ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:5/164)

Sałatka koperkowa z łososiem 230

Idealna sałatka na lato, łatwa do wykonania, z dostępnych produktów, lekkostrawna, a zarazem sycąca i do tego bardzo smaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje soczystości i świeżości, cebula dymka delikatnie zaostrza smak, a to wszystko połączone z delikatnym łososiem wędzonym na zimno. Świetna na letni obiad, kolację lub do zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki(...)łyżki dobrego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Łososia pokroić na małe plasterki. Ogórki umyć i pokroić w półplasterki. Koperek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i jogurtem, przyprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Sól może nie być potrzebna, gdyż łosoś i majonez

Kuchcik gotuje
Mizeria (dodatek do obiadu) 376

korzystania ze świeżych warzyw i do komponowania własnych surówek. Składniki: 500 g ogórków gruntowych 150 g jogurtu naturalnego greckiego kilka gałązek koperku sól do smaku Przygotowanie: Ogórki i koperek myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do miseczki. Koperek kroimy bardzo drobno i dodajemy do ogórków. Na koniec dodajemy jogurt

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kanapki z guacamole i łososiem 178

było dojrzałe, poznacie to po tym, że owoc będzie miękki. Kanapki z guacamole i łososiem – składniki 1 dojrzałe awokado 100 g wędzonego łososia sok z 1/2 limonki zielony ogórek koperek sól oliwa pieczywo razowe Kanapki z guacamole i łososiem – przygotowanie Awokado kroimy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Przy użyciu łyżki wydrążamy miąższ, a następnie rozgniatamy go widelcem. Dodajemy(...)limonki, sól i całość mieszamy. Na kromkach pieczywa układamy guacamole, plastry łososia, zielony ogórek pokrojony w plasterki, kilka gałązek koperku i całość delikatnie skraplamy oliwą z oliwą. Smacznego! Post Kanapki z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowa sałatka z serem kozim 126

Dodam , że mam również fazę na surówki. Całe szczęście, że takowe mogę jeść bez żadnych ograniczeń. Składniki buraki pieczone w piekarniku pomidor malinowy papryka czerwona kapusta biała lub różowa ogórek koperek i bazylia sól i pieprz do smaku płatki owsiane ser kozi w plastrach oliwa z oliwek lub olej z ostropestu Buraka upiecz, wystudz i zetrzyj na tarce o dużych(...)oczkach. Możesz posolić, wymieszać z odrobinka octu. Kapustę poszatkuj, wymieszaj z ogórkiem w plasterkach oraz koperkiem. Paprykę pokrój w kawałeczki. Pomidora w cząstki. Płatki podpraż na suchej i gorącej patelni. Ułóż obok siebie wszystkie pyszności i dosmacz pieprzem i solą. Dodaj oliwy . Posyp płatkami. Na koniec ser kozi i śniadanie lub kolacja gotowa! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Botwinka z zielonym ogórkiem i koperkiem 122

wywaru. Całość gotuję około 25 minut pod przykryciem.Po tym czasie haruje jogurt odrobiną gorącej zupy, a następnie dodaję do garnka i dokładnie mieszam. Zdejmuję z ognia. Ogórka obieram i kroje w kostkę, koperek siekam i dodaję do już zabielonej zupy. Zupy juz nie gotuję. Podaję bezpośrednio po przygotowaniu posypaną dodatkowo koperkiem.Smacznego

Magiczna kuchnia Darii
Sałatka z makaronu gryczanego z mixem kruchych sałat 271

gryczany -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -glassa sojowa -nasiona czarnuszki sól i oliwa z oliwek do smaku -pomidor -ogórek -koperek Ugotuj makaron gruczany . Odcedz i wymieszaj z odrobina oliwy z oliwek,. Dodaj mix sałat. Wkrój pomidory i ogórki. Posyp czarnuszką. Dodaj aromatycznego koperku. Dodaj glassy sojowej. Jeśli chcesz ,możesz posolić. Gotowe . Smaczne. Syte! Zdrowe

Z Kuchni Do Kuchni
GZIK CZYLI TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ 188

szczypiorek.Składniki:twaróg (miałam akurat już zmielony)śmietana 12% (można użyć jogurt)szczypioreksól, pieprzrzodkiewkaświeży ogórekkoperekWykonanie:Twaróg wymieszać ze śmietaną, dodać pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę, pokrojony drobno ogórek zielony, szczypior, sól, pieprz i koperek. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce

Walijskie Pichcenie
Dietetyczny serowy elixir młodości na kolację – babcia Basia 171

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Ser i jogurt to nie tylko białko, ale także witaminy oraz makro- i mikroelementy. Czarujący aromatem koperek i ogórek wspomagają pracę układu pokarmowego i ułatwiają trawienie. To danie jest znakomitym pomysłem na zdrową i sycącą kolację . Ta niskokaloryczna – a jednocześnie sycąca – kolacja jest wręcz niezbędna dla tych(...)którzy się odchudzają – zapobiega nocnemu podjadaniu i poprawia jakość snu. Serowy elixir młodości : 150 g twarogu chudego, 150 g. jogurtu naturalnego, 100 g zielonego ogórka, łyżeczka posiekanego koperku, pieprz do smaku,                       Przygotowanie : Obrany i starty na grubej tarce zielony ogórek łączymy ze zmiksowanym twarogiem i jogurtem, doprawiamy

Pysznosci Babci Basi
Surówka z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli 875

oblana olejem i przyprawiona pieprzem.Pyszny dodatek do obiadu!Składniki:250 g ogórków kiszonych (waga netto po odsączeniu);1 duża marchewka;1 mała cebula;Pęczek koperku;5 łyżek oleju;Pieprz;Sól - opcjonalnie.Sposób przygotowania:Ogórki(...)pokroić w cienkie plasterki.Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ogórków. Wymieszać.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać do ogórków i marchewki. Wymieszać.Koperek drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać.Dodać olej. Wymieszać.Przyprawić pieprzem i opcjonalnie solą do smaku.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi niewielka salaterka surówki (taka

Gospodyni Miejska
Szybki chłodnik buraczany 190

Składniki: 2 średnie, czerwone buraki (u mnie podłużne, o łącznej wadze 240 g); 1 średni ogórek wężowy; Pęczek rzodkiewek; Pęczek koperku; 1000 g kefiru; 1 łyżka octu spirytusowego 10 %; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Buraki umyć, osuszyć, obrać, surowe zetrzeć na tarce(...)dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Przełożyć do miski/garnka. Ogórka umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do startych buraków. Rzodkiewki umyć, osuszyć, nie obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do startych buraków i ogórka. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do startych warzyw. Do miski/garnka

Gospodyni Miejska
Polędwiczki w musztrodowo- maślankowej marynacie z mizerią 196

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki ostrej musztardy np Sarepskiej 1 kubek maślanki tymianek oliwa z oliwek sól  pieprz 400 g ziemniaków 2 ogórki koperek 1 kubek jogurtu greckiego Przygotowanie: polędwiczkę myjemy, kroimy w plasterki, lekko rozbijamy przygotowujemy marynatę- mieszamy maślankę z musztardą i tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy polędwiczki, odstawiamy ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, gotujemy(...)ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki i solimy polędwiczki smażymy na odrobinie oliwy z obu stron ogórki odsączamy, zalewamy jogurtem doprawiamy koperkiem i pieprzem ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki, podsmażamy na oliwie podajemy gorące w towarzystwie mizerii Smacznego

Luźna Kuchnia
placki ziemniaczane z sosem jogurtowym... 132

sztuk, ogórek zielony 5 plastrów grubych, koperek 1/2 pęczka, cukier 2 łyżeczki, sos sałatkowy francuski Prymat 1 opakowanie obrane ziemniaki w pojemniku rozdrabniacza razem z cebulą, z jajkiem dobrze rozdrobnić na mus przelać do pojemnika, wsypać mąkę, tartą bułkę, pieprz, kucharka, wymieszać, na mocno gorącym oleju rzepakowy, smażyć złociste placki ziemniaczane w rozdrabniaczu zmiksować rzodkiewki, ogórki, koperek, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Ogórki małosolne w plastrach 452

podpatrzyłam u Anety Klimeckiej. Robimy ogórki małosolne zawsze w ten sam prosty sposób, wykorzystując zalewę składającą się tylko z gorącej, przegotowanej wody z solą, z dodatkiem koperku, chrzanu i czosnku. Ogórki małosolne w plastrach. Składniki: ogórki, gorąca woda, sól, chrzan, czosnek, koperek, Przygotowanie: Zawsze przygotowując zalewę do ogórków małosolnych stosujemy zasadę: 1 łyżka soli(...)mniejsze kawałki. Korzeń chrzanu obieramy i kroimy w słupki, albo wykorzystujemy umyte liście chrzanu. Do wysokich słoików wkładamy naprzemiennie czosnek, plasterki ogórka, chrzan, koperek. Zagotowujemy wodę, dodajemy sól, mieszamy aż sól się rozpuści i zalewamy ogórki w słoikach. Zamykamy słoiki i odstawiamy. Gdy jest ciepło, to już następnego dnia ogórki małosolne w plastrach są gotowe i nadają się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania