składniki 8 marchewek 2 pietruszki 1 por duża cebula 1,5 kostki rosołowej na litr wody 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz Marchewki, pora, pietruszkę pokroić w talarki. W garnku roztopić masło i zeszklić pora oraz cebulę. Następnie dodać marchewkę oraz pietruszkę , chwilę podusić i zalać bulionem
Cukier&Puderfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy
Kuchnia Beatynapewno bede ja czesto robila . Jest lekka, ale i bardzo sycaca. S K L A D N I K I : -2 pomidory -1/2 ogorka -1 mala papryka -szczypior -koperek swiezy -serek wiejski -2 jajka ugotowane na twardo -sol,pieprz
PychaDaniacebuli 0,5 łyżeczki (4 g) masła 35 g (2 czubate łyżki) ryżu białego pół łyżeczki (2 g) cukru przyprawy: majeranek, oregano, zioła prowansalskie, tymianek, słodka papryka Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, solimy (niewiele), posypujemy po całości przyprawami i wstawiamy do lodówki na pół godziny. 2. Cebulę drobno siekamy. 3. Pół kostki rosołowej rozpuszczamy
Malowane smakiempieprzu do posypania kurczaka 1 kula mozzarelli kilka listków bazylii 2 łyżki oliwy Salsa: 2 małe pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli szczypta pieprzu szczypta soli ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego Wszystkie składniki salsy dokładnie zmiksować w malakserze. Kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze części (każdą pierś na 3 kawałki
Bullioopakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy warzywa i doprawiamy. Papryczkę kroimy wzdłuż, usuwamy pestki i siekamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy razem z papryką na patelnię i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki stanowią dla mnie bazę i do niej w zależności od okazji i zawartości lodówki dodaję różne inne składniki. W wersji obiadowej są to np.: -rzodkiewka -czerwona papryka -ogórek W wersji "imprezowej", jako samodzielne danie są to np.: -kukurydza -oliwki -mozzarella/ser sałatkowy -pokrojony w kosteczkę i usmażony filet z kurczaka Sos sałatkowy (do obu wersji): (ilość na powyższą porcję
Kto ugości moich gości?opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki koktajlowe - paczka - 1/2 cebulki czerwonej - 1 ogórek ze skórką - 1/2 czerwonej papryki - kilka kaparów - garść świeżej bazylii - garść świeżej melisy - mozzarella Sałaty myjemy rwiemy na kawałki. Warzywa kroimy w kosteczkę. Mozzarellę w większą kostkę. Dresing do sałaty: - 2 łyżki oliwy z oliwek
SMYKWKUCHNIGołąbki dla zapracowanych :) Składniki: -kiszone liście kapusty ( 6-8 szt. ) -70 dkg surowej kiełbasy -10 dkg ryżu -10-15 plastrów boczku wędzonego -słodka papryka -przyprawa barbecue lub do bigosu -1/2 szklanki wody Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Boczek kroimy w plastry. Kiełbasę pozbawiamy osłonek. Mieszamy z ryżem. Liście kapusty płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Ścinamy
Maminek kulinarnysurówką. Więc zajrzałam do lodówki, potem do zamrażalnika i znalazłam warzywa na patelnię. Warzywa i kurczak pieczony czemu nie spróbować. Kurczaka piekłam poprzedniąego dnia w rękawie z cebulą i papryką wrzucone do rękawa. Na patelnie rzuciłam warzywa i zaczęłam podgrzewać, potem dodałam kurczaka w kawałkach oddzielonych od kości i to wszystko podsmarzyłam. Przygotowanie tego dania zajęło mi jakieś
Klaudynkowa kuchniamała czerwona cebula 1 pomidor 1 ogórek gruntowy Dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki wody 2 gałązki świeżego koperku 1 ząbek czosnku po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, estragonu, kurkumy 1. Liście szpinaku siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w kostkę, cebulę w półplastry. 2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy na 3 lub 4 części
Szefowa kuchnisoczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam
Kuchnia z widokiem na ogródsmaczna i pelna witamin. Zachecam do zrobienia jej i sprobowania. Salatka jest bardzo latwa do zrobienia i malo czasochlonna. ZACZYNAMY !!!! SKLADNIKI: - salata lodowa -kukurydza z puszki -papryka swieza -pomidorki cherry -oliwki -cebula lub szczypiorek -ogorek DO SOSU: -woda - oliwa z oliwek -sol, pieprz, sok z cytryny, koperek suszony, majeranek. SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Salate lodowa rwiemy na kawalki
PychaDaniapokrojonego w kostkę ananasa i pędy bambusa. Na koniec wlewamy słoiczek sosu Ajam Pangang - użyłam gotowego sosu, w którego skład wchodzi przecier pomidorowy, cebula, marchew, sos sojowy, kiełki bambusa, papryka i przyprawy. Sos prosty do zrobienia samego, ale ponieważ ( jak sama nazwa wskazuje), ten chińczyk ma być szybki to gotowy sos jest tu niezwykle pomocny ;). Ryż jaśminowy gotujemy
Taste Therapy