czekoladę z orzechami - garść rodzynek - pół szklanki płatków owisianych - 4 łyżeczki ziaren słonecznika - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki cukru Pierwsza miska: Mieszamy składniki: proszek do pieczenia + rodzynki + płatki owsiane + słonecznik + 2 szklanki mąki + sypie kakao (ok. 4 łyżeczek) + cukier + pokruszona czekolada (ja dodaje tak 3/4) Druga miska: Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko
upichconawspomagająco na wątrobę i pęcherzyk żółciowy jest również polecana dla kobiet karmiących i dla ludzi cierpiących na niedokrwistość. Składniki : - 2 garście kiszonej kapusty - 5 łyżek otrąb owsianych ( lub więcej w zależności od tego jak wodnista jest kapusta) - 2 łyżki dowolnej mąki ( ja dodałam mąki z ciecierzycy) - 1 jajko - pieprz, zioła (czosnek,oregano, papryka słodka, kurkuma) Przygotowanie : Kapustę
zdrowa vege kuchniaSkładniki dla dwóch osób: 300 g malin (mogą być mrożone) 400 ml mleka krowiego lub sojowego 50 g płatków owsianych górskich 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżka wiórków kokosowych CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Miksujemy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pijemy schłodzone. Smacznego
My Culinary Artświeżymi owocami. Chciałam, żeby była uniwersalna. Nie mieszałam jej z suszonymi owocami, wole dodawać je na bieżąco - w zależności na co akurat mam ochotę. Składniki: 350 g płatków owsianych zwykłych, 75 g wiórków kokosowych, 50 g pestek słonecznika, 30 g płatków migdałowych, 35 g siekanych migdałów, 35 g cukru trzcinowego, 100 g roztopionego masła, 2 łyżki płynnego miodu
Plate of Joygranolę z mnóstwem dobroci. Idealna do chrupania z jogurtem czy mlekiem. Dodajmy świeże lub suszone owoce i mamy ucztę na całego :) Składniki: (duża porcja) 350 g płatków owsianych, 40 g siemienia lnianego, 40 g sezamu, 50 g słonecznika, 80 g pestek dyni, 55 g orzechów laskowych, 40 g migdałów, 6 łyżek cukru trzcinowego, 3-4 łyżki miodu, 1/2 szklanki oleju
Plate of Joyrazu poleciałam do kuchni zadowolić swoje podniebienie :) W ten sposób powstała idealna, choć bardzo klasyczna wersja czekoladowej owsianki. Rolę dodatku pełni tutaj soczysty ananas :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao kawałki ananasa Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Dodać kakao i wymieszać. Przełożyć do miseczki i podawać
Chocolate Muffin Blogfiliżance, dodałam go do kremowej owsianki, podałam z kremowym serkiem i posypałam ciemnym kakao. Całość smakuje jak deser z najlepszej kawiarni :) Lubicie przełamywać nudę? Zapraszam :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej + 4 łyżki gorącego mleka 2 łyżki serka kremowego + 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień
Chocolate Muffin Blogogródka babci (na to musimy jeszcze poczekać), ale jak na tą porę roku są naprawdę smaczne. Klasyczna owsianka + mnóstwo owoców = miłość od pierwszego... kęsa! Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka maliny borówki amerykańskie Płatki umieścić w garnku i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Przełożyć do miseczki, podawać z malinami i borówkami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogskładniki: 100 g płatków owsianych 100 g masła miękkiego 30 g cukru pudru 40 g cukru brązowego 1 jajko 80 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody 70 g żurawiny 50 g orzechów posiekanych 50 g czekolady gorzkiej posiekanej wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem brązowym na puch, dodajemy jajko, miksujemy, następnie dodajemy mąkę i ponownie miksujemy
Domowy Smak Jedzeniaowsiankę, który znalazłam przeglądając ostatnio zdjęcia na Instagramie . Dla miłośników masła orzechowego - będzie to idealne śniadanie lub deser! Inspiracja - coconutandbliss Składniki (na jedną porcję) : 1/2 szkl. płatków owsianych* 1/2 szkl. mleka kokosowego 1/2 szkl. wody 1 średni banan Pół łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao Masło orzechowe Owoce do dekoracji Jak przygotować? /*Małe preferencje - uważam
Chocolate Stop Temptingmieszaninę podgrzewamy do 37 stopni. Dalej: - 80g mąki graham typ 2000 - 560g mąki pszennej - 1 starta marchewka - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 20g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy bułeczki. Mi wyszło 12 sztuk. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce, następnie
MamaOskarkapszennej - 1 jabłko pokrojone na malutkie kawałeczki albo po prostu starte - 1 łyżeczka chrzanu np. z żurawiną - 2 łyżki ziaren dyni - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 30g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. W razie koniecznosci mozna dosypac jezcze trochę mąki, aby ułatwić sobie formowanie bułeczek, pamiętając jednak, że ciasto
MamaOskarkawszelakich przepisów z dodatkiem marchewki. Bo jest słodka, zdrowa i chrupiąca, a w plackach/placuszkach/ciasteczkach wilgotna. I można zjeść jej nawet pół... i nie przytyjemy :) Składniki: 500g marchewki 100g mąki owsianej lub innej 3 białka Spora ilość cynamonu 3-4 łyżeczki stewii 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, cynamon, stewię i sodę mieszamy
Czarnawisienkadodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego. Składniki: - główka kapusty pekińskiej - pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej) - 8 pieczarek - kilka suszonych pomidorów - 1 cebula - karton krojonych pomidorów - przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek, koperek) - kilka listków świeżej bazylii - sól, pieprz
zdrowa vege kuchniadbam o to co jemy. Mam nadzieję, że dzięki temu Pan Sz. niedługo sam wybierze takie ciastka, a nie sklepowe słodkości SKŁADNIKI 2 duże jabłka 2,5 szkl. płatków owsianych górskich 2 jajka 1/4 szkl. cukru 2 łyżki miodu 1/6 szkl. oleju 2 łyżki mąki pszennej 150 g suszonej żurawiny szczypta soli PRZYGOTOWANIE Jabłka obrać i pokroić w kostkę
zabawa smakiem