Dzisiaj, całe szczęście, wolny dzień od jednej uczelni, ale zaraz śmigam do drugiej na zajęcia. Ciężko jest przestawić mi się na uczelniany tryb. Niby miałam kilka
Be Fit Be StrongDziś mamy dla Was pyszne, lekko ostre i aromatyczne danie jakim jest tajskie curry z kurczakiem dynią i ciecierzycą. To propozycja nie tylko
Kuchenne WariacjeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W …
My Blueberry CornerW sieci krąży sporo tego typu dań i każdy ma swoje i niepowtarzalne a ja swoją wersję dostałam od kolegi w pracy który robi potrawę od
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Makaron z warzywami z sosem gorgonzola to pomysł na szybki, lekki i kolorowy obiad lub kolację. W
Marta GotujeBardzo fajny i pożywny placek dziś ląduje na stole. Jest w nim wszystko co lubię czyli szpinak, mule, ser feta i czosnek. Wszystko otulone ciastem francuskim
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mamy dla Was przepis na pyszną, aromatyczną i rozgrzewającą zupę z pieczonych pomidorów z soczewicą z książki Katie Quinn Davies „WHAT KATIE
Kuchenne WariacjeSerniki uwielbiam i serniki to mój konik. Upiekłam ich mnóstwo, zajrzyjcie tutaj [ klik ] ale tego z konfiturą paprykową nie miałam okazji a teraz powiem że jest
Moje Małe CzarowanieShakshouka czyt. szakszuka danie kuchni tunezyjskiej które smaży się na patelni z pomidorami, kiełbaskami marquez oraz mięsem a także z jajami. Szakszuka w dosłownym znaczeniu oznacza
Moje Małe CzarowanieOstatnio wpadła w nasze ręce jeszcze dynia piżmowa i tym sposobem mamy dla Was kolejny przepis z książki Szymona Kubickiego „Facet i Kuchnia
Kuchenne WariacjeJeżeli zdarzają się wam luźniejsze poranki, to polecam przyrządzenie jajecznicy zapiekanej w cieście francuskim. Warto przyrządzić farsz z aromatycznymi dodatkami, typu pieczarki czy wędzony boczek. Potrawę
Przepisy AleksandryChilli con carne znaczy "chilli z mięsem", i jest to bardzo popularny gulasz z Meksyku. Popularność dania nie dziwi, bo jest łatwe do wykonania
Przepisy AleksandryI dziś znów pędzimy do palącej słońcem Hiszpanii. Tym razem zabieram Was na Marmitako. Jest to stara potrawa z kraju Basków, kiedyś przygotowywana w aluminiowym garnku
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna, aromatyczna i soczysta pierś z indyka w formie rolady z dodatkiem warzyw i sera camembert. Zrobiłam
Marta GotujeRecepturę na zapiekane kotlety schabowe dostałam od mojej Mamy, Felicji. Danie bardzo przypadło do smaku naszej rodzinie, więc przygotowałam je na Nowy Rok. Kotlety można usmażyć
Przepisy Aleksandry