Składniki: makaron kokardki brokuł ser typu feta czerwona papryka ogórek cebula dymka ze szczypiorkiem czarne oliwki zmiażdżony ząbek czosnku pieprz olej lub oliwa Sposób wykonania: 1. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku. 2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente. 3. Oliwki pokroić w plasterki, cebulkę posiekać, ser, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. 4. Wszystko wymieszać, dodać zmiażdżony ząbek
Kuchnia domowa Anisurówka zagościła na naszym stole. Surówka jest bardzo aromatyczna, chrupiąca i znika szybko, zróbcie więcej bo będzie za mało. Robi się ją błyskawicznie, polecam. Surówka z porów, jabłek i ogórka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieugotowanego ryżu 2 jajka 1/2 szklanki zielonego groszku mrożonego 1/2 marchewki grubo posiekanej 1/4 cebuli grubo posiekanej 3 ząbki czosnku drobno posiekane 1 dymka pokrojona w 2 cm kawałki ogórek 1/4 pomidora pokrojonego w plastry jasny sos sojowy sos rybny limonka biały pieprz olej cukier kokosowy lub inny Przygotowanie: Kurczaka oczyść z błon i tłuszczu, pokrój w cienkie plastry, zamarynuj(...)łyżkę sosu rybnego i pieprz. Dodaj szczyptę cukru kokosowego i szczypior. 3. Przełóż ryż do dwóch miseczek lub ringów cukierniczych i lekko ugnieć, przełóż na talerze. Podaj z plastrami ogórka, pomidora, szalotką i limonką
SzczyptaSmaQtrzeba mocno żuć , ale co powiem to że jest przepyszna , w tak szybkim tempie została zjedzona , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki Mix sałat 1 pomidor ogórek zielony marchewka jabłko sól pieprz olej cukier 1 łyżeczka bazylii Wykonanie Do miski przekładam mix sałat , następnie jabłko , ogórka, marchewkę ścieram na tarce
Mój SmakŚwietna przystawka na imprezę karnawałową, walentynki i inne okazje :) Ja to połączenie uwielbiam. Składniki: łosoś wędzony na zimno, ogórek świeży, śmietana 12% lub 18%, cytryna, sól, pieprz. Przygotowanie: łososia rozkładamy na półmisku. Ogórka dokładnie myjemy i po całej długości kroimy go obieraczką do warzyw na cienki paski. Paseczki te rolujemy i układamy na łososia. Śmietanę mieszamy z sokiem
Państwo Wojtczuk gotująSkładniki: 1/4 małej główki białej kapusty 1 marchewka 2 ogórki konserwowe sól 1 saszetka sosu cezar Fanex Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować i posolić, kiedy puści sok odcisnąć. Marchewkę obrać i … Czytaj dalej Surówka z kapusty
czarrna od kuchniszybka w przygotowaniu surówka do obiadu , z zielonych warzyw oraz owoców , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki pół kapusty białej 1 jabłko zielone pół ogórka zielonego 3 łyżki oleju pęczek kopru świeżego szczypta soli szczypta pieprzu czarnego szczypta cukru Wykonanie Kapustę szatkuje bardzo cienko , następnie jabłko oraz ogórka ścieram
Mój SmakDzisiejsza szybka, smaczna i zdrowa kolacja :) Składniki: serek wiejski, ogórek konserwowy, pomidor, papryka konserwowa, pieprz. Przygotoweanie: Serek wyjać do miseczki. Ogórka, pomidora i paprykę pokroić. Wszystko dołożyć do serka i popieprzyć do smaku. Proporcje serka do warzyw dobierałam
Państwo Wojtczuk gotująsuszonych pomidorów pokrojonych na kawałki, 1 jajko, 2 ząbki czosnku,, posiekane, 2-3 łyżki jogurtu greckiego, niewielka ilość oregano, olej do smażenia, sól i pieprz do smaku. Sos tzatziki: ogórek umyty, pokrojony w kostkę, wcześniej posypany odrobioną soli, odcedzony, 220 g jogurtu greckiego, 3/4 pęczka świeżej mięty, 1 ząbek czosnku, posiekany, niewielka ilość soli i pieprzu, 100 g oliwek zielonych(...)każdej strony. Sos tzatziki: Do miski przekładamy jogurt grecki oraz świeżą miętę. Następnie do sosu wrzucamy ząbek posiekanego czosnku, przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy pokrojonego i odcedzonego ogórka oraz pokrojone oliwki. Polewamy odrobiną soku z cytryny. całość mieszamy. Sos wykładamy na placuszki
Państwo Wojtczuk gotująalbo dam inne proporcje i już smak zmieniony. tym razem z dodatkiem mięsa. Składniki: Mix sałat z botwinką, karkówka, dowolne przyprawy do karkówki, oliwki (ja dałam z cytryną), feta,ogórek świeży, olej rzepakowy tłoczony na zimno, sok z cytryny, pestki dyni. Przygotowanie: mięso oprószyć dowolnymi przyprawami, usmażyć i ostudzić. Do miski wrzucić sałatę, pokrojone: ser feta, oliwki, mięso, ogórka. Posypać
Państwo Wojtczuk gotująSałatka z dodatkiem fety, w sam raz na przekąskę lub dodatek do mięs np. grillowanych. Składniki: różne sałaty ja kupiłam gotowy zestaw, papryka, ogórek, pieprz,ser feta, sok z cytryny, olej rzepakowy tłoczony na zimno lub oliwa z oliwek. Przygotowanie: sałaty myjemy, rwiemy i umieszczamy w miseczce. jeżeli jest to zestaw wystarczy przełozyć sałaty do miski. Paprykę, ogórka oraz
Państwo Wojtczuk gotująostre jedzenie,śmieje sie że jestem uzależniona od kapsaicyny. Papryczki habanero są jednymi z najostrzejszych papryczek o posmaku moreli. Jeżeli ktoś lubi ostre jedzenie polecam spróbować. Składniki: kapusta pekińska, ogórek świeży, papryka, feta, papryczka habanero, ziarna słonecznika, ziarna dyni, pieprz, crema di balsamico (z Lidla), olej lub oliwa z oliwek. Przygotowanie: Sałatkę poszatkować, paprykę, fetę i ogórka pokroić. Papryczkę habanero
Państwo Wojtczuk gotująKolejny pomysł na sałatkę z wykorzystaniem makaronu, sałat i łososia. Sałatki są cudowne, bo dają tyyyyyleeee możliwości. Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, ogórek świeży, brokuł, pestki dyni, szczypiorek, sól, pieprz. Sos: śmietana, jogurt, chrzan, sok z cytryny. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, brokuła zblanszować - obie rzeczy ostudzić. Do miski włożyć sałatę, pokrojonego ogórka, brokuła i łososia, polać sosem, posolić
Państwo Wojtczuk gotująm.in. tuńczyka, a wieczorem bardzo szybka sałatka. Składniki: kasza kuskus, tuńczyk w sosie własnym (można tez dać w oleju), oliwa z oliwek (o ile dajemy tuńczyka w zalewie), świeży ogórek, papryka, pieprz, sól. Przygotowanie: Kuskusa zalewamy gorącą osoloną wodą i zostawiamy do napęcznienia. Następnie przekładamy do miski i czekamy aż ostygnie. Dokładamy tuńczyka (ja dałam bez zalewy), pokrojoną paprykę(...)ogórka. Pieprzymy, polewamy oliwą (o ile nasz tuńczyk był w sosie własnym,, bo jak by był w oliwie to dodała bym oliwę z tuńczyka), mieszamy i jemy
Państwo Wojtczuk gotująprażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony. Bułki smarujemy majonezem i musztardą. Na spodzie układamy mięso i kładziemy na nim ser. Na to wykładamy ogórki konserwowe w plasterkach. Następnie wykładamy nasze chili con carne. Przykrywamy drugą połówką bułki posmarowaną majonezem i musztardą. Smacznego
Moje-pitraszenie