Szybka pinsa z mozzarellą i sosem paprykowym Są takie dni, gdy nie mam na nic czasu, gdy zegar biegnie jak szalony, a ilość obowiązków i spraw
Słodkie okruszkiMłoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – zwana również młodą kapustą po wójtowsku – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek zielonych szparagów 1 mała cukinia 6 plastrów szynki parmeńskiej 1,5 szklanki tartego sera chedar 200 g
Qchnia po prostuT a sałatka to po prostu rozkosz. Sami się przekonajcie. A jak zrobicie to dajcie znać. Składniki: na 4 osoby cukinia 2 ząbki czosnku oliwa
AZgotuj!Karkówka z patelni z cebulą to świetna alternatywa dla mięsa serwowanego z grilla. Soczysta, dobrze doprawiona, delikatna i pyszna. Karkówka z patelni to super pomysł na
Zasmakuj KuchniRoladki schabowe w szynce szwarcwaldzkiej nadziane serem mozzarella i pomidorkami to pomysł na mięso ze schabu w nieco innej odsłonie. Jeżeli znudziły się kotlety schabowe
Andzia PichciPrzepis ten mam od babuni, polecała go bardzo. Niezwykle prosta i smaczna. Wykonanie – masło roztopić i obsmażyć na nim pora pokrojonego drobno. Por musi tylko
Kuchnia PokoleńSprawdzony przepis na grillowana pierś z kurczaka bez skóry i kości. Czym przyprawić i w czym zamarynować pierś kurczaka na grilla, aby była soczysta, a nie
Kuchnia Na WypasieSkładniki 400 g fileta z indyka 1 pęczek szparagów 1 opakowanie mrożonych brokułów 150 g zielonego groszku 1 cebula 1 jogurt naturalny słodka papryka, zioła prowansalskie
czarrna od kuchniMy jest nadal na diecie. Nie wiem tak naprawdę ile jeszcze przed nami tej całej jedzeniowej „zabawy”, ale staram się raczej o tym nie
KardamonovySzparagi to moje ulubione warzywo – w sezonie jadam je praktycznie codziennie, serio! Postanowiłam Wam je nieco bardziej przybliżyć i zebrać w jednym wpisie przepisy ze
Flymetothespoon