodatkiem chili .Wyszło pysznie. Składniki: jajka 3 szt kukurydza z chili z puszki 3 łyżki majonez 2 łyżki rzeżucha zielona cebulka pokrojona 2 łyżki sól do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo . Zimne obrać z skorupki i pokroić
Ala piecze i gotujetruskawek, umytych i osuszonych polewa żelująca Cukier utrzeć z żółtkami do białości na krem, wsypać wymieszane mąki( przez sitko- nie będzie grudek) i dalej miksować, aż do uzyskania gładkiej pasty. W większym garnuszku( nie przywierającym) gotować mleko, ale nie dopuścić do zagotowania. Do masy żółtkowej dodać gorące mleko, wymieszać do rozpuszczenia grudek. Postawić na palnik (średnia moc) i zagotować, cały
Mia Cucina Sofieta