Sri Lanka - Curry z nerkowców (Kaju maluwa)

Sri Lanka - Curry z nerkowców (Kaju maluwa)

Sri Lanka - Curry z nerkowców (Kaju maluwa)

Przepis na : obiad

Przyszedł czas na pierwszy przepis w nowym roku. Przenosimy się na daleką Sri Lankę i prezentujemy jednogarnkowe curry z nerkowców i groszku z mlekiem kokosowym (kaju maluwa). Dla miłośników kuchni Sri Lanki wrzucamy link do wcześniejszego przepisu na  curry z białej rzodkwi .  Wielbicieli kuchni świata w wegańskich wersjach zachęcamy do obserwowania nas na Instagramie i Facebooku .  Składniki (4 porcje): - 250 g nerkowców  - 1 cebula - 1 łyżka przyprawy curry - 0.5 łyżeczki zmielonych nasion ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.