Składniki: 1 szklanka płatków kukurydzianych Lubella 2 jajka 1 cebula 1 awokado 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki jarzynki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno i zeszklić … Czytaj dalej Babeczki kukurydziane z awokado
czarrna od kuchnidodać ugotowaną na sypko kaszę. Wszystko razem wymieszać i w razie potrzeby delikatnie posolić. inne przepisy z czosnkiem niedźwiedzim znajdziesz tutaj: czosnek niedźwiedzi a'la pasta Tarta z czosnkiem niedźwiedzim CZosnek niedźwiedzi z jajkiem Masło z czosnkiem niedźwiedzim Pstrąg w czosnku niedźwiedzim Czekam na Wasze wszelkie komentarze
Jemy Pijemymąki 1 1/2 szklanki mleka 70 g rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 4 czubate łyżki cukru 2 duże jajka (osobno żółtka i białka) szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej Przesiewamy razem mąkę z cukrem proszkiem do pieczenia sodą i szczypta soli. Rozpuszczamy masło. Ostudzone masło dodajemy do mleka i dwóch żółtek a następnie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukZapraszam na pyszne jajeczka faszerowane pastą jajeczną z dodatkiem żółtego sera. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego żółtego sera(np. Gouda) szczypta soli, pieprzu i kurkumy Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki. Białka odkładamy na talerzyk.Żółtka rozdrabniamy widelcem. Do żółtek dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePrzygotowanie Zgodnie z tym przepisem przygotujcie pastę. Jaja ugotujcie na twardo. Obierzcie je, przekrójcie na połowę, wyciągnijcie żółtka. Żółtka wymieszajcie dokładnie z pastą z makreli. Przygotowany farsz nakładajcie na połówki jajek smarując dosyć niedbale. Posypcie szczypiorkiem i dosyć obficie świeżo zmielonym pieprzem
OliveandThymeNie wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty
Gotuj z Blue Ravenniespieszne śniadania. Mogę wtedy przyrządzić coś na co w tygodniu nie ma czasu a mianowicie pyszne pasty kanapkowe. Dziś dzielę się przepisem na moją ulubioną pastę z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Tylko uwaga na ości! Ja przeglądałam wszystko 3 razy i i tak coś znalazłam. Składkiki: jedna wędzona makrela 3 ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo
Mama z miastamusztardy sól majeranek tymianek 2 łyżki oleju 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka curry cytryna 2 pomidory ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Rybę świeżą filetujemy lub rozmrażamy gdy mam rybę mrożoną.Jajko rozmącamy,mieszamy z bułką tartą i musztardą.Pastę przyprawiamy solą,majerankiem,tymiankiem.Małą blaszkę smarujemy olejem.Rybę układamy na blaszce,wierzch i boki smarujemy pastą.Pieczemy 20 min. w temp ok.200 st.(najlepiej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizastanawialiście się zo zrobić z kawałkiem łososia, który została z obiadu. Nic więc trudnego, można z niego w szybki sposób wyczarować pyszną pastę na kanapki. Składniki: 200 g łososia 2 jajka 1/4 pęczka szczypioru łyżka posiekanych kaparów majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Łosoś (u mnie pieczony, który został z obiadu) pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć
magiczna kuchnia KasiKiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:). 2 puszki tuńczyka w oleju 7 jajek 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 cebula czerwona 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy
Szefowa kuchniMój termometr pokazuje aktualnie 36 C stopni. Dopiero dzisiaj nabrałam pewności, że zima na dobre nas opuściła 😉 Co tu jeść w takie dni, kiedy jajka sadzone można przyrządzać na chodniku? 😉 Proponuję niezawodną pastę na upalne dni, przetestowaną w jeszcze wyższych temperaturach, niż ta dzisiejsza. Siedzę sobie w cieniu, w kliamtyzowanym pomieszczeniu. […] Artykuł Pasta a’la upał
Wiszniówkawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest szybka, prosta, ale niezwykle smaczna. Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę
Di gotujeprzygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać
Zrób to smacznieBardzo smaczna pasta z suszonymi pomidorami oraz ziarnami lnu i sezamu. Możemy przygotować ją na śniadanie lub kolację.Pastę podałam z bezglutenowymi piramidkami od firmy POPCROP . Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 suszone pomidory 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki majonezu bez glutenu 1 łyżka jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki(...)ziaren lnu Sól, pieprz Piramidki POPCROP Sposób przygotowania: Ugotowane jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, dodajemy majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy oraz pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem pastę schładzamy. Zapraszam do odwiedzenia strony POPCROP - popcrop.pl
Bajeczna Kuchnia