pączki z piekarnika - 2353 przepisów (strona:24/157)

Ciastka biszkoptowe z dżemem i mascarpone. 193

jestem zachwycona. Takie ciacha świetnie się sprawdzą latem,  kiedy przyjdą upalne dni. Bez włączania piekarnika, przygotujecie pyszne,  mięciutkie ciastka biszkoptowe. A co ważne zrobicie to naprawdę szybko.  Kilkanaście minut i gotowe. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać, czy smakowało.  Składniki: 1 paczka biszkoptów okrągłych serek mascarpone dowolny dżem niepełna szklanka śmietanki 30 % wiórki kokosowe Wykonanie: Śmietankę

Agusiowe smakołyki
Oponki serowe II 103

miała wybrać ulubioną, karnawałową słodkość to chyba miałabym ogromny problem. Uwielbiam faworki , róże karnawałowe , a o pączkach hiszpańskich już nawet nie wspominam Lubię także oponki serowe i nie tylko te tradycyjne, smażone na głębokim tłuszczu, ale także wersję bardziej fit, pieczoną w piekarniku Dziś mam dla Was przepis na oponki serowe, który zawsze się udaje Oponki dzięki skórce pomarańczowej mają

365 dni dookoła kuchni
PTYSIE "NA JEDEN KĘS" NADZIEWANE ŚMIETANĄ 168

ozdobną końcówką i wyciskać na papier do pieczenia ciasto wielkości orzecha włoskiego. Ptysie piec w piekarniku nagrzanym do 220'C około 13-15 minut.  Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i nadziewać nią zimne ptysie końcówką podłużną, okrągłą jak do nadziewania pączków.  Można polać rozpuszczoną czekoladą albo posypać cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około

Zrób to smacznie
Donuty (donaty) z różowym lukrem 150

pączki, ale jak zrobimy malutkie odstępstwo to nic się nie stanie, prawda ? 😉 Donaty to przecież też pączki, tylko że z dziurką. Są równie kaloryczne jak nasze klasyczne, więc element karnawałowego obżarstwa zaliczony 😃. Na blogu znajdziecie również przepisy na: donaty klasyczne   donaty z piekarnika Donuty z różowym lukrem Czas przygotowania:  3 godziny Proporcje  na 16 sztuk Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego 382

przez dziurkę.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (wychodzą 2 blachy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut, aż się zrumienią.  Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Pyszne lekkie faworki gotowe -smacznego :) Zapraszam  też na  proste pączki z serka homogenizowanego    oraz ekspresowe pączki bananowe

Moje Kuchenne Rewelacje
Nietypowy makowiec. 252

zdjęciach wypiek jest zrobiony z podwójnej ilości składników, ale lojalnie ostrzegam, że ledwie się mieście w piekarniku i łatwo jest go nie dopiec w środku. Połowa składników, czyli ilości z przepisu są spokojnie wystarczające dla kilku łasuchów. 350 g mąki pszennej1 paczka suszonych drożdży (7 g)100 g cukru125 ml letniego mleka25 g roztopionego masła1 jajko1/2 dużej puszki masy makowej

Z butelką mleczka w tle
Drożdżówki z owocami i kruszonką 166

krążek nakładamy jagody, kilka kostek nektarynki i truskawkę. Zbieramy brzegi ciasta i sklejamy jak pączki.    Układamy sklejeniem do dołu na blaszce z papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia a następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 20 minut. Rumiane - tzn. gotowe

Maminek kulinarny
Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem 109

pączków na raz, pamiętając, że podczas smażenia podwoją one objętość. Pączki smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż staną się złotobrązowe, a następnie odsącz je z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Karmelizowany bekon Plastry bekonu ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po ok. 10 minutach obróć je na drugą(...)wlej do rondelka i gotuj przez 10-15 minut, aż ilość płynu zredukuje się o połowę. Następnie wlewaj je powoli do cukru pudru, aż uzyskasz pożądaną gęstość lukru. Gotowe pączki zanurzaj w lukrze i od razu udekoruj kawałkami karmelizowanego bekonu

Food Square
Sernik z brzoskwiniami 72

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek ma\u015blanych lub kakaowych (ok 150g),\r","40g mas\u0142a,\r","1kg zmielonego twarogu,\r","nieca\u0142a szklanka cukru\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki ziemniaczanej(...)godzin\u0119 w 175st.\r","Stopniowo wyjmowa\u0107 z piekarnika i studzi\u0107 sernik."],"recipeYield":"tortownica 26cm","keywords":"brzoskwinie,ciasto,sernik,tort,twar\u00f3g","totalTime":"PT1H15M"} Drukuj Sernik z brzoskwiniami Czas przygotowania: 15 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina Czas całkowity: 1 godzina, 15 minut/y Porcje: tortownica 26cm Składniki: 1 paczka kruchych ciastek maślanych lub kakaowych (ok 150g), 40g masła

Bardzo Gruby Smok
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 110

sztywną pianę, następnie dodaj wiórka kokosowe i delikatnie wymieszaj. Wstaw całość do gorącego piekarnika (180 stopni) i piecz przez 45 minut. Zajrzyj również tu: 1.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 2.  Szybkie i łatwe ciasto z majonezem 3.  Gniazdka/Hiszpańskie pączki Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą

My World by Dagmara Rek
Prażona ciecierzyca – przepis 139

papryką, kuminem i solą, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, funkcja grill, aż stanie się złocista. Serwujemy ze świeżym , lekko przesiekanym tymiankiem. Pysznie, szybko i zdrowo. PS. Jeśli zaczyna za Wami „chodzić” paczka czipsów lub wielki torcik hiszpański z górą bitej śmietany, to wcale nie oznacza niedoborów, tylko

Kate's Kitchen
Torcik ziemniaczano cukiniowy z makaronem i wyniki konkursu 107

bloga Kulinarne Wariacje Makaronowe muffiny ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem z bloga Z pamiętnika piekarnika Makaronowo - serowy torcik z musem truskawkowymz bloga TakToTu - moje kulinarne coś Wszyscy otrzymali nagrodę od sponsora CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o. o. w postaci takiej oto paczki :) Co, korzystając z darów lata, natchnęło mnie do przyrządzenia potrawy, przy której dzięki zastosowaniu makaronu łazanki

Kryzysowa Książka Kucharska
Tort na waflach z masą czekoladową - przepis z 1956 roku 128

zamiast trzepaczki użyłam miksera. Składniki 35 dkg cukru-pudru 35 dkg masła 3 żółtka 1 paczka wafli 10–15 dkg czekolady lub 5 dkg kakao wanilia kieliszek spirytusu 10 dkg orzechów włoskich Przygotowanie Orzechy przebrać, zemleć. Czekoladę rozgrzać na parze lub w piekarniku. Masło utrzeć na pulchną masę trzepaczką w kształcie rózgi, dodać żółtka, po trochu cukru, czekoladę lub kakao

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ryż z jabłkami i kruszonką. 113

przepisu na opakowaniu kruszonka: 1/2 szkl. cukru 1/2 masła 1 szkl. mąki(1/3 krupczatki, reszta tortowej) 1/2 paczki cukru waniliowego WYKONANIE: wysmarować naczynie żaroodporne masłem, produkty kładziemy warstwami: ryż-mus jabłkowy-ryż-mus-ryż-budyń-kruszonkę, ryż można posypać cynamonem, zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 30-40 min. do zrumienienia kruszonki

Kuchnia Beaty
Buchty- drożdżowe bułeczki. 223

części. Każdy kawałek ciasta spłaszczamy w dłoniach tworząc placuszek, nakładamy około łyżeczki powideł, sklejamy jak pączki i odkładamy sklejeniem do dołu. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy bułeczki blisko siebie, bo w trakcie pieczenia buchty posklejają się ze sobą. Teraz rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C, rozpuszczamy 2 łyżki masła i pozwalamy bułeczkom trochę podrosnąć. Gdy piekarnik się już

Rozpustne gotowanie
Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki 81

Dzisiaj mam coś dla tych którzy nie czują pączkowego bluesa lub też nie mają czasu smażyć tradycyjnych pączków. Proste, szybkie, słodkie muffinki z różanym sercem. Koniecznie zróbcie, może nie będzie to tłusty, ale na pewno słodki czwartek. A jak nie dzisiaj to w każdy inny dzień też się sprawdzą. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru(...)resztą ciasta do 3/4 wysokości. 5) Piec 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Masło rozpuścić, a cukier wysypać na głęboki talerz 7) Wierzch lekko przestudzonych babeczek maczać w maśle i obtaczać w cukrze. Artykuł Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki 150

Dzisiaj mam coś dla tych którzy nie czują pączkowego bluesa lub też nie mają czasu smażyć tradycyjnych pączków. Proste, szybkie, słodkie muffinki z różanym sercem. Koniecznie zróbcie, może nie będzie to tłusty, ale na pewno słodki czwartek. A jak nie dzisiaj to w każdy inny dzień też się sprawdzą. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru(...)resztą ciasta do 3/4 wysokości. 5) Piec 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Masło rozpuścić, a cukier wysypać na głęboki talerz 7) Wierzch lekko przestudzonych babeczek maczać w maśle i obtaczać w cukrze. Artykuł Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Łatwy biszkoptowo -śmietanowy placek z truskawkami babci Basi 163

Podczas upałów nikomu nie chce się nagrzewać piekarnika. Ale ciasto by się zjadło… Postanowiłam więc przygotować taki placek bez pieczenia , łatwy i prosty w przygotowaniu, który smakuje mojej rodzinie i nie tylko ! Składniki : 2 duże paczki biszkoptów ( 250 g ) lub 3 małe, ( na trzy warstwy placka ) 2 śmietany kwaśne 12 %, ( 400 ml), 1 śmietana kwaśna

Pysznosci Babci Basi
Paleo słodycze, orzechowe kulki jak Ferreo Rocher bez cukru, glutenu. 133

czegoś słodkiego do kawy to taka mała kulka szczęścia na pewno go zachwyci. Składniki: 1 paczka orzechów laskowych (250g) kakao laska wanilii olej kokosowy miód mleko kokosowe gorzka czekolada sól cynamon Przygotowanie: Orzechy laskowe rozkładamy równo na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut na 170 stopni. Uważajmy, aby nie przypalić orzechów. Po wyjęciu

PaleoLife
Brzoskwiniowe wydmy 156

łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Krem 1 puszka brzoskwiń cukier do smaku 2 budynie śmietankowe 250 g masła Dodatki 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe Brzoskwinie odcedzić na sitku. Sok uzupełnić wodą

O kuchni z uczuciem
Pierniczki okrągłe 138

zrobił tylko mmm. Zapraszam... Przepis zaczerpnięty od babeczka.zuzka.pl Stopień trudności - prosty, należy podpatrywać sytuacje w piekarniku po 10 min. pierniczki mogą nie dojść ja dostawiłam na kolejne 3 minuty. Skala smaku - 10/10, mocno wyczuwalna przyprawa do piernika, na tą porcję nie dałam całej paczki zostawiłam z pół łyżeczki w opakowaniu i to był dobry pomysł. Składniki: 500 g mąki

Kubki smaku
Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 336

kogo: dla szukających przepisu na szybkie ciasto dla nieposiadających piekarnika dla wszystkich, którzy wzięli udział w moim urodzinowym spisku Składniki: 500ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 2 duże banany 150g masła mała puszka masy krówkowej (kajmakowej) 380g paczka ciastek Digestive z czekoladą lub Ciastek Holenderskich z czekoladą (180-200g) wiórki czekoladowe lub tabliczka gorzkiej czekolady

Mania Wypiekania
Ciasto drożdżowe ze śliwkami / Plum yeast cake 182

down for recipe in EnglishCiasto drożdżowe ze śliwkami(blaszka 26×26 cm)Składniki:200 ml mleka120 g masła1 paczka (7 g) drożdży instant3 jajka150 g cukru1/4 łyżeczki kardamonu450 g mąkiszczypta soli1 łyżka ekstraktu waniliowegook. 350 g śliwekPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 26×26 cm.Mleko podgrzej razem

karmelowy
Bułeczki Cynamonowe 183

drożdże mogły trochę urosnąć.2. Do miski wsypujemy 1,5 szklanki mąki , wbijamy 4 jajka , paczkę cynamonu , olejek cytrynowy i 0,5 szklanki cukru. Dodajemy rozpuszczone drożdże. I wszystko razem ugniatamy do jednolitej konsystencji. Jeżeli skończyłeś, odstaw miskę i przykryj ją ściereczką.3. Piekarnik nastawić na 150C . Dużą blachę wysmarować masłem lub polać i rozsmarować olej. Pozypać dokładnie mąką

Gotuj Z Muzyką