orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:81/257)

Sałatka szpinakowa z jajkiem 251

innych przy tej okazji robionych smakołyków. Dlatego dziś coś prostego, lekkiego i bez wyrzutów. Składniki: -szpinak baby -brzoskwinie w puszce -normandzki camembert -papryka czerwona, konserwowa obrana -oliwki zielone -orzechy włoskie zgniecione w moździerzu -dwa jajka ugotowane na twardo -oliwa -ocet cydrowy -sól, pieprz Na umyty i osuszony szpinak wykładamy kolejno paprykę, oliwki, ser, brzoskwinie, orzechy i jajka. Skrapiamy sosem

BaRepas
Ser pieczony w orzechach 217

Sery są fantastycznym dodatkiem do wina podawane zarówno na zimno jak i na ciepło. Rozpływający się brie czy camembert to czysta poezja… do tego lampka

UgotujmyTo.pl
Bardzo proste karnawalowe kruche ciasteczka 204

szybko zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe schładzać ok. 1 godzinę w lodowce, może być dluzej. Ciasto najlepiej zawinac w folie spozywcza. Ze schłodzonego ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. ( Ksztalt zalezy od naszej fantazji, albo kulka albo splaszczona kulka ). W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, posmarować białkiem i włożyć np.kolorowego M&M, lub orzecha w czekoladzie, lub migdala

Z Kuchni Do Kuchni
Kakaowe ciasto salceson z jabłkami 262

czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka oleju 1 łyżka rumu lub koniaku (można pominąć) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/3 szklanki pokrojonych orzechów włoskich (można pominąć) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w ok. 1,5 cm kostkę. Orzechy siekamy na mniejsze części

Poezja smaku
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 251

robili to z warzywami. Kuchnia śródziemnomorska słynie ponadto z przepysznych past na bazie warzyw strączkowych (przykładem hummus). Co do orzechów, to mieszkańcy Krety jadali głównie migdały oraz orzechy włoskie. Prawie każda kreteńska rodzina miała własne drzewo migdałowe i spożywała migdały w sezonie, w niedużych ilościach. Dlatego w diecie śródziemnomorskiej zaleca się sięganie po orzechy i nasiona (np. słonecznika, dyni

Chilli Czosnek i Oliwa
Pani Walewska 3938

dwie równe części. Każdą część rozwałkować i wyłożyć na przygotowane dwie jednakowe blaszki o wym. 25x36cm. Dodatkowo:  4 białka,  słoik powideł śliwkowych (200ml),  szczypta soli, 200g orzechów włoskich. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Oba ciasta posmarować cienką warstwą powideł śliwkowych, wyłożyć podzielona na pół pianę z białek oraz posiekane orzechy (ale nie za drobno

Z miłości do słodkości
Wafelkowe ciasto 115

Składniki: 2 opakowanie śmietankowych wafelków po 180 g, szklanka wiórek kokosowych, szklanka orzechów włoskich. 6 jajek, 20 dag masła, 1 ½ szklanki cukru Sposób przygotowania: Masło miksujemy z cukrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka. Gdy masa będzie jednolita dodajemy wiórki, orzechy i pokruszone wafelki. Formę (18x26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C około

Pobite gary Barbary
Makaron pełnoziarnisty z nektarynką, orzechami włoskimi i świeżą miętą. 136

zrobienia tego dania jest jego ugotowanie ;) Makaron, nektarynka, do tego chrupiące orzechy i świeża mięta, a to wszystko polane jogurtem - pychotka! SKŁADNIKI (1 porcja) makaron pełnoziarnisty  nektarynka kilka orzechów włoskich świeża mięta 100 ml jogurtu naturalnego brązowy cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić. 2. Nektarynkę pokroić w dowolne kawałki. Orzechy lekko przesiekać (można

DefinicjaSmaku
Szybkie trufelki z bakaliami 105

trochę płatków kukurydzianych :) Składniki: 200 g czekolady (możecie użyć dowolnej, ja dałam 100 g gorzkiej i 100 g białej czekolady) 25 dag suszonych owoców i orzechów (ja dałam: orzechy włoskie, migdały siekane, migdały w płatkach, skórkę pomarańczową, suszone figi, daktyle, suszone morele, suszone śliwki i żurawinę) 2 łyżki płatków kukurydzianych Bakalie kroimy na mniejsze kawałki, orzechy siekamy na grubsze kawałki

My simple kitchen
Ciasto z Masą Kawową 1411

mieszamy całość szpatułką. Wykładamy na pierwsze ciasto i całość pieczemy około 40 minut. Piana orzechowa: 5 jaj 200 g cukru kryształu 1 łyżka bułki tartej 200 g zmielonych orzechów włoskich 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na sam koniec wsypujemy bułkę tartą, zmielone orzechy i proszek do pieczenia

Made By Mom And Son
Ciasteczka z ciasta francuskiego z masłem orzechowym 191

proponuję ekspresowe ciasteczka z dodatkiem orzechów i masła orzechowego. Są przepyszne, zwłaszcza jeszcze ciepłe. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie 250 g)  kilka łyżek masła orzechowego garść orzechów włoskich drobno posiekanych cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto lekko rozmrozić i pociąć na równe kwadraty. Każdy kwadrat naciąć ukośnie w czterech rogach i zawinać do środka. Orzechy wymieszać z masłem

Gosia gotuje
Pełnoziarniste ciasto orzechowe z cukinią 137

pełnych magnezu orzechów i trzcinowego cukru jest pyszne i nie trzeba mieć po nim wyrzutów sumienia :) SKŁADNIKI: (na keksówke 10x22cm) 3 jajka 60g miękkiego masła 300g cukinii 140g mielonych orzechów włoskich 100g makie pełnoziarnistej typ 2000 140g cukru trzcinowego muscovado 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej wg gustu) 30g masła posiekane orzechy, wiórki kokosowe, posypka

Pyry na Gaz
Owsianka zapiekana z twarogiem, z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich 125

Składniki: szklanka płatków owsianych (nie błyskawicznych!) 250 gram twarogu półtłustego lub chudego 2 jaja 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki stewii lub 3 łyżki cukru trzcinowego garść żurawiny garść orzechów włoskich Do podania: łyżka cukru trzcinowego jogurt naturalny syrop klonowy Twaróg, jaja, jogurt naturalny i stewię blenderujemy na gładką masę. Mieszamy z płatkami owsianymi, żurawiną i orzechami. Całość przekładamy

Mango Papaja
Bajaderki 183

orzechy arachidowe, cynamon i kakao - mieszamy. Masło, śmietankę i cukier podgrzewamy. Rozpuszczoną mieszankę dolewamy do ciasta i całość miksujemy końcówką a'la hak. Z przygotowanego ciasta tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny- po tym czasie kulki polewamy rozpuszczoną czekoladą ( można je również całe zanurzyć w czekoladzie) a następnie posypujemy zmielonymi orzechami arachidowymi i ponownie

Słodkie Przyjemności
Bułeczki orzechowe 180

mąki pszennej , 210 ml mleka , 1 jajko , 20 g cukru , 10 g drożdży , 1,5 łyżeczki soli , 70 g miękkiego masła , 100 g zmielonych orzechów - użyłam tartych orzechów włoskich BackMit , dodatkowo odrobina mleka do posmarowania bułek przed pieczeniem. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Kiedy się rozpuszczą dodać lekko podgrzane mleko. Mąkę przesiać, dodać sól

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania