Już miało być ciepło..już słońce pokazało swoją – cokolwiek jeszcze bladą – twarz, już grube kurtki wrzucone w odmęty głębokiej szafy, aż tu nagle..Dawaj
WiszniówkaDzisiaj będzie po francusku! Tylko że.. ja po francusku umiem jedynie: “Jean Paul Belmondo”, “pari pari”, “żetę” i “żole taxi” 😉 Pamiętacie ten teledysk? Zagraniczny dres
WiszniówkaChrupiące TACOS Z WIEPRZOWINĄ W SOSIE HOISIN i karmelizowaną cebulą,... Artykuł TACOS Z WIEPRZOWINĄ W SOSIE HOISIN pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEStir-fry to dalekowschodnia metoda szybkiego smażenia, nie tylko szybka i... Artykuł WARZYWA Z WOKA Z MAKARONEM RYŻOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEVermicelli to włoski makaron podobny do spaghetti, tutaj w mieszance z kaszą bulgur, cienki i pomidorowy. Połączenie kaszy, makaronu i szpinaku to połączenie idealne, delikatna ricotta
Moje Małe CzarowanieDzisiaj na stole ląduje leczo w trochę innej odsłonie. Z innymi składnikami, ale jest równie pyszne jak te klasyczne. Post Leczo inaczej pojawił się poraz pierwszy
PancookZupy tajskiej koniecznie trzeba spróbować i zakochać się w tym delikatno - pikantnym smaku. Delikatny kurczak, pyszne krewetki i cytrusowy posmak trawy cytrynowej i mleko kokosowe dopełnia
Moje Małe CzarowanieBrokuła zawsze jadałam gotowanego, nigdy na surowo i to był błąd. Surowy brokuł drobno posiekany jest chrupiący i obłędny w smaku. Do niego kilka dodatków i
Moje Małe CzarowanieMoc letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJedzenie kasz nie zawsze było na najlepszym poziomie wśród naszej społeczności. Nadal nie jest dobrze ale jest znacznie lepiej. Pamiętam jak moja mama robiła cały rytuał
Moje Małe CzarowaniePizza, pizza. Któż z nas jej nie lubi? My też bardzo cenimy sobie to proste danie, dlatego też często trafia na nasz stół. Tym razem ... Post
PancookZ nacie pimientos de Padrón ? To słynne galicyjskie papryczki uprawiane w miasteczku Padrón w prowincji La Coruña. Są tak popularne w tamtych okolicach, że doczekały się
Food SquareDal czyli ogólne określenie w kuchni indyjskiej na warzywa strączkowe i na potrawy z ich użyciem. Ja do swojego curry dodałam kukurydzę i ciecierzycę, efekt wyszedł
Moje Małe CzarowanieSalsa z papai to idealny sos na zimno do mięs, ziemniaków czy jako surówka do obiadu. Salsa – potrawa kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze
Moje Małe Czarowanie