pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:155/255)

Domowy makaron z łososiem i hummusem. 135

kilka chwil w kuchni spędziłam ;) Blender dzielnie walczył ze strączkowymi pastami, ale dał radę. W efekcie powstał "smalec" z fasoli i hummus. Pierwszym zajadałam się dziś w porze drugiego śniadania, a drugi smakowo urozmaicał nam wczorajszy obiad. Bardzo udane połączenie, polecam. Składniki: Makaron: 125 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy sól Wykonanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą

zadanie-gotowanie
Pasta do kanapek z awokado i jajek. 151

Miałam ochotę na pastę do kanapek i akurat znalazłam przepis na taką z awokado. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę, bo jest pyszna :) Ważne, aby awokado dość szybko skropić sokiem z cytryny, bo ciemnieje. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 jajka ½ cebuli sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujmy na twardo, zostawiamy

Symfonia smakowa
Pizzerinki 244

miejscu pod ściereczką. Po wyrośnięciu rozczyn wymieszać z resztą mąki, jajkiem i solą. Wyrobić ciasto. Dodać olej i dokładnie wyrobić. Odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części ( lub więcej, w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek). Uformować cienkie placki. Wyłożyć na blaszce posmarowanej olejem.  Pasta szpinakowa: 450 g rozdrobnionego szpinaku 3 - 4 ząbki czosnku

Konrad Gotuje
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 166

których sama korzystam. Możliwości jest mnóstwo, wystarczy tylko włączyć wyobraźnię ;) Jak nadać resztkom jedzenia drugie życie 1. Resztki ugotowanych/upieczonych/mrożonych warzyw U mnie dostają swoje drugie życie w pastach (np. na bazie ciecierzycy lub kaszy jaglanej), które są idealnym dodatkiem do pieczywa lub same w sobie jako przekąska Innym pomysłem jest dorzucenie ich do zupy kremu, zmiksowane dodadzą zupie smaku(...)można połączyć z jajkami i warzywami i stworzyc pożywne śniadanie, możecie zainspirować się moją  jajecznicą z kaszą kuskus , każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze Kaszę jaglaną możemy wykorzystać w pasztetach warzywnych, na przykład takim z kaszy, ciecierzycy i warzyw . To zarazem dobra opcja na zużycie resztek warzyw np. z rosołu Dodatek do sałatki Składnik pasty warzywnej lub jajecznej

HealthyCreations
SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ 146

Lubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości

Z Majeczką w kuchni
PORA NA LUNCH - RECENZJA 97

przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa z czarnej fasoli, kanapka z wędzonym łososiem i selerem czy pasta z bakłażana 4. Plądrowanie w zakamarkach szafek i lodówki - dania

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4235

pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami

Kulinarne Przeboje
Najlepsza pascha wielkanocna 242

cream) 6 jaj laskę wanilii rozciętą na połowę lub pastę waniliową 2 duże cytryny- otarta skórka i sok 250 g dobrego masła 3/4 szklanki cukru pudru bakalie  użyłam 35 g suszonej żurawiny 35 g rodzynek 50 g posiekanej kandyzowanej skórki cytrynowej pistacje do posypania Kwaśną śmietanę roztrzepcie z jajkami. Mleko z rozciętą laską wanilii zagotujcie.  Jak zacznie się

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kotlety z cukinii z serem żółtym 179

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Korniszonki
Pasta jajeczna 144

Pasta jajeczna to takie wspomnienie dzieciństwa, o którym przypomniało mi moje starsze dziecko, które od jakiegoś czasu wspominało, że w przedszkolu taką dostają i jest taka pyszna.Cóż mozna było innego można było zrobić jak nuie ją przygotować. Składniki: jajka, szczypiorek, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy widelcem lub ścieramy na grubej tarce. dodajemy posiekany

Państwo Wojtczuk gotują
Bezglutenowy pasztet z kaczki 182

warto jest zainwestować trochę czasu i przygotować samodzielnie wędlinę, pastę do kanapek, pieczeń czy pasztet. Dlatego też dzisiaj chcieliśmy się podzielić z Wami przepis na nasz domowy pasztet, który nie zawiera konserwantów, a także glutenu.  Zamiast bułki, którą normalnie stosuje się do "sklejenia" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi i podrobów

Kuchnia od dwojga
Rolada czekoladowa z kremem waniliowym 499

smakuje mi najbardziej. Rolada czekoladowa Składniki: 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g czekolady, 70% kakao 100 g pszennej mąki Krem waniliowy 250 g serka mascarpone 50 g masła, miękkiego 50 cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki, 36% najmniej 1 łyżeczka pasty z wanilii Ganache 100 g gorzkiej czekolady

codojedzenia
PASTA Z MAKRELI 191

etykiet.Pamiętajcie im dłuższa lista składu, tym bardziej paskudna. Pasta, którą zrobiłam dziś, jest rewelacyjna a składa się dosłownie z 4 składników. Więc zachęcam np. na dzisiejszą kolację:-) Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i koniecznie z masłem, jak w dzieciństwie.  Składniki:  1 makrela ok. 20 dag 2 jajka ugotowane na twardo  pęczek szczypiorku  2 łyżki

pieprzny smaczek
Marynowane jajka z suszonymi pomidorami 121

łyżki majonezu sól pieprz szczypta papryki słodkiej szczypiorek oliwki Jajka ugotować na twardo , obrać i włożyć do słoja. Zalać zakwasem buraczanym i odstawić na 2 - 3 dni. Wyjąć, przekroić na pół, wyjąć żółtka, włożyć je do kubka blendera, dodać, pomidory, majonez, i przyprawy do smaku. zmiksować na jednolitą pastę. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć wypełniając dołeczki w białkach. Udekorować

Gotowanie jest łatwe
Ramen po mojemu 174

kukurydza. Ramen doprawia się sosem sojowym lub też, choć rzadziej, pastą miso z przefermentowanej, gotowanej soi. Do ramen zawsze dodawany jest też makaron, zwykle z mąki pszennej - taki jak w "zupkach chińskich". Swój ramen przygotowałem na bazie rosołu drobiowego i podałem z makaronem soba (pszenno-gryczanym), pędami bambusa, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i blanszowaną sałatą rzymską. Przyprawiłem zaś sosem sojowym

W SMAK