Domowy smalec zrobiony samemu jest pyszny, a jeszcze do tego ogórek małosolny lub kiszony położony jako dodatek na kanapce. Pycha. Moje chłopaki wyjadają w tempie ekspresowym, dlatego co jakiś czas przygotowuję kolejne porcje. Dodatki mogą być dowolne np dowolne ulubione zioła. Ja kupuję słoninę bez skóry dzięki czemu mam mnie pracy i zawsze kroję nożem w kosteczkę. Dzięki temu
O kuchni z uczuciemzabraknie zróbmy ją ,pamiętając o proporcjach i tak na 1 litr dajemy 1.5 łyżki soli ).Przykrywamy ( nie zakręcamy pokrywki ) i pozostawiamy w temperaturze pokojowej .Jabłka musimy dłużej niż ogórki małosolne ,możemy je jeść już po 10 - 14 dniach.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozgrzanej patelni obsmażamy wątróbkę na margarynie z dwóch stron, dodajemy cebulę i solimy dusimy pod przykryciem około 15 minut (jeśli trzeba podlewamy nieco wodą) podajemy z kiszoną kapustą lub małosolnym ogórkiem, ziemniakami lub pieczywem
zobacz ich smakblasze wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Piecz 20 minut. Obróć je. Piecz kolejne 5-10 minut. Burgery podałam z bułkami posmarowanymi pesto z rzodkiewki, awokado,sałatą,pomidorami malinowymi, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym lub zielonym. Jako sosu użyłam majonezu. Posypałam płatkami chili i pieprzem cytrynowym. Zapakowałam w torebki śniadaniowe i nakarmiłam chłopaka oraz przyjaciółkę.(oboje nadal żyją - sukces!) SMACZNEGO! przepis zaczerpnięty
Fiolka w kuchnipęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 1 papryka 1 pomidor 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek małosolny 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól Przygotowanie: Cieciorkę osączamy z zalewamy, przekładamy do miski. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidora i cebulę obieramy ze skóry. Wszystkie warzywa kroimy
Moja smaczna kuchniapieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese steak z konfiturą pomidorową *Część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część łaty wołowej o czerwonej barwie. Mięso jest sprężyste
królestwo garówcierpliwych, ja niestety z żarłoczności pastę pożeram natychmiast po przygotowaniu... Zajadać w towarzystwie własnoręcznie upieczonego pieczywa, a choćby takiego Pikantnego chleba dyniowego oraz pogryzać sobie ukiszonymi, Chrupiącymi ogórkami małosolnymi
Grunt to przepis!dusiła zawartość. Pakunki wstawiamy na 35 minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce zamiast kiełbasy
Karo in the Kitchenmasz miejsce koper. Zalej wszystko gorącą wodą z solą. Porządnie zakręć, odwróć słoiki do góry nogami, nakryj grubym ręcznikiem i zostaw do wystygnięcia. Tak samo robię ogórki małosolne, tyle że nie zakręcam słoika,no i nie odwracam do góry nogami. Nakrywam małym talerzykiem i już po kilku dniach wcinam. SMACZNEGO. CMOK
Pasje JolkiNadal czekam na Wasze maile lub komentarze, które powiedzą mi, czy chcecie, żebym pisała wstępy. Krótko: botwinka jest moim smakiem lata podobnie jak ogórki małosolne . B otwinka porcja dla 2 osób: pęczek botwinki marchewka mała pietruszka mały por kawałek selera 2-3 ziemniaki sol 1-2 łyżki octu spirytusowego śmietana 18% 1 litr wody 1. Włoszczyznę obieramy
Perfect home lifesłoiki, odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Tu jeszcze nie całkiem ukiszone Wszystko nakładamy do słoików... ...i czekamy na słoną zalewę W taki sam sposób robię też ogórki małosolne, tylko kroję je na ćwiartki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedopiero teraz doprawiamy tylko solą i pieprzem mielonym ( ja daję ziołowy). Całość wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 200 stopniach. Potrawa rozpływa się w ustach , podajemy z ziemniaczkami ogórkiem małosolnym i pomidorkami . Moje danie podałam na naczyniach z otrąb które dostałam od BIOTREM "Ekologiczny, jednorazowy talerz z otrąb pszennych. Doskonała alternatywa dla naczyń z tworzyw sztucznych oraz
Różowa kuchnianaczynie jest duże zrobić kilka takich warstw. Ogórki zalać zalewą i przykryć pokrywką. Odstawić na kilka dni w miejsce o temperaturze pokojowej. Po 3 - 4 dniach będą ogórki małosolne, po kilku następnych ukiszą się
Mama Gotujeznacznie lepszą konsystencję i smak dzięki użyciu oleju kokosowego. I taką wersję podaję, choć bez modyfikacji jest także smaczna. Pasta z fasoli najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem i małosolnymi ogórkami. Pasta z fasoli – wegetariański smalec: 2 puszki białej fasoli lub 3 szklanki namoczonej przez noc i ugotowanej fasoli np. „piękny jaś” 2 duże lub 3 średnie
Poezja smakunaszej rodzinie nie ma osoby, która by nie lubiła ogórków małosolnych. Zawsze mamy ich zapas i w sezonie wciąż nastawiamy nowe. Przepis powstał na kanwie receptury mojej mamy. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ
Przepisy Aleksandry