Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 80 g cukru 100 g masła szczypta soli Składniki na rozczyn: 50 dag drożdży ok.250 ml letniego mleka łyżka mąki ok.łyżka cukru Przygotowanie : Z mąki, cukru i mleka przygotowujemy rozczyn, gdy podwoi objętość dodajemy do mąki Wsypujemy cukier i dodajemy jajka, wyrabiamy ręcznie lub hakiem jeśli posiadamy robota kuchennego Gdy składniki prawie się połączą dodajemy roztopione i przestudzone masło- wyrabiamy ponownie i pozostawiamy do wyrośnięcia Rabarbar pokroić w kostkę... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula