miękkiego masła- 100 g cukru pudru- masło - do wysmarowania tortownicy- mąkę - do oprószenia tortownicyNa masę serową:- 450 g ricotty- 100 g cukru pudru- 25 g mąki pszennej- 2 jajka- szczyptę soli- 60 ml soku z cytryny- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej- 100 g truskawek- cukier puder- tortownicę o średnicy +/-16cmNagrzewamy piekarnik do 225 stopni. Mieszamy
W mojej holenderskiej kuchniciasteczka i ugnieść dokładnie. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Masa serowa 500 g twarogu półtłustego potrójnie zmielonego lub 1 opakowanie (500g ) quarku 250 g mascarpone 200 g pasty tahini 1 i 1/4 szklanki cukru 3 jajka całe 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka pasty waniliowej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukminut do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić. Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej cukier puder i opcjonalnie pastę waniliową, wymieszać. Dodać ser i mieszać mikserem, aż składniki dobrze się połączą. Wlać żelatynę, wymieszać. Masę serową wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki. Dwie galaretki zalać gorąca wodą i mieszać do rozpuszczenia, odstawić do całkowitego ostygnięcia
Słodka Strefażelatyny 200g białej czekolady 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 paczka biszkoptów Wykonanie: Twaróg zmielić, przełożyć do misy miksera, dodać cukier, pastę i gęstą masę mleczka kokosowego. Zmiksować. Następnie zetrzeć skórkę z limonki i pomarańczy, dodać do masy serowej. Sok z limonki i pomarańczy oraz pozostałą wodę kokosową wymieszać z kubeczku, dosypać żelatynę, aby namoczyła się, następnie podgrzać
Raj dla Podniebieniapatelni razem z olejem, na którym się smażyła i przełożyć do kielicha blendera. Po przestudzeniu zblendować razem z jajkami na jednolitą pastę. Przelać do zmielonego twarogu razem z cukrem, cynamonem i budyniem. Zmiksować do połączenia się składników. Masę serową podzielić na dwie części i przelać do dwóch form o średnicy 25 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego
https:KKuchniaMniamsera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie, miksujemy z pastą z ciecierzycy, dodajemy śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C przez ok. 35-40 min. Upieczone serniki schładzamy w lodówce. Serniczki delikatnie wyciągamy
Raj dla Podniebieniaserem, śmietanką lub mlekiem, świeżymi ziołami, dobra oliwą i czosnkiem. Wcale się nie dziwię, że Włosi tak bardzo pokochali pastę, a włoskie mamy przygotowują ją tak często. Dzisiaj bardzo prosty pomysł na obiad - makaron w sosie śmietanowo- serowym z podgrzybkami i szpinakiem. Mąż mówi, że pycha! PRZEPIS NA MAKARON W SOSIE ŚMIETANOWO- SEROWYM Z PODGRZYBKAMI I SZPINAKIEM składniki
SMYKWKUCHNIPowinien być sypki. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Po łyżce dodawać ser, cały czas miksując. Dodać pastę krem pistacjowy, połączyć. Dodać odciśniętą żurawinę i posiekane pistacje, wymieszać. Miskę wyłożyć podwójną warstwą gazy, wyłożyć masę serową, dobrze docisnąć. Zawinąć brzegi gazy na masę, schłodzić w lodówce przez noc. Rano odwinąć gazę, wyłożyć paschę na talerz, zdjąć gazę
Pożeraczka, czyli raz adobrzesernika 250 g mąki 90 g cukru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody Masa serowa 250 ml śmietanki 250 g kremowego twarożku 2 żółtka 250 ml mleka 5 listków żelatyny 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty Owocowa galaretka 500 g mrożonej mieszanki owocowej 8 listków żelatyny 200 ml wody 100 g cukru Przygotuj spód do sernika(...)Przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz na złoty kolor przez 25 minut. Wyjmij upieczony kruchy spód i ostudź. Przygotuj masę serową. Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez 20 minut. Mleko, cukier, żółtka i wanilię wymieszaj w garnuszku i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając, nie gotuj ! Odciśnij żelatynę z wody
codojedzeniapiekarnika (180stopni) i piec około 6-10 minut. Masa serowa 600 gram zmielonego kilkakrotnie twarogu ( użyłam sera typu quark dostępnego w każdym markecie w uk) 300 ml śmietany kremówki (double cream) 4 duże jajka ( użyłam 5 mniejszych) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej 3,5 łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPrzechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej 80 g ciastek digestive Masa serowa 200 ml śmietanki 300 g serka ricotta 3 żółtka 3 białka 150 g praliny 70 g cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasty Solony karmel 100 ml śmietanki 100 g cukru szczypta soli morskiej Polewa czekoladowa 25 g masła 2 łyżki śmietanki(...)zmiksuj do połączenia. Dodaj masę twarogową do śmietanki i lekko zmiksuj. Ubij pianę na sztywno i wymieszaj za pomocą szpatułki. Dodaj rozdrobnioną pralinę i lekko zamieszaj. Wylej masę serową na ciasteczkowe dno, przykryj szczelnie folią i wstaw do zamrażalnika na 6 godzin. Ugotuj karmel. Do małego garnuszka wlej śmietankę i wsyp cukier. Zagotuj mieszając do rozpuszczenia cukru. Zmniejsz temperaturę
codojedzeniawystudzenia. Nadzienie : 1 banan 100 g twarożku 50 g serka kremowego 2 łyżki jogurtu naturalnego Składniki utrzeć na gładką pastę. Banana przekroić na ćwiartki o długości ok. 4-5 cm. Na placuszku ułożyć paski banana. Łyżką nałożyć masę serową i uformować kopczyk. Pokruszyć jeden lub dwa placuszki i przykleić okruszki na masę. Smacznego
Chocolate Muffin Blogcukru 25 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna Masa serowa 250 g ricotty 3 łyżki cukru pudru 3 białka Dekoracja 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła czekoladowe jajeczka **** INGREDIENTI Pasta frolla 180 g di farina 70 g di burro 70 g di zucchero 2 tuorli 1 cucchiaio di latte(...)Dokładnie wylepiamy nim formę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Ciasto pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystygnięcia. **** Pasta frolla Setacciate la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale. Aggiungete i tuorli, il burro sciolto a bagnomaria, lo zucchero e il latte. Lavorate il tutto
La grande e la piccola cuocaminut. 3. Żelatynę zalać gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuści. 4. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i pastą waniliową na sztywno. Dodać ser i mieszać mikserem, aż składniki dobrze się połączą. Wlać żelatynę, wymieszać ( patrz FILM ). Masę serową wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać, znów blaszkę wstawić do lodówki. 5. Dwie galaretki zalać gorącą wodą i mieszać, aż się
Mała Cukierenka23cm tortownicę: Spód: 2 szklanki precelków solonych 3/4 szklanki roztopionego niesolonego masła 1/4 szklanki jasnego brązowego cukru Masa serowa: 900 g miękkiego serka pełnotłustego typu Philadelphia 3/4 szklanki miękkiego ciemnego cukru trzcinowego 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła
Smaki Przyprawy i Kolory