właśnie miały być. Zresztą, zobaczcie sami: A skoro wracam, to od razu zabieram się do pracy. W mojej kuchni znów grzeje się piekarnik, pachnie wanilią i na stole pojawiają się słodkie wypieki. Tym razem zapraszam na pączki. Nie formuje się ich tradycyjnie. Są wykrawane szklanką, dlatego wychodzą takie równe. A oprócz tego są puszyste i mięciutkie, po prostu pyszne. Polecam
W mojej kuchniroku, jeśli czas mi na to pozwoli, staram się w tłusty czwartek albo przed tym dniem piec jakieś faworki lub pączki, aby zakończyć karnawał. W tym roku postanowiłam trochę odchudzić faworki piekąc je w piekarniku. Poszukałam trochę w necie i znalazłam jakiś przepis. Upiekłam faworki i nie byłam zadowolona. Moje oczekiwania były trochę inne. To nie wina przepisu. Zmodyfikowałam
Zakątek rozkoszy kulinarnychwspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych 1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych polewa czekoladową Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy
kgwjanczewoheight: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Siadając przed telewizorem, zazwyczaj każdy z nas ma ochotę coś pochrupać. Możemy sięgnąć po paczkę tradycyjnych chipsów albo przygotować je sami. Co Wy na to? Poniżej zaprezentujemy Wam szybki przepis na chrupiące chipsy z piekarnika. PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy, oczyszczamy i kroimy na cieniutkie plasterki. Możemy do tego użyć specjalnej tarki do warzyw lub zrobić
Przepiski.ploleju. Z podanych składników zrobić sos, mieszając wszystko ze sobą. Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki warzyw, na nie wyłożyć pół kurczaka polać wszystko połową sosu z serem, przykryć pozostałymi warzywami, kurczakiem zalać wszystko resztką sosu. Piec około 30 minut. Uwaga! Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź czy aby na pewno zapiekanka jest ciepła w środku. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej
PychotkaaaPiecuchy z serem i dżemem Dziś banalnie proste i szybkie piecuchy z ciasta francuskiego na słodko. Wszyscy smażą pracochłonne pączki, oponki, a ja polecam szybkie ciasteczka z serem i dżemem. Piecuchy to pierogi z piekarnika bez jajka, mogą być z ciasta kruchego, drożdżowego jak i francuskiego, tak na słodko jak i na słono. Na Blogu jest już ciasto francuskie
Dieta moja pasjaczęści Uformować drożdżówki, palcem obsypanym mąką zrobić małe wgłębienia i do każdej włożyć kilka kostek rabarbaru, sklejać ciasto jak przy pączkach Układać na papierze w odpowiednich odstępach, posypać kruszonką, pozostawić ponownie do wyrośnięcia Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok. 20 min. do zarumienienia Dodatkowo : ok. 250 g rabarbaru i dodatkowo łyżka cukru na kruszonkę
Proste PotrawyJeśli nie macie pomysłu na karnawałowe słodkości, a smażone w głębokim tłuszczu pączki i oponki już się Wam przejadły, to takie paluchy będą ciekawą odmianą. Pieczone w piekarniku są na pewno zdrowsze, choć o wersji fit nie może być mowy :) Wszak jak się bawić, to się bawić :) Składniki: Na 16 paluchów: 150g serka śmietankowego 110g masła (min 82%) 1 łyżka
Kuchnia w czekoladzienadaje mięso bardzo fajny posmak i sprawia, że sama prezentacja wygląda bardzo ciekawie. Nie należy do zbyt dietetycznych ale dzięki przygotowywaniu w piekarniku, też nie jest ogromną bombą kalorii ;) Zapraszam! Mielone zawijane w cukinii i boczku Składniki: paczka mięsa mielonego 1 średnia cukinia około 10 plasterków boczku sól, pieprz majeranek 2 łyżki śmietany garść poszatkowanej pietruszki Przygotowanie: Mięso wymieszać
Tagebuch po polskubyło za twarde i łatwo się zagniatało. Na koniec dać olej. Dłuższą chwile zagniatać. Odstawić na 1,5 do 2 godzin. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec ok.50 minut. Smacznego :D Polecane na karnawał: Domowe pączki Ciasteczka w chrupiącej panierce
Moje pyszne gotowanieciast czekoladowych będą zadowoleni :) Dużym plusem jest też prostota i szybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza tym takie ciacho to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru(...)Następnie wymieszane składniki suche dodajemy porcjami do masy i miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy do keksówki (u mnie: 25 x 13 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 min., do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce. Polewa: W miseczce do rozpuszczania czekolady umieszczamy posiekaną
Kuchnia MagdaLenyciast czekoladowych będą zadowoleni :) Dużym plusem jest też prostota i szybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza tym takie ciacho to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru(...)Następnie wymieszane składniki suche dodajemy porcjami do masy i miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy do keksówki (u mnie: 25 x 13 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 min., do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce. Polewa: W miseczce do rozpuszczania czekolady umieszczamy posiekaną
Kuchnia MagdaLenydzisiejszych czasach lepiej mieć kontrolę nad tym co się spożywa. Wracając do tematu w tym roku polecam pączki i oponki dodatkiem serka homogenizowanego oraz skórki z pomarańczy. Jak zawsze moje oponki nie są smażone tylko pieczone w piekarniku, myślę, że w obu wersjach są smaczne. Składniki na 20 sztuk: 50 g drożdży 3/4 szklanki mleka 200 g serka homogenizowanego(...)rozpuszczamy w ciepłym mleku. Następnie dodajemy wszystkie składniki i ścieramy skórkę z pomarańczy. Wszystko razem wyrabiamy aż ciasto będzie elastyczne i dostawiamy do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta wycinamy pączki lub oponki. Następnie według uznania albo smażymy albo je pieczemy (około 25 minut w 180 stopniach aż się zarumienią). Gotowe można posypać cukrem pudrem albo lukrem. Smacznego tłustego czwartku
ciastkarnia na kruchym spodzie