papryka - 32566 przepisów (strona:1759/2172)

Makaron z warzywami i gorgonzolą 163

Szybki, pożywny, pachnący warzywami makaron z równie aromatyczną gorgonzolą. Makaron robi się szybko i szybko zaspokaja głód więc jest znakomitym daniem na szybki obiad po pracy

Moje Małe Czarowanie
Kasza jaglana z mięsem mielonym, cukinią i szpinakiem 208

Nie macie pomysłu na obiad? Dziś polecamy Wam pyszną i zdrową kaszę jaglaną z mięsem mielonym, cukinią i szpinakiem :) Składniki na kaszę jaglaną z mięsem: –

Kuchenne Wariacje
Makaron mie z kurczakiem i grzybami mun 116

Makaron mie jest jednym z elementów kuchni azjatyckiej. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Jest świetnym dodatkiem do kurczaka i warzyw. Danie

Bullio
Sałatka z pikantnej ciecierzycy i świeżych warzyw 164

Przepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi'ego "Jerozolima". Powiem szczerze że dawno nie czytałam tak dobrze napisanej książki kucharskiej. Przepisy są czytelne opatrzone

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti z czosnkiem i krewetkami 204

Szybkie dania są zbawieniem dla gotującego, głodomora. Makaron do garnka i coś na patelnię ale coś pysznego i danie dość szybko trafia na talerz a oczy

Moje Małe Czarowanie
Orientalny kurczak paprykowy 165

Jakoś ostatnio tak się stało że jadaliśmy mało mięsa drobiowego. W daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie

Moje Małe Czarowanie
Zupa gulaszowa 196

Tytuł bloga zobowiązuje. Wiem, wiem, kiepsko u mnie z zupami. Nie znaczy to, że ich nie gotuje. Mało jest jednak przepisów na zupy na blogu. Dzisiaj

Polska Zupa
Tażin wołowy z ciecierzycą i cukinią 185

Tażin to aromatyczny, pełen przypraw gulasz wywodzący się z kuchni marokańskiej. Nazwa tażin odnosi się również do naczynia w którym się go przygotowuje. Tradycyjnie tażin przygotowuje

Kuchenne Wariacje
Lobio - gulasz z fasoli 200

Dania z fasoli w kuchni gruzińskiej występują pod wspólna nazwą lobio lub łobio - od gruzińskiego słowa oznaczającego właśnie fasolę. Klasyczne lobio robione jest z całych, niepopękanych

Moje Małe Czarowanie
Zielona surówka z brukselki i awokado 161

Dziś mam do pokazania surówkę pyszną i zdrową. Wiem jest wielu przeciwników brukselki ale ma ona i swoich zwolenników, jest zdrowa i ma mnóstwo dobroci w

Moje Małe Czarowanie
Bogracz z jelenia 167

Bogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Zupa chińska kwaśno - ostra z kurczakiem 154

Zupa chińska rozgrzewa, syci i aromatyzuje organizm, ha ha, no oczywiście przesadziłam z tym aromatyzowaniem. Fakt jest taki że jest sycąca, o doskonałym smaku i koniecznie

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi, oliwek i suszonych pomidorów 164

Już niedługo wiosna, no bliżej niż dalej i zapotrzebowanie na witaminy naszego organizmu jest ogromne po zimowym poście. Dziś proponuje surówkę pyszną i wartościową. Ja zajadam

Moje Małe Czarowanie
Fusilli z algami morskimi i bakłażanem 174

Zakupiłam cudne sprężyny makaronu z algami morskimi. Dołożyłam kilka składników i danie iście królewskie powstało. Chcecie spróbować jak smakuje? nic trudnego, trzeba sobie ugotować. Mało pracy

Moje Małe Czarowanie
Kurczak w pięciu smakach 149

Danie kuchni chińskiej - kurczak w pięciu smakach. Idealne połączenie gorzkiego, kwaśnego, słonego, słodkiego i ostrego smaku. Post Kurczak w pięciu smakach pojawił się poraz pierwszy w

Pancook

Proponowane wyszukiwania