Obowiązkowa od dziś na każdej domowej imprezie ryba po japońsku. Jadłam już wcześniej ale sama robiłam ją po raz pierwszy. Smaki dopasowałam typowo pod nasz gust - czyli więcej keczupu i octu. 700 g miruny patagońskiej bez skóry Sól Pieprz Ciasto do ryby: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody niegazowanej 1 jajko Zalewa: 1 szklanka octu 10% 1,5 szklanki wody ¼ szklanki oleju 2 łyżki cukru 4 łyżki pikantnego keczupu 190 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek) 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 1 czerw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...