minutach przewróć każdy z kotletów na drugą stronę i dopiecz kolejne 10-15minut. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie z bułkami, awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem małosolnym +ketchup z musztardą
U Fiolkizaproponować jeden z moich ulubionych smaków lata czyli zupę z bobu z młodymi ziemniakami i śmietanką. :) W osiedlowych oliwskich warzywniakach można jeszcze dostać bez problemu świeże pomidory malinowe, ogórki małosolne czy maliny. Tydzień temu dorwałam jeszcze bób #boboweostatki i po raz kolejny tego lata zrobiłam zupę z bobu (tym razem spisując przepis) - na przekór łapiącemu mnie przeziębieniu i wietrznej
U Fiolkitrakcie przygotowywania bitek dobrze jest co jakiś czas zamieszać w garnku, by nic nie przywarło nam do dna. Bitki wołowe doskonale smakują z kaszą jęczmienną, zasmażanymi buraczkami oraz ogórkami małosolnymi
Dieta bez mlekawypadkach, cena jest sprawą drugoplanową. Wszystko pasowało do siebie. I to pastrami. Chyba będę musiała kiedyś spróbować zrobić je sama, bo warto. Na prawdę warto. Chrupiąca bułka i pycha ogórek małosolny. A w środku, poza wspaniałym pastrami, boczek, karmelizowana cebulka i kiszona kapusta. Czyż, to nie zestaw idealny na poimprezową gastrofazę? Kto nie próbował, to polecam następnym razem się skusić
Karczma Honoriettykopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena Gotujezrobić, ale mówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula, małe kwaśne jabłko, sól, pieprz do smaku
Lena Gotujepomidorkami koktajlowymi Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem
Moja smaczna kuchniaNastępnie wkładamy nasze składniki i zostawiamy na 2-3 dni w pokojowej temperaturze .Ogórki są gotowe. Ogóreczki są pachnące i smaczne . Aby ogórki zachowały dłużej smak ogórków małosolnych chowamy słój do lodówki. Smacznego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.około 15-20 minut. Dzięki temu mięso będzie soczyste. Po upływie połowy czasu pieczenia schab obracamy na drugą stronę. Gotowe! Kanapki z pieczonym schabem smakują doskonale z ogórkami małosolnymi . Zapisz
Dieta bez mlekaKiszonki któż ich nie robi? no bo jak ma wyglądać lato bez ogórków małosolnych czy zima bez kiszonej kapusty? Warto jednak eksperymentować i kisić wszystkie warzywa i owoce bo to kopalnia witamin, mikro i makro elementów tak potrzebnych do zdrowego funkcjonowania naszego organizmu a do tego są pyszne. Polecam kiszone rzodkiewki i kiszoną marchew . Tym razem zakisiłam cytryny
Moje Małe Czarowaniemałą dygresję, uważam za wysoce niesprawiedliwe, że rozpuszczanie się z gorąca nie powoduje ekspresowego wytapiania tłuszczu. Mimo wypijania hektolitrów wody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter. Jednak zostawmy siódme poty i umieranie co godzinę z gorąca i zajmijmy się czymś dobrym
ladykitchenpora na kurki. Użyłam ich jako dodatku do gulaszu z mięsem wieprzowym i suszonymi pomidorami. Do tego młode ziemniaki lub kasza gryczana i prosta w wykonaniu sałatka z ogórków małosolnych. Zapraszam serdecznie! Składniki: 700 g szynki wieprzowej 250 g świeżych kurek 10 suszonych pomidorów (dokładnie odcedzonych z oliwy) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz
Czerwień i błękitZapewne wiecie, że ogórki małosolne można robić na mokro, ale i na sucho. Dzisiaj podzielę się przepisem, który dostałam od Anny. Ania to taka kobietka, która lubi kuchenne wynalazki, bo lubi gotować, piec, pichcić, mieszać. I naprawdę robi to doskonale! A jak zrobi coś ciekawego i smacznego, to przyniesie i podzieli się nie tylko jedzonkiem, ale i przepisem. Potrzebujemy
Tylko pyszniepoparzyć :) Odstawiamy w bezpieczne miejsce na 2-3 tygodnie. Po tym czasie ogórki będą już właściwie ukiszone. Po kliku dniach od zakiszenia natomiast, możemy się cieszyć ogórkami małosolnymi. Smacznego
bistro mamawarto spróbować właśnie takich specjałów. Ozory wołowe w sosie szarym rozpływały się w ustach, były miękkie, delikatne, a lekko słodkawy sos doskonale podkręcał ich smak. Warzywa, a szczególnie ogórki małosolne, dopełniły to danie. Radziwiłłowskie pierogi z soczewicą i mięsem zachwyciły mnie szczególnie idealnym, cieniutkim ciastem. Po raz pierwszy w restauracji spotkałam się z pierogami, których mogłam zjeść pokaźną ilość
Kuchnia Bazylii