To chyba jedna z najprostszych hiszpańskich przegryzek :) Papryczki Padron przywędrowały do Hiszpanii ( dokładnie Galicji) z Meksyku dzięki franciszkańskim mnichom i były zwyczajną odmianą papryczek chilli, jednak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBardzo lubię tofu z warzywami -"twarożek" to chyba najszybsze co można zrobić. Do tego wystarczy usmażyć parę placków i szybka kolacja gotowa (z pieczywem
Kasia SarnaNie macie pomysłu co zrobić na obiad? Jeżeli tak to zachęcamy do zrobienia szybkiego i pysznego dania czyli kaszy gryczanej z warzywami :)
Kuchenne WariacjeNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci BasiTradycyjna izraelska SHAKSHUKA, czyli smażone jajka w gęstym, pomidorowym sosem... Artykuł Shakshuka pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZupa z masłem orzechowym? raczej nie, pomyślałam ale coraz bardziej mnie intrygowała ta zupa. Minął tydzień i wylądowała na moim talerzu, i wiecie co? jest rewelacyjna
Moje Małe CzarowanieDziś mam dla Was coś szybkiego, smacznego i lekkiego. Moja propozycja nie przewiduje ryżu ani makaronu, ale jeśli chcecie go dodać – nie wahajcie się! Polecam makaron
Proste-przepisy.plBakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe CzarowaniePoszłam do mojego mini ogródka, ziół w nich mnóstwo, wyrosły kępy pachnących i aromatycznych ziół. Wzięłam nożyce i poobcinałam aby rosły jeszcze piękniej i wpadłam na
Moje Małe CzarowanieKolejna sałatkowa propozycja z serii co się nawinie. Osobiście uwielbiam różne sałatkowe kombinacje ... może taka wersja wam posmakuje. Składniki: 1 słoik selera konserwowego 200 g
IMPRESJA SMAKUDziś podam Wam przepis na naszą wersję spaghetti a'la bolognese według Przemka. Robi się szybko i jest pyszne choć nie tak długo gotowane jak
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Red relish to sos prawie do wszystkiego. Jego słodko-kwaśna nuta jest świetnym dopełnieniem do serów, wędlin czy mięs. Mój najstarszy
My Blueberry CornerDzisiaj przepis który powstał z potrzeby chwili. Tomek podarował nam bakłażana i trochę boczniaków. Chwilę się zastanawialiśmy jak to połączyć i akurat nasz wzrok padł na
slodkokwasnaplSezon grzybowy w pełni, choć w moich lasach grzybów jak na lekarstwo. Garść kurek jednak znalazłam i tutaj znalazły swoje zastosowanie, właśnie w kotletach. Kotlety są
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mamy dla Was przepis z książki, która ostatnio trafiła w nasze ręce. To „Strączki” Marii Banach, gdzie znajdziemy prawie setkę przepisów ze
Kuchenne Wariacje