Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiWitajcie po dłuższej przerwie :) Tak się złożyło, że jestem na diecie, a jak to z dietą bywa, o fajne przepisy niełatwo, za to są efekty, więc
Kulinarne zapędy Kokosapoczątku masa będzie wyglądała na taką, która nie połączy się z jajkiem, ale po chwili mieszania uzyskacie gładką, jednolitą konsystencję. Kiedy już tak się stanie, wbijamy do środka drugie jajko i powtarzamy krok z mieszaniem. Kiedy masa jest już jednolita, dodajemy do niej ok. ¾ startego sera (resztą posypiemy ptysie z góry) i dokładnie mieszamy.5. PORCJOWANIE (4 min)Gotową masę nakładamy(...)idealnie się dopełniają). Kiedy kolor będzie już odpowiedni, wyłączcie piekarnik i wyjmijcie blachę z ptysiami.PODANIEPtysie smakują najlepiej, kiedy są jeszcze ciepłe. Można je przekroić i używać jako bułek do past, twarożków itp., ale same też świetnie się bronią. Świetna przekąska do przegryzania podczas obskubywania przeciwników z kapsli w karcianą Karawanę.OM NOM NOM! * zdjęcie z gry pochodzi ze strony fallout.wikia.com
Nerds Kitchenjubilata, ale również wszystkich gości. Od urodzin minął już miesiąc, a ja w tym czasie zdążyłam uszczęśliwić takim tortem kilka innych dzieci, oczywiście nie moich :) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek (osobno białka i żółtka) 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej tortowej 25 g kakao gorzkiego 40 g masła roztopionego i wystudzonego Białka ze szczyptą soli ubiłam(...)którą można wyciskać przez tylkę zabrałam się za ubijanie kremówki. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody W pierwszej kolejności przygotuj ganache , dopiero potem krem. Żelatynę namoczyłam w 2 łyżkach zimnej wody, odstawiłam na kilka minut
Blondynka GotujeZnakomity krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych
Kraina Miodem PłynącaNaleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!słodzonego skondensowanego mleka 2,5 listka żelatyny 100 g białej czekolady niebieski barwnik spożywczy w żelu dodatkowo: 100 g marcepanu plastycznego 50 g kuwertury czekoladowej barwniki spożywcze Jajko z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą, jasną masę. Masło rozpuścić, mąkę z proszkiem przesiać. Masło wlać do masy jajecznej, cały czas miksując. Na końcu dodać mąkę, delikatnie wymieszać łyżką(...)polać zamrożone ciasto. Marcepan rozwałkować, wyciąć pasek o szerokości nieco większej niż wysokość ciasta i długości obwodu ciasta. Namalować na nim dowolne wzory barwnikami w płynie (barwniki w paście należy rozcieńczyć odrobiną wody). Zostawić na kilka minut do obeschnięcia, owinąć marcepanem ciasto. Ewentualnie czekoladą wypisać życzenia. Smacznego! A tak poza tym to czekam na weekend. Będę spać, i spać
Pożeraczka, czyli raz adobrzePonoć 13 pażdziernika był dzień ziemniaczanych placków. Nic mi nie było wiadomo na ten temat. Nie wiedziałam nawet, że taki dzień istnieje. Przyrządzam placki ziemniaczane często
codojedzeniaUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprz. Całość podsmażamy ok. 2-3 minut, odstawiamy do wystygnięcia. Szpinak mielimy na gładką mas ę. W misce mieszamy szpinak z 1 jajkiem i 2 żółtkami. Dodajemy mąkę i sodę oraz sztywną pianę ubitą z 2 białek , dokładnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na blasze(...)mescoliamo la ricotta con il peperone rosso, giallo e le olive. Aggiungiamo il sale, il pepe e l'origano secco a piacere. Rimuoviamo delicatamente la carta da forno dalla pasta. Distribuiamo sulla superficie il ripieno di ricotta e lo arrotoliamo con delicatezza. Prima di servire, lasciare il rotolo per un'ora in frigo. Smacznego :) Buon appetito
La grande e la piccola cuocaPasztet grzybowy w cieście francuskim Składniki: 750 g grzybów mrożonych (moje były przed mrożeniem krótko obgotowane) 2 cebule 3 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki posiekanej
Pełny talerzmasła do wypieków szklanka cukru paczka budyniu waniliowego litr mleka pół szklanki drobnej, błyskawicznej kaszki manny rodzynki i migdały łyżka gorzkiego prawdziwego kakao Wykonanie Bez jajek! Bez mąki! Idealne dla alergików. Odlewamy 1 szkl.mleka. Resztę wlewamy do dużego garnka i gotujemy. Do wrzącego mleka wrzucamy masło i obraną, startą na drobnej tarce marchewkę. Całą masę(...)tazza di semolino multa immediata uva passa e mandorle cucchiaio di cacao amaro vero esecuzione No merda! Nessun pasto! Ideale per chi soffre di allergie. Abbiamo messo 1 szkl.mleka. Versiamo il resto in una pentola capiente e cuoco. Lanciatevi nel latte caldo e burro, pelati, carote grattugiate finemente. un sacco di soffocare
w mojej kuchniWyszło dobre, uroczo zielone ciasto. Jedyną zasadą jaką się trzymałam jest 1 jajko = 1łyżka mąki i 1 łyżka cukru. Proporcje są na formę 24 cm. Na biszkopt potrzebujemy: 7 jajek 5 łyżek mąki pszennej (bezglutenowcy kasztanowej lub kukurydzianej) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 7 łyżek drobnego cukru 2 łyżki zielonej herbaty matcha (jak nie macie to biszkopt też będzie dobry) skórka(...)woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki cukru trzcinowego Lekko przesmażamy do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Można cukier pominąć. Masa serowa: dwa opakowania mascarpone szklanka serka na sernik (mielonego) łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch lasek wanilii łyżka miodu trzy łyżki jogurtu naturalnego Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Składamy tort. Biszkopt przekrawamy
ladykitchenmleka 10 dkg masła 15 dkg cukru 3/4 szklanki miodu 3 jajka zawartość środka laski wanilii lub duży cukier waniliowy 10 dkg migdałów rozdrobnionych 10 dkg rodzynek skórka pomarańczowa skórka cytrynowa 10 dkg orzechów włoskich skórka cytrynowa kieliszek rumu ewentualnie słodka śmietana kremówka(...)stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce wyrosną i przypieką się z wierzchu. Jeszcze ciepłe lukrujemy lukrem z przesianego cukru pudru utartego z sokiem z wyciśniętej cytryny na gęstą masę. Pasta Fragile lievito
w mojej kuchnipory, pomidory pokrojone w plastry, drobno pokrojone ostre papryczki, oliwki. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami wody i polej nim zapiekankę. Piecz danie przez 30 minut. Rozmieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem, polej sosem zapiekankę, posyp pokruszoną fetą/pokrojoną mozarellą i oregano. Zapiekaj jeszcze 10 minut. Pokazy specjalne rzeszowskiej Fontanny Multimedialnej (przy al. Lubomirskich, naprzeciwko zamku - obecnie(...)bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Pasta casserole Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Qlinarnie i Qlinarnie