Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis ten znalazłam na bardzo fajnej stronie wypieki z pasją. Jednak trochę go zmieniłam i lekko odchudziłam po pierwsze zamieniłam mąkę na pełnoziarnistą, a biały cukier
Słodkie zapomnienieŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pamiyntōm, że jak żech bōł bajtlym, 1 to moja Muter 2 co chwila piykła te opōnki- te barzi ślōnske miano to do mie prziszło dopiyro tera
Chop w kuchniJako że dzisiaj Tłusty Czwartek, zachęcam Was do smażenia. Polecam amerykańskie doughnuts - donuts czy donaty:) Donaty - amerykańskie doughnuts - pączki z dziurką To
Takie tam pichcenieJest to dość mała porcja, więc radzę zrobić podwójną. Bardzo nam smakowały. Thermomix – przepis na dole. Jajko, mleko, cukier, anyż , szczyptę soli wymieszać za pomocą
Kuchnia PokoleńPolecam ten przepis, jest łatwy i bezstresowy. Pochodzi z Kuchni polskiej z 1972 roku. Ciasta nie trzeba bić wałkiem, wyrabia się go łatwo, jest
Takie tam pichcenieTawa-tawas pochodzą z Boliwii. Są to małe, smażone pączuszki/ciasteczka w kształcie rombów, których nazwa oznacza „cztery”. Podobne do Sodziaków , które są na
Ostra na SłodkoPojawiają się coraz częściej na kulinarnych blogach. Sprawiały, że nie mogłam spać w nocy, bo nie mogłam o nich zapomnieć. Aż do wczoraj :) Czytaj więcej »
bistro mamaNa Mandazi natknęłam się tylko raz. Kilka lat temu kolekcjonowałam dodatek do GW "Kulinarny Atlas Świata". Mam w segregatorze wszystkie numery, które wyszły i
bistro mamaTym razem spełniam własną zachciankę i wracam do moich smaków z dzieciństwa. Pewnie każdy z Was, jak dobrze poszuka na strychu, albo w babcinej szufladzie w
bistro mamaOstatni raz robiłam faworki z mamą, kiedy miałam mniej więcej 15 lat. Oczywiście pisząc "robiłam" mam na myśli, że przekładałam ciasto przez naciętą w
bistro mamaTakie pączki. Jak nie pączki, a z drugiej strony całkiem jak pączki przecież. Na pierwszy rzut oka - pączki najprawdziwsze, popatrzcie na zdjęcia. Zdradza je jednak skórka
bistro mamaCorocznie nasze społeczeństwo ogarnia szaleństwo pączkowe. Smażą, pieką, kupują. Zjadają olbrzymie ilości na wyścigi. Kto więcej, kto szybciej, kto z czym... Nawet ci, co za pączkami
Codzienna kuchnia niecodzienna