orzechy laskowe - 1190 przepisów (strona:45/80)

Białkowe batoniki czekoladowe 136

mąki kokosowej 30 g odżywki białkowej** o smaku czekoladowym lub waniliowym 2-3  łyżki mleka lub wody 1 wafel ryżowy, drobno pokruszony 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru orzechy laskowe do dekoracji  Składniki mieszamy i zagniatamy masę. Dzielimy ją na pół i formujemy na kształt batoników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy batoniki, układamy orzeszki

Chocolate Muffin Blog
Zapiekanka z cukinia i kruszonką 109

dodać sól ,pieprz ,oraz zioła i dusić około 10 minut na małym ogniu. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C Gdy warzywa się duszą przygotować kruszonkę . W misce wymieszać mąkę, zmielone orzechy laskowe i starty ser parmezan. Dodać masło i wymieszać wszystko palcami na kruszonkę,do połączenia składników. Powinno wyglądać jak gruby piasek. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego warzywa z wędlina i rozprowadzić

w mojej kuchni
Granola 108

Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/3 szklanki orzechów nerkowca 1/3 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki orzechów laskowych 3 łyżki oleju 3 łyżki miodu W miseczce wymieszać olej z miodem i sokiem pomarańczowym. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać. Połączyć z płynnymi składnikami i wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec

Moja Galeria Smaku
Kokosowe ptasie mleczko - wegańskie, bez cukru, bez glutenu :) 465

napoju kokosowego (Biogo) 1 łyżeczka stewi w płynie (Biogo) 1 czubata łyżeczka agaru  garść plastrów kokosowych (Biogo) Spód: 150 g miękkich suszonych daktyli  100 g masła z orzechów laskowych (Biogo) Przygotowanie: Do miski przelej puszkę mleczka kokosowego, dodaj stewię, nasiona chia i 125 ml napoju kokosowego. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki. Odstaw i powtórz czynność za jakieś

Zdrowie na języku :P
CZEKOLADOWE MUFFINY Z DOMOWĄ NUTELLĄ, BEZ DODATKU CUKRU 164

szklanki gorącej wody - 2 średnie jajka - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 szklanka jogurtu naturalnego Domowa nutella: - 50g czekolady (u mnie słodzona ksylitolem) - 50g masy orzechowej (u mnie z orzechów laskowych) - 2 łyżeczki mielonego ksylitolu (lub dowolnie) Wszystkie składniki nutelli rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. Kakao mieszamy z gorącą wodą na gładką masę. Do jednej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Tarta z porami i kozim serem 177

pora 25 g masła 300 ml mleka 4 gałązki tymianku 4 jajka ¼ gałki muszkatołowej i dodatkowo gałka do posypania tarty 125 g miękkiego sera koziego 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać smalec, masło, sól oraz wodę i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na min. 30 minut. Formę wyłożyć ciastem

Mama Gotuje
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 124

także zachęca do jego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe likiery - Malibu i Monte 191

niego likier jest naprawdę wyśmienity. Likier orzechowo-czekoladowy - Monte: 3 tabliczki czekolady mlecznej (każda po 100g) 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 0,5 l wódki Soplica - orzech laskowy 1 litrowa butelka oraz mniejsza 0,5 l Do rondelka wlewamy mleko zagęszczone, tabliczki czekolady kruszymy na małe kawałki i wrzucamy do mleka. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia czekolady

Cooking Monster
Pieguski czekoladowe 130

ugniatamy ciasto chwilę, czekoladę siekamy, dodajemy do ciasta i ugniatamy aż zacznie się odklejać od rąk i zbierze całą mąkę z blatu. Formujemy kulki dowolnej wielkości (u mnie orzecha laskowego ) i spłaszczmy je, układamy na blasze i pieczemy ok 12-20, w zależności od wielkości aż się zarumienią

Idę coś wszamać
pieczona kaczka faszerowana bakaliami i szarą renetą 114

sprawiają że kaczka smakuje wprost wybornie. składniki dla czterech osób 1 duża kaczka 6-7 jabłek szarej renety 150 g suszonych bakalii ( owoce moreli, śliwek, żurawiny, orzechy laskowe, włoskie) sól, pieprz 1 łyżka tymianku 50 ml koniaku, lub wódki gorzkiej żołądkowej 2 łyżki oleju sposób przygotowania Kaczkę luzujemy według  tego przepisu  ( możemy też nie luzować kaczki

Miód i pieprz
Odkrywamy sekrety dyni 159

dyniowych farmach.Występuje w kilku kolorach i odmianach – od klasycznej zielonej, przez żółtą, pomarańczową czy białą nakrapianą. Dynie tej odmiany mają charakterystyczny stożkowaty kształt. Dynia acorn posiada delikatny smak orzechów laskowych. Podobnie jak dynia sweet bumpling idealnie nadaje się do faszerowania. Jednak to nie wszystko. Dynię tę można zarówno upiec, a pokrojona w kliny, tworzy wspaniałą przekąskę.     Kamo

Smiling Shrimp
Makaron z łososiem i pesto pietruszkowym 150

moja miłość... Lubię je nie zawsze z bazylią, ale z kolendrą,  ze szpinakiem, rukolą, roszponką i pietruszką! Lubię nie tylko z orzeszkami pinii, ale z migdałami, orzeszkami ziemnymi, orzechami laskowymi, włoskimi lub ziarnami słonecznika ! Lubię nie koniecznie z oliwą, a z dobrym olejem rzepakowym, olejem z pestek dyni lub arachidowym ! Ale ZAWSZE lubię do makaronu :) Pesto: 1 pęczek świeżej

kolorowotorcikowo
Mazurek kajmakowy z bakaliami 374

masła lub margaryny, 3 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia . Dodatkowo: 1/2 puszki masy kajmakowej, migdały MAKAR , płatki migdałowe MAKAR , żurawina MAKAR, orzechy laskowe MAKAR . PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem (margaryną). Dodaję żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz cukier. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto rozwałkowuję. Ostrym nożem wykrawam w cieście

Tradycyjna kuchnia Kasi
,,Mini deserki Kinder Schoco- Bons’’ 3338

lubicie czekoladki Kindr Schoco Bons? To mleczno-orzechowe nadzienie z kawałkami orzechów laskowych mmmmm….. Przyznam się, ja ich uwielbiam. Zapraszam do wspólnego przygotowania lekkiego deseru. Jest pyszny, przyjemny w smaku i konsystencji. Smakuje rewelacyjnie i co ważne powstaje bardzo szybko. To idealne rozwiązanie, gdy nagle nachodzi nas ochota na coś słodkiego! Mają jedną wadę, znikają w mgnieniu oka Dzięki życzliwości

Podróż w kulinaria
Prosty i szybki murzynek 155

foremkę ( keksówkę) i piec ok. 35-40 minut w 170º ( nie dłużej, bo murzynek może stać się suchy). Jak przestygnie polewam ciasto polewą czekoladową. Można posypać po niej prażone orzechy laskowe lub migdały. POLEWA CZEKOLADOWA: 6 łyżek kakao 6 łyżek zimnej wody 6 łyżek cukru 3 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania