Takie ciasteczka to bardzo zdrowa i wartościowa przekąska 1/2 szkl. mielonych migdałów 1/2 szkl. mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suszonej żurawiny 10 szt suszonych daktyli 2 ły ż ki jagód goji 125 g masła 3 łyżki miodu Daktyle pokroić na kawałki. Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Masło roztopić
Kolorowa kuchnia Elkijakimi je się jada. Moje pancakes przełożyłam serkiem waniliowym,polałam musem z kiwi i podałam z plasterkami banana i kiwi. ciasto: 50 g mąki pszennej 50 g mąki owsianej 2 jajka 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka miodu prawdziwego ponadto: 3 kiwi 1 banan 150 g serka waniliowego Jajka roztrzepać,dodać jogurt,obie mąki
Kolorowa kuchnia Elkimąki pszennej 50 g cukru 1 jajko Kruszonka: 90 g zimnej margaryny 1 jajko 50 g domowego cukru waniliowego 50 g cukru 140 g mąki pszennej 3 łyżki płatków owsianych 720-730 g jeżyn mrożonych lub świeżych Przygotowanie: Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu z cukrem, a gdy zgęstnieje, dodaj rodzynki. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Składniki na ciasto szybko zagnieć
Anioszek w kuchniowsiano ryżowy omlet możecie oczywiście podać w towarzystwie innych, ulubionych owoców. Latem zawsze wybieram truskawki Spróbujcie. Zostawiam Was z przepisem i życzę Wam miłego dnia Składniki: 2 łyżki mąki owsianej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki mąki ryżowej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (używam bezglutenowy) 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
Słodkie okruszkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kulki energetyczne to szybki, prosty i zdrowy deser. Przygotowane są z bakalii, orzechów i płatków owsianych. Posłodzone miodem i masłem orzechowym – czyli naturalnym „słodzikiem”. Takie kuleczki możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego Post
Marta Gotujepodanej porcji wyszło mi 24 ciastka. SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami - u mnie Nutrifree (klik) 30 g wiórków kokosowych 100 g bezglutenowych płatków owsianych 80 g mąki ryżowej bezglutenowej 25 g mąki kukurydzianej drobnej 20 g mąki kokosowej 80 g brązowego cukru 40 g sezamu 10 g chia 1 łyżka midou 1/3 łyżeczki bezglutenowego
Kuchnia bezglutenowaHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldjagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem
breakfast of dreamsprzyprawy do chleba staropolskiego (jest to mieszanka czarnuszki, oregano, tymianku, majeranku i rozmarynu) Dodatkowo: zimna woda do zanurzenia paluchów mieszanka ziaren do obtoczenia: słonecznik, siemię lniane, sezam, płatki owsiane, mak itp. Przygotowanie: WIECZOREM Zaczyn: Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Dodać mąkę pszenną, ponownie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów
Nastoletnie WypiekanieZupa krem z pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem
Codzienna kuchnia niecodziennadodatkowe ogrzewanie domu poprzez uruchamianie piekarnika. Jednak pojawia się czasami chrapka na małe co nieco - i wtedy przygotowuję tartę z owocami :-) SKŁADNIKI: spód: - 1/4 kostki masła - 1 szklanka płatków owsianych - ok. 8-10 herbatników masa: - 2 jaja - 1 łyżka masła - 1/2 szklanka cukru - 1 szklanka mleka - 2 łyżki mąki pszennej dodatkowo: - 1 szklanka czerwonej porzeczki Przygotowuję spód: Łączę płatki
WielopokoleniowoSkładniki: 3 łyżki płatków owsianych górskich ok. 30 g 2 łyżki płatków gryczanych ok. 20 g 1 łyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 1 szklanka mleka 2% ok. 230g 1/2 szklanki porzeczek ok. 60 g 1/2 banana ok. 60 g bez skórki Wsyp do garnuszka płatki, zalej mlekiem, dodaj pokrojonego w plasterki banana. Podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania. Zdejmij
Vroblewska-fitlifeniezdrową przekąskę :) Do środka możecie dać tak naprawdę wszystko: posiekaną czekoladę, niesłodzone owoce suszone, orzeszki ziemne, włoskie lub brazylijskie... ogranicza Was tylko wyobraźnia! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 2 miarki odżywki białkowej o dowolnym smaku, u mnie czekoladowe ciasteczko 1 banan 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzeszków ziemnych, słonecznika itp 1 duża łyżka oleju kokosowego lub masła klarowanego
Chocolate Muffin Blogomlet gryczany z płatkami owsianymi, jabłkiem (również w środku) i gorzką czekoladą~ No jestem uzależniona od tego omleta, haha :D Pojawił się również w najnowszym filmiku What I Eat In a Day , ale w nieco innej wersji smakowej. Jeśli jesteście ciekawi jakiej - zapraszam do oglądania! Oprócz omleta wieleee więcej sezonowych pyszności ♥ SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK<< Dziękuję
breakfast of dreams