Syrop z kwiatów akacji to banalnie prosty przepis. Warto go zrobić ze względu na właściwości zdrowotne, a przy okazji z kwiatów możemy przygotować susz na herbatę
SprawdzonaKuchnia.plLemoniada rabarbarowa to najlepszy napój wiosny! Orzeźwiającą, delikatna w smaku ugasi nawet największe pragnienie. Przygotowanie jej jest banalnie proste, wystarczy, że ugotujecie kompot, no może bardziej
SprawdzonaKuchnia.plChleb na zakwasie żytnim z mąki pszennej z dodatkiem ziaren siemienia lnianego i pestek dyni. Błyskawiczny przepis, który nie wymaga długiego czasu wyrabiania i wyrastania
SprawdzonaKuchnia.plTekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to
SprawdzonaKuchnia.plTekst przeczytasz w 4 min Dziś polecam przepis na słodkie bułeczki z kruszonką, kruszonką mocno cynamonową. Jest to duża porcja drożdżowych bułeczek, którą szybko spałaszujecie na
SprawdzonaKuchnia.plminuty, ale już bez przykrywania. Usmażone langosze wyłóż na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu. Polecam także : niezawodny przepis na oponki , oponki serowe z piekarnika , pączki według Rączki . Z czym podawać langosze? Jak widać przepis na langosz jest bardzo prosty. Masło czosnkowe, ser, śmietana to podstawowe dodatki
Dieta moja pasjaTekst przeczytasz w 3 min Często szukacie szybkich i sprawdzonych przepisów na domowe pieczywo typu chleb lub rogale, ale najbardziej lubicie bułki. Na blogu jest już
SprawdzonaKuchnia.plTłusty czwartek coraz bliżej więc podaję Wam idealny przepis na oponki drożdżowe. To ciasto wychodzi rewelacyjne,super się z nim pracuje. Polecam Wam wykrawać grubsze kółka wtedy oponki wyjdą super puchate. U mnie wyszły ciut za cienkie. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 6 dag drożdży 10 dag cukru 10 dag masła 1 płaska łyżeczka soli 5 żółtek
Niespełnione zdolności kulinarneProste w przygotowaniu oponki z dodatkiem twarogu. Smaczne, puszyste i lekkie. Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg twarogu półtłustego 1/2 kostki masła (starłam na grubych oczkach) 2 cukry waniliowe 3 jajka 1 1/2 łyżeczki spirytusu (dałam ocet) 1 łyżeczka sody lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Składniki posiekałam nożem, potem zagniotłam ciasto. Wykrawałam kółka, a środek nakrętką(...)kuchenny, jak wystygły posypałam cukrem pudrem. Nie podsypywać dużo mąką żeby tłuszcz się nie pienił, można dać pół na pół smalec z olejem. Autor przepisu: Beata Dubisz Artykuł Idealne oponki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyodstawiamy do podwojenia swojej objętości. Blat posypać mąką i wyłożyć ciasto z miski. Wyrobić do momentu, aż ciasto nie będzie kleiło się do dłoni. Podsypać w małych ilościach żeby oponki były mięciutkie. Ciasto rozpłaszczyć lub rozwałkować na grubość 1 cm. Wykroić za pomocą szklanki kółka i środki za pomocą kieliszka lub plastikowego korka po wodzie lub napoju. Ciasto które pozostało(...)wycinania i środki ponownie rozwałkować i wykroić krążki. Wykrojone oponki przykryć ściereczką i odstawić na ok. 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złoty kolorze każdej strony. Gotowe posypać pudrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań
Kulinarne przygodyTekst przeczytasz w 5 min Dodatek warzyw do ciast to świetny pomysł, ciasto z burakami i imbirem jest obłędnie pyszne i idealnie pasuje na święta. Fantastyczne
SprawdzonaKuchnia.plTekst przeczytasz w 5 min Na Boże Narodzenie piernik znajdzie się pewnie w większości domów! I nic dziwnego, bo jest bardzo smaczne i aromatyczne ciasto. Niektórzy
SprawdzonaKuchnia.plTekst przeczytasz w 3 min Dziś ciasto dobre na każdą okazję! Ciasto cytrynowe z makiem pasuje na święta Bożego Narodzenia, jaki i Wielkanoc, jest to również
SprawdzonaKuchnia.plTekst przeczytasz w 5 min Ciekawa jestem czy lubicie chleb z suszoną żurawiną? Dziś upieczemy właśnie taki chleb, chleb na zakwasie z dodatkiem żurawiny. Dzięki temu
SprawdzonaKuchnia.pl