pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:154/255)

Poradnik: Jak ugotować szparagi 148

prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera. SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE Naładowana warzywami sałatka, w której główną rolę grają szparagi

Niedzielny kucharz
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 197

prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera. SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE Naładowana warzywami sałatka, w której główną rolę grają szparagi

Niedzielny kucharz
Chleb ekspresowy na maślance 146

smaczny, idealny na śniadanie, w ciągu dnia, z powidłami i wytrawnymi pastami. Jest to przepis na jedną keksówkę, do rodzinnego śniadania w sam raz. Zapraszam i życzę smacznego! Składniki: 450 g mąki tortowej 400 ml maślanki w temp. pokojowej 1 łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka soli 1 małe jajko dowolne ziarna, u mnie mak i siemię lniane, może być sezam

Zasmakuj Kuchni
Pasta kanapkowa z wędzonego boczku 258

Coś nowego na kanapki-proszę bardzo -pyszna pasta kanapkowa tym razem z wędzonego boczku  mniam.... polecam gorąco bo przepis jest bardzo prosty  Składniki: 700 g boczku surowego wędzonego   8 jaj 2 łyżeczki musztardy 1 cebula sól pieprz Przygotowanie: Boczek gotujemy w wodzie do miękkości,jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Boczek po wystygnięciu rozdrabniamy blenderem

Swojskie jedzonko
Rolada bezowa z jeżynami 180

przed Tobą wspaniała rolada bezowa! Składniki: białka z 6- ciu jajek   240 g drobnego cukru   choc można jeszcze więcej 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 250 ml mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu 0/5 łyżeczki pasty waniliowej Składniki na mus jeżynowy: 300 g jeżyn 2 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z Wędzonej Mareli 221

Wędzonej Makreli dla każdego. Ja często używam ją jako pasta do pieczywa. Mój Mąż który nie jest miłośnikiem ryb z chęcią ją je i jest bardzo zadowolony.  Myślę, że jest bardzo łatwa do wykonania i nie droga.  Sałatka Z Wędzonej Makreli  Składniki: 1 Makrela Wędzona 3 Jajka Gotowane 6 Ogórków Konserwowych Pół Pora Pół Cebuli

Gotowanie Patki
Drożdżówki z domową masą makową 151

Dodajemy pokrojone drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową możemy zamrozić lub przechowywać w lodówce ok. 4 dni. DROŻDŻÓWKI Potrzebujemy: masa makowa z przepisu powyżej 20 g świeżych drożdży 60 g cukru 125 g mleka 340 g mąki pszennej 3 jajka 60 g masła szczypta soli Przygotowujemy zaczyn: do pojemnika kruszymy drożdże

Marder&Marder Manufacture
Makaron z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą 175

Dziś zapraszamy Was na kolejne makaronowe szaleństwo z naszej kuchni a jest to makaron bezglutenowy z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu

Kuchenne Wariacje
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 182

stampo. La torta è molto facile da preparare, non richiede particolari sforzi né tanto meno molti ingredienti.   La galette che otterremo è composta da una base di pasta frolla, ripiena di fragole e mandorle. Potete servirla con la panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pełnoziarnistej(...)łyżki m ą ki migdałowej   3 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) Dodatkowo 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżka cukru trzcinowego 1 jajko **** INGREDIENTI Impasto 300 g di farina tipo 1 100 g di burro 2 cucchiai di zucchero 100 ml di acqua un pizzico di sale Ripieno 400 g di fragole

La grande e la piccola cuoca
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 11 (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 170

A tutaj do Wikusiowego lunch boxa powędrowały: tradycyjnie orzechy i migdały mandarynka keto bułka z pastą z mięsa rosołowego ciastka z masłem orzechowym Artykuł SZKOLNY LUNCH

Ola la LCHF
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 345

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Jajka zapiekane w cieście filo z pesto, pomidorkami i serem mozzarella 171

przygotować również w kokilkach i wbić po jednym jajku. Wtedy porcje będą mniejsze. Spektakularna odsłona jajek idealna na śniadanie. Składniki (na 2 duże porcje): 2 płaty ciasta filo 4 jajka 8-10 pomidorków koktajlowych 50 gram sera mozzarella 1/2 szklanki pesto z bazylii* szczypta soli i pieprzu listki bazylii do dekoracji masło do wysmarowania foremek Bazyliowe pesto: ponad 1 szklanka(...)łyżek startego parmezanu 2 łyżki orzechów pinii lub nerkowców szczypta soli i pieprzu jeśli jest taka potrzeba to kilka łyżek wody by pesto było kremowe Całość miksuję na gładką pastę. Pierwszy płat ciasta filo smaruję połową pesto, składam na cztery części a każdą z nich staram się smarować pesto. Tak samo postępuję z drugim płatek. Dwa naczynia żaroodporne

Mango Papaja
17 przepisów z makaronami 151

Viva la pasta! 17 przepisów z makaronami w roli głównej! Makaron z cukinią Makaron z fetą i szpinakiem Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i grana padano Spaghetti z brokułami i groszkiem Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron soba z brokułami

Moja smaczna kuchnia
Kanapka śledziowa 241

Przekładamy do miski razem z posiekaną cebulą, pokrojonymi w kostkę jajkami oraz większą częścią szczypiorku (mniej więcej 1-2 łyżki zostawmy do posypania po wierzchu kanapek). Dodajemy majonez (3-4 łyżki), doprawiamy do smaku niewielką ilością soli oraz pieprzu i mieszamy. Wekę kroimy na grubsze kromki. Wykładamy naszą „pastę” jajeczno-śledziową. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego

Smaki Na Talerzu
Tortilla z tuńczykiem 142

pokroiłem, paprykę w dość grubą kostkę, a ogórki w paski. Jajka przecisnąłem przez sitko. Pomidorki pokroiłem na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki. Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę, uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem, pokroiłem w ukośne

R'n'G Kitchen