Dżem z wiśni 148Domowy dżem z wiśni, czy może być coś lepszego? To bardzo smaczny dodatek do naleśników, kanapek, domowych gofrów oraz ciast. Przepis jest prosty, choć wymaga od
SprawdzonaKuchnia.pl
Napój z hibiskusa 132Orzeźwiający napój z hibiskusa przygotowany na zimno na kompocie truskawkowym. To bardzo prosty przepis na fantastyczny napój. Zdecydowanie lepiej ugasi pragnienie w upalne dni i dostarczy
SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry drożdżowe 132Większości z nas gofry kojarzą się z latem. W każdym zakątku kraju znajdziemy wakacyjne budki z goframi. To jedno z najczęściej kupowanych dań deserowych na wakacjach
SprawdzonaKuchnia.pl
Dżem z czarnej porzeczki 164Początek lipca to pełnia lata i bogactwo świeżych owoców i warzyw prosto z ogrodu. Jest to również czas przygotowania przetworów na zimę. Jednym z dżemów, których
SprawdzonaKuchnia.pl
Syrop z kwiatów lipy 137Lipiec zaczynamy od syropu z kwiatów lipy. To kolejny zdrowy syrop, który możemy przygotować, sięgając po dary natury. Kwiat lipy ma właściwości uodparniające nasz organizm na
SprawdzonaKuchnia.pl
Ogórki małosolne 149Ogórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to
SprawdzonaKuchnia.pl
Domowy syrop z kwiatów akacji 128Syrop z kwiatów akacji to banalnie prosty przepis. Warto go zrobić ze względu na właściwości zdrowotne, a przy okazji z kwiatów możemy przygotować susz na herbatę
SprawdzonaKuchnia.pl
Lemoniada rabarbarowa 137Lemoniada rabarbarowa to najlepszy napój wiosny! Orzeźwiającą, delikatna w smaku ugasi nawet największe pragnienie. Przygotowanie jej jest banalnie proste, wystarczy, że ugotujecie kompot, no może bardziej
SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z pestkami dyni i siemieniem lnianym 167Chleb na zakwasie żytnim z mąki pszennej z dodatkiem ziaren siemienia lnianego i pestek dyni. Błyskawiczny przepis, który nie wymaga długiego czasu wyrabiania i wyrastania
SprawdzonaKuchnia.pl
Nalewka z forsycji 148Tekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to
SprawdzonaKuchnia.pl
Słodkie bułeczki z kruszonką 140Tekst przeczytasz w 4 min Dziś polecam przepis na słodkie bułeczki z kruszonką, kruszonką mocno cynamonową. Jest to duża porcja drożdżowych bułeczek, którą szybko spałaszujecie na
SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis na langosze 140minuty, ale już bez przykrywania. Usmażone langosze wyłóż na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu. Polecam także : niezawodny przepis na oponki , oponki serowe z piekarnika , pączki według Rączki . Z czym podawać langosze? Jak widać przepis na langosz jest bardzo prosty. Masło czosnkowe, ser, śmietana to podstawowe dodatki
Dieta moja pasja
Bułki codzienne 244Tekst przeczytasz w 3 min Często szukacie szybkich i sprawdzonych przepisów na domowe pieczywo typu chleb lub rogale, ale najbardziej lubicie bułki. Na blogu jest już
SprawdzonaKuchnia.pl
OPONKI DROŻDŻOWE 141Tłusty czwartek coraz bliżej więc podaję Wam idealny przepis na oponki drożdżowe. To ciasto wychodzi rewelacyjne,super się z nim pracuje. Polecam Wam wykrawać grubsze kółka wtedy oponki wyjdą super puchate. U mnie wyszły ciut za cienkie. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 6 dag drożdży 10 dag cukru 10 dag masła 1 płaska łyżeczka soli 5 żółtek
Niespełnione zdolności kulinarne
Idealne oponki 103Proste w przygotowaniu oponki z dodatkiem twarogu. Smaczne, puszyste i lekkie. Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg twarogu półtłustego 1/2 kostki masła (starłam na grubych oczkach) 2 cukry waniliowe 3 jajka 1 1/2 łyżeczki spirytusu (dałam ocet) 1 łyżeczka sody lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Składniki posiekałam nożem, potem zagniotłam ciasto. Wykrawałam kółka, a środek nakrętką(...)kuchenny, jak wystygły posypałam cukrem pudrem. Nie podsypywać dużo mąką żeby tłuszcz się nie pienił, można dać pół na pół smalec z olejem. Autor przepisu: Beata Dubisz Artykuł Idealne oponki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy