gładką pastę. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, oraz solą jeśli jest taka potrzeba. Tapenada można podawać z kanapkami, grzankami i krakersami. Dobrym dodatkiem będą pomidory, jajka oraz kiszone ogórki
Apetyczna babeczkaczęsto jej nie robię, ale Świąt bez jarzynowej jakoś sobie nie wyobrażam :) Składniki : 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 średni seler 1 pietruszka 4 ogórki kiszone 1 puszka zielonego groszku 1/2 małej cebuli 6 jaj 1 słoik majonezu ( u mnie 400 g) 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku Sposób
Gosia gotujetarce jabłko.Jeszcze chwilkę poddusić wszystko razem,Przelać do miseczki, dodać przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek.Pozostawić do zastygnięcia i podawać.Wybornie smakuje na ciemnym pieczywie w towarzystwie kiszonego ogórka.W lecie obowiązkowo z małosolnym. Smacznego
Gosia gotujewypróbowania przepisu. Składniki : 1.5 litra świeżego mleka ( absolutnie nie może być UHT ) 200 g jogurtu naturalnego 150 g kwaśnej śmietany 18 % Sposób przygotowania: Do glinianego garnka ( taki do kiszenia ogórków ) wlewamy mleko, śmietanę i jogurt. Dokładnie mieszamy, przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce aż skwaśnieje...minimum 24 godziny. Kwaśną mieszankę przelewamy do garnka, stawiamy na małym ogniu
Gosia gotujejest warta wypróbowania :) Sałatka przed wymieszaniem Składniki : 4 podłużne buraki 4 jajka na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1 cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku Sałatka po wymieszaniu Przygotowanie : Śledzie
Gosia gotujepewni źródła pochodzenia ryb. Czepiam się? raczej zdaję sobie sprawę z zagrożeń i wiem, jakie konsekwencje może przynieść niefrasobliwość. Jedzmy ryby, ale kupujmy je rozsądnie :) Składniki: 3 średnie ogórki kiszone pokrojone w drobna kostkę, mały pęczek posiekanej natki pietruszki , 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę, 2 średnie szalotki pokrojone cienkie talarki, 1 średnia wędzona makrela rozdrobniona
Codzienna kuchnia niecodziennacukru piętka od razowego chleba na zakwasie Sposób przygotowania: Buraki obrać, pokroić w cienkie plastry i włożyć do ok. 4-5 litrowego słoja lub kamionkowego garnka (takiego do kiszenia ogórków). Dodać obrane, całe ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. W ok. 2,5 litra przegotowanej, gorącej wody rozpuścić 1 łyżkę cukru. Gdy będzie letnia, zalać nią buraki. Woda
W SMAKwarzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta . Czego potrzebujemy? -ugotowane: marchew, seler, pietruszka -dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą -dwa obrane ogórki kiszone -majonez -pieprz biały -garść kiełków rzodkiewki -szczypiorek świeży Wszystkie składniki kroimy na nieregularne kostki, łączymy z majonezem i kiełkami, doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Ot tak prosto, łatwo
BaRepascóż może nie jest najzdrowszy i najmniej kaloryczny, ale pajda chleba ze smalcem i ogórek kiszony pachnący koprem to niezapomniany smak. Prawdziwy smalec, taki ze słoninki, ze skwarkami, cudownie pachnący z dodatkiem cebuli, czosnku i winnych jabłek- poezja! SKŁADNIKI: 30 dag. słoniny 30 dag. boczku świeżego 3 ząbki czosnku, cebula, jabłko przyprawy: sól, pieprz, majeranek (majeranek sprawia
Kuchnia Beatycebulą podlewa odrobiną wody, zmniejszam gaz i pod przykryciem duszę około 10 min., odkrywam patelnię i smażę do odparowania wody i gotowe. Najlepiej podać ją z ziemniakami i ogórkiem kiszonym
Kuchnia Beatybyć królewskie proponuję pyszne grzanki z ulubionymi dodatkami... SKŁADNIKI: 2 kromki chleba razowego 1 jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych oczkach około 10dag. mały pomidor i ogórek kiszony pokrojony w kostkę lub paski ulubione przyprawy: sól, pieprz z moździerza, kamis :suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 2 łyżki masła klarowanego lub oliwy z oliwek
Kuchnia BeatyDziś wypróbowałam kolejny farsz, myślę, że jest bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem! SKŁADNIKI: 1 czerwona papryka mała 4 małe ogórki kiszone kawałek białej części pora 4 plasterki sera żółtego 2 łyżki masła klarowanego 4 plasterki szynki lub kiełbasy sól, pieprz, vegeta, kilka kropel octu winnego, kilka kropel maggi . WYKONANIE: Rozpuścić masło, warzywa pokroić w słupki
Kuchnia Beatymałym ogniu przez godzinę. Pod koniec gotowania wsypać posiekane zioła Ugotować kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie i przełożyć do gulaszu. Całość wymieszać. Można zagęścić odrobiną mąki. Podawać z ogórkiem kiszonym. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comgyrosa, żeby się przemacerowało Rozgrzewamy olej na patelni (u mnie to był wok) i smażymy mieszając, aż mięso będzie miękkie. Kurczak robi się bardzo szybko Ja podałam z ogórkiem kiszonym i frytkami, ale można podawać z ryżem i surówką Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com