coś innego jednak są takie do których lubię wracać bo ich smak po prostu pieści moje podniebienie. Ponieważ nawiązałam współpracę z firmą KROKUS od której otrzymałam ogromną paczkę z przetworami mogę wam ją polecić z czystym sumienie. Wiecie już, że jestem zwolenniczką produktów eko i przyrządzanych babcinymi sposobami. Tutaj potestowałam, posprawdzałam i skład jest taki jak powinien
Niezły MłynekKolejną paczkę Makaronu Międzybrodzkiego, który otrzymałam do testowania postanowiłam użyć do przygotowania jakiejś potrawy na słodko. Dużo się nie namyślając zrobiłam makaron z masą mleczno-serową z dodatkiem wiśni z kompotu. Wyszło bardzo pyszne danie, które sprawdzi się zarówno jako kolacja oraz jako sycący deser na ciepło. Tak przygotowany makaron bardzo zasmakował mojemu synkowi;)) Składniki: 250g makaronu wstążki (u mnie
Z miłości do słodkościpodać do herbaty konfitury.... :) Gdzie można kupić? Można zamówić drogą internetową. Dodam, że do mnie przyszły zapakowane w taki sposób, że kurier mógłby się nawet wywrócić z paczką (czego mu nie życzę) a zawartość pozostałaby bez żadnego uszczerbku. Na chwilę obecną dysponuję wykazem sklepów, w których sprzedawane są produkty Eterno tylko na terenie podkarpacia, z którego pochodzę
Blondynka Gotujeprzetrwała, jest bardzo żywotna i cieszy oko od połowy czerwca do listopada. Konfiturę z róży w moim domu robi się od pokoleń, więc jak najbardziej polecam. Idealna do ciast, pączków, deserów jaki do podjadania jako samodzielny deser. 20 dag płatków róży 50 dag cukru Sok z jednej cytryny 2 szklanki wody Płatki oczyści z wszelkich zanieczyszczeń, pyłków. Oczyszczone płatki
RAROSSAOstatnio otrzymałam paczkę od firmy Krokus , która oferuje smakowite przetwory owocowe i warzywne. Na pierwszy ogień wybrałam konfiturę z malin. Zaskakująco słodką, o gęstej konsystencji, która od razu przypasowała mi jako nadzienie do kakaowych muffinek. Nadała się idealnie i szczerze ją Wam polecam ! Składniki suche: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 4 łyżeczki błonnika kakaowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku
Emcia Pichciprawda na tradycyjnej recepturze, ale wykorzystałam tez kilka swoich pomysłów. Powidła śliwkowe w trzech smakach Do ich zrobienia będziemy potrzebować: 3 kg śliwek ok. 0,5 kg cukru dużą paczkę lub dwie mniejsze cukru waniliowego (u mnie była to paczuszka XXL - 43 g) 0,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki naturalnego kakao sok z 1 cytryny I trochę cierpliwości ;) ponieważ jest
Ratunku obiadmieszając, gotować kolejną minutę. Ciasto ponownie zagnieść. Odrywać małe kawałki ciasta, formować bułeczki, lekko spłaszczać, nakładać po łyżce kremu oraz po 5-7 sztuk porzeczek. Zlepiać tak jak pączki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30min, by bułeczki nieco podrosły. Piec ok. 8 min w temp. 225st. Ostudzić na kratce
Z miłości do słodkościPoczątkowo na Tłusty Czwartek nastawiałam się na smażenie pączków. Potem, błądząc po czeluściach internetu znalazłam przepis na ultra szybkie muffiny w smaku przypominające ciasto pączkowe - z tym że pomijamy etap smażenia w głębokim tłuszczu, podczas którego cellulit sam wpełza nam na uda. Cóż, może dietetyczne nie są, szczególnie z dodatkiem nutelli, ale zawsze odrobinę lżejsze :) Składniki: 250 g mąki
sama złodyczszczególności. Polecam , bardzo szybka i smaczna. Czego potrzebujemy: ok 4 łodygi selera naciowego 1 filet z kurczaka 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka mała paczka suszonej żurawiny kukurydza jedna puszka\ 2 łyżki słonecznika uprażonego 1 łyżka płatków migdałowych Wykonanie: Kurczaka obsmażamy z przyprawa na patelni. Seler opłukać pokroić w drobną kostkę Słonecznik i migdały
W kuchennym oknie Ewytrochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni. Potrzebujemy: ok 1/2 zmielonego twarogu ciasto francuskie jeden płat 2 łyżeczki cynamonu pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty wykładamy ciastem. Twaróg ucieramy z jajkiem, cukrem, cynamonem i budyniem. Wykładamy na ciasto
W kuchennym oknie Ewygęś (ok.4,5 kg) 5 jabłek 5 ząbków czosnku 1 cebula 2 paczki majeranku sól, pieprz słodka papryka PRZYGOTOWANIE Gęś natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić do lodówki nawet na dobę. Jabłka obrać,pokroić w ósemki i obtoczyć w majeranku. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać. Nadziać gęś jabłkami wymieszanymi z cebulą
Moje Kuchenne Rewelacjepieczenia. 2. PIEKARNIK: > w tym momencie można włączyć już piekarnik, aby się nagrzał – 180 stopni, opcja góra i dół. 3. KRUSZENIE HERBATNIKÓW (3 min): jeśli macie blender, zmiksujcie całą paczkę herbatników na drobny piasek. Jeśli nie, przerzućcie je do głębokiego naczynia i pokruszcie przyciskając kubkiem lub tłuczkiem. 4. MASŁO (2 min): rozpuszczamy w rondelku a następnie wlewamy do pokruszonych herbatników
Nerds Kitchenmasła, 3/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 1 i 1/2 szklanki pełnego mleka w proszku, kilka kropel aromatu pomarańczowego, paczka kwadratowych wafli andrutów. Wykonanie Do garnka wlać mleko, dodać masło i cukier. Gotować, aż składniki całkowicie się rozpuszczą. Dodać kakao oraz kilka kropel aromatu. Lekko przestudzić. Mieszając, stopniowo wsypywać mleko
Z miłości do słodkościCzas na jakiś deser. Miałem straszną ochotę ostatnio na coś słodkiego, może dlatego, że skończyły mi się już w domu słodycze ze świątecznej paczki. Przygotowałem chyba mój ulubiony deser - łatwą w przygotowaniu cudownie słodką, pachnącą wanilią śmietankową panna cottę z musem truskawkowo - czekoladowym. Do przygotowania panna cotty potrzebowałem: 250 ml kremowej śmietany 30%, 300 ml mleka pełnego
Wyprawy kulinarnetaką metalową po rozgrzaniu nie stwarza oporów. Sernik z sporą ilością czekolady, ale też wyczuwalne są biszkopty moczone w kawie Składniki 500g twarogu sernikowego z wiaderka kilka biszkoptów paczka herbatników 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 2 łyżki żelatyny 100 g czekolady mlecznej 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru kawa Przygotowanie 1. Rozpuszczamy
zjem to blog kulinarny