oczywiście jest łatwe do zrobienia Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 3 cebule 10 ogórków kiszonych 1 jajko duży słoiczek przecieru pomidorowego ketchup sól, pieprz, papryka Przygotowanie: Pieczarki, cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ogórki możecie obrać ze skórki jeżeli chcecie żeby się mocniej rozgotowały, lub nie obierajcie, wtedy będą bardziej wyczuwalne w sosie. Wszystko podsmażamy
Kulinarna Patilogiahitem ku nieskromnej uciesze wykonawczyni. :) Efekt murowany! Składniki; karkówka o wadze 1 kg. (ważne by wybrać taka która ma więcej mięsa niż tłustego), 2 łyzki oliwy majeranek, tymianek, ostra papryka, sól, pieprz Wykonanie: Karkówkę nacieramy wszystkimi składnikami i zostawiamy na noc w lodówce. Pieczmy w 180 stopniach około 2 godzin
Anioły w kuchniSKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na kawałki
ClauditteMissCookingpysznymi i ogólnodostęnymi składnikami. Wystarczy mieć -twaróg -papryka -ogórek -pomidor bez skóry -rzodkiewka -sól różowa himalajska -pieprz ziołowy u mnie od Skworcu -2 ząbki czosnku -natka pietruszki -szczypiorek -koperek opcjonalnie Przygotować odpowiednio wszystkie składniki. Dosmaczyć pieprzem i solą. Odpowiednio wymieszać ze sobą. Pasta gotowa! Podawać z półmiskami wędlin! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitradycyjny pieczony boczek, a smakiem zachwyci pewnie nie jedną osobę. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Boczek wieprzowy ok. 1 kg 2 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Łyżeczka granulowanego czosnku Łyżka majeranku 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Boczek wieprzowy dokładnie myjemy i osuszamy. Po tym w dużej misie łączymy wszystkie przyprawy
Kuchnia Łukaszamiodówka), Borovnica (nalewka z borówek) oraz Kruśkovac (gruszkówka). O czym miałam przyjemność się przekonać podczas spotkania/warsztatów podczas, których wspólnie przygotowaliśmy kilka dań: kalmary, gibanicę, baklavę, marynowaną paprykę pieczoną Było smakowicie i bardzo przyjemnie
królestwo garówryżu arborio 1 cebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego parmezanu Wykonanie: Czytaj dalej... Artykuł Risotto ze szparagami i chorizo pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuSkładniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1/2 główki młodej kapusty, 3 łyżki bułki tartej, 1 woreczek ryżu, 1 jajko, 180 g koncentratu pomidorowego, 300 ml letniej wody, majeranek, papryka słodka, sól, pieprz czarny Kłos Pol . Przygotowanie: Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę siekamy drobno i zalewamy na 10 minut wrzątkiem
Aga w kuchnismaku nadała przyprawa ze sklepu Skworcu. 1 kg kurczaka (u mnie udka i udźce) 0,5 szklanki keczupu pikantnego 2 pomidory 3 łyżeczki obsypki bosforskiej (zmieszane m.in. czerwona papryka – ostra i słodka, czosnek granulowany, pieprz, oregano, bazylia, czarnuszka, cząber) Skworcu (tu kupisz) 100 ml oliwy z oliwek Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą z oliwek. Kurczaka
VioletoweKucharzeniemłoda cebulka, 1 średniej wielkości marchewka, 1 pietruszka - korzeń, 1/2 cukinii (ok 100 g), sól do smaku, pieprz do smaku, pęczek szczypiorku, 1 łyżeczka czarnuszki, olej rzepakowy z papryką ostrą. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Marchew, pietruszkę obieramy
Moniki Smakołykigłębokiego smażenia 140 g mąki kukurydzianej (3/4 szkl.) 185 g mąki pszennej (1 szkl.) 25 g cukru (1/4 szkl.) 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy dla koloru (opcjonalnie) pieprz do smaku 1 jajko 400 g maślanki 8 dobrej jakości parówek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie
My Culinary ArtZupa wiosenna 9-składników Hortex, 400 g ryb morskich (np. dorsz, łosoś), 200 g surowych krewetek (całych, nieobranych), 250 ml białego wytrawnego wina, 100 g pikantnej kiełbasy z papryką(porco, choriso itp.), 100 g surowego boczku, szklanka czarnych oliwek z pestkami, 1000 ml bulionu, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 0,5-1,5 łyżeczki płatków papryczek piri piri
SzczyptaSmaQKilka dni temu dowiedziałam się, że mój ukochany eko sklepik został zlikwidowany :( Byłam więc zmuszona udać się do innego, a tam cuda! Dość tania szałwia hiszpańska, wędzona papryka, płatki drożdżowe... Jednym słowem raj! Jedynym minusem jest to, że teraz muszę chodzić do dwóch sklepów- do jednego po jedzenie, a do drugiego po kosmetyki. Jednak gdyby nie likwidacja mojego sklepiku
wegetalerzeogórek gruntowy 4-5 pomidorków koktajlowych 9-10 sztuk mini mozzarelli 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól , pieprz 1 łyżka oleju słodka papryka, kolendra, czosnek, chili, oregano, tymianek Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w 1 cm kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju, soli oraz ziół, obtaczamy w niej mięso i odkładamy do lodówki
Symfonia smakowaprzeczytania tutaj Składniki : - 2 duże marchewki - dwie małe cebule ( ja dałam jedną białą i jedną czerwoną) - 3 małe ząbki czosnku - 1/3 szklanki wiórków kokosowych - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka curry - pieprz, sół - 2 duże pomidory - 1 średniej wielkości kalafior - 1 łyżeczka soku z cytryny - 200 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Pokroić marchewkę, cebule
zdrowa vege kuchnia