pasta serowa - 445 przepisów (strona:20/30)

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską / Pasta salad, sun-dried tomatoes and prosciutto 384

Poniżej propozycja smacznej i pożywnej sałatki, która kryje pyszny smak suszonych pomidorów i szynki parmeńskiej. Wypróbuj! Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską Składniki: 200

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik z musem śliwkowym 125

minut, do czasu aż masa serowa się zetnie. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy sernik będzie całkowicie wystudzony, można wówczas wyłożyć na nim mus śliwkowy. Mus śliwkowy Jeśli przygotowujemy sami szybkie powidła: śliwki wypestkować, pokroić i smażyć w garnku często mieszając przez ok. 15 - 20 minut, zmiksować blenderem na gęstą pastę (ok. 180 gotowej pasty), dokładnie ostudzić przed

KUCHNIA POLSKA
Seromakowiec w kratkę z żurawiną 420

kruchy spód ciasteczkowym. Zapraszam do przepisu! Składniki na kruchy spód: 300 g mąki orkiszowj jasnej lub krupczatki 200 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko Składniki na masę serową: 600 g sera 3x mielonego 250 g mascarpone 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu - 170 g 2 łyżki mączki ziemniaczanej lub 1 budyń waniliowy 2 jajka Składniki na masę makową: 250g(...)masła 80 g miodu 225 ml mleka kokosowego 100 g rodzynków 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej 2 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki Amaretto 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka pasty z wanilii 2 jajka dodatkowo: 300-400 g żurawiny 3 łyżki miodu kawałek kory cynamonu cukier puder - do posypania Wykonanie: składniki na kruchy spód zagnieść, podzielić na 2 części

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z zielonego groszku 161

moim moją ulubioną pastą kanapkową był humus  KLIK! . Jednakże pierwsza łyżeczka tego zielonego kremu sprawiła, że narodził się równy jemu przeciwnik! Obłędnie kremowa i delikatna, idealna do wafli, kanapek, a nawet sama w sobie... Idealna ! Składniki: -puszka zielonego groszku -śmietankowy serek kanapkowy (ok. 40g), patrzcie na skład! -łyżeczka drożdży nieaktywnych (zapewniają serowy posmak

Gawron w rosole
Szczęki wampira czyli kanapka z buraczanym hummusem i fetą 168

cytryny. Zmiksować na gładką pastę, dodając w miedzyczasie ok 2 łyżki lodowatej wody. 4. Z kromki chleba odciąć twarde brzegi, podzielić w poprzek na 4 części. 5. Ser feta pokroić w małą kostkę ( na każde dwa kawałki chleba potrzebne są dwie kostki i dwa trójkaty ) 6. Chleb należy posmarować buraczanym hummusem, ułożyć serowe zęby i przykryć kolejnym kawałkiem chleba

Atlas Smaków
Mini serniczki 131

wanilii lub 1 łyżeczka pasty z wanilii szczypta soli. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować 15 papilotek do muffinek. Na spód każdej położyć ciastko. Wszystkie składniki wymieszać - starać sie nie miksować, aby nie napowietrzyć bo urosną podczas pieczenia i opadną. (Mieszam widelcem- najpierw jaja roztrzepie i dodam do reszty składników) Masę serową wyłożyć do papilotek. Można zatopić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 142

pomarańczy 100 ml wody masa serowa: 400 g serka kremowego 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki ekstraltu z wanilii 125 g cukru 4 jajka lukier: 40 g serka mascarpone 40 g cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy dodatkowo: 70 g marcepanu plastycznego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy w paście Marchewki obrać, zetrzeć na tarceo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rustykalny pasztet z leśnymi grzybami 140

możliwości jest wiele. Risotta, pasty, zupy, sosy, czy też absolutnie wyjątkowy pasztet, bardzo popularny w Belgii i Francji. Wystarczy porcja grzybów, dodatek mięsa i warzyw, dużo świeżych ziół i gotowa bardzo wykwintna przekąska w przystępnej cenie. Na szybko z chrupiącą bagietką, z wszelkiego rodzaju konfiturami np. z antonówek i czarnego bzu, z sosem serowym lub chrzanowym, w towarzystwie sałat

SzczyptaSmaQ
Ser żółty stirred-curd cheddar 122

wyraźnym smaku.       Potrzebujemy: 10 litrów mleka kultura starterowa MSE podpuszczka 2 łyżeczki soli kamiennej niejodowanej 10 kropli farby serowarskiej (rozpuszczonych w 1/4 szklanki wody) parafina lub pasta polioctanowa ochronna do powlekania serów Mleko podgrzewamy do 32-33 stopni, dodajemy kulturę starterową MSE zgodnie z dawkowaniem producenta i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 45 minut.  Po tym czasie(...)zgniatać i nie naciskać. Utrzymujemy temperaturę 38 stopni przez godzinę. Mieszamy co jakieś 5 minut. Stałą temperaturę możemy utrzymać umieszczając garnek w kąpieli wodnej.  Skrzep układamy ciasno w formie serowej (pojemność ok. 1 kg) wyłożonej chustą serowarską. Prasujemy 10 minut pod ciśnieniem 7,5 kg. Ser odwracamy i prasujemy 10 minut pod ciśnieniem 15 kg. Ponownie odwracamy ser i prasujemy

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem z młodej marchewki z dodatkiem pesto z jej natki 152

marchwi, zawsze zużywałam tylko korzeń, natomiast jej natkę bezdusznie odkładałam gdzieś na bok lub wyrzucałam. Po raz kolejny nie popełnię tego błędu. Pesto jawi się nam jako zielona aromatyczna pasta przyrządzana głownie z liści bazylii; tymczasem prawda jest taka, że do tego domowego można wykorzystać dowolne, bogate w wiele zdrowych rzeczy zielone liście. Wybór orzechów także jest duży; nie muszą(...)migdały też będą super. Wszystko zależy od Twojej kreatywności. W oryginalnym przepisie w skład wchodzi także parmezan, który w roślinnych wersjach zastępuje się nieaktywnymi płatkami drożdżowymi, nadającymi potrawom serowy smak (do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie); z przykrością odkryłam, że z powodu mojego braku organizacji, zapasy płatków zostały nadszarpnięte i w paczce pozostały tylko znikome ilości

Roślinna - blog wegański
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 180

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z awokado i kiełkami 208

Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wykwintna drożdżówka z serem i żurawiną. 164

uzyskania gładkiej pasty. Na koniec dodajemy żurawinę i dokładnie mieszamy.      Gotowe, wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub blat i chwilę delikatnie wyrabiamy (żeby odgazować ciasto). Dzielimy na dwie równe części, każdą formujemy w kulę, a następnie wałkujemy na cienki placek długości foremki. Na jednym, dłuższym boku placka smarujemy połowę masy serowej, zwijamy w roladę

Rozpustne gotowanie
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 158

masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko 40 g cukru 15 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy w paście żółty barwnik spożywczy w paście Masło rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Roladki z tortilli z paluszkami krabowymi 451

odrobinę jogurtu. Następnie masą serową posmarować każdą tortillę. Przy brzegu każdej tortilli ułożyć całe paluszki krabowe i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do schłodzenia. przed podaniem pokroić na plastry. Do każdej małej roladki wbić małą wykałaczkę z oliwką lub warzywkiem konserwowym.Polecam też:Roladki z tortilli z pastą z tunczyka

Monia miesza i gotuje