Klasyczna sałatka caprese Pachnące, pełne smaku, dojrzałe na słońcu pomidory to kwintesencja lata, dlatego tak lubię tą włoską sałatkę do której przygotowania tak niewiele trzeba. Pomidory
Dorota SmakujeTen ziemniak jest wspaniały, wyjatkowy i smakuje wybornie. To propozycja na grilla, ale także na przyjecie. Aromat, który się unosi z pieczonego czosnku nadaje tej potrawie
Apetyt na ZieloneZ upa pomidorowa ze świeżych pomidorów z dodatkiem młodej włoszczyzny. Składniki: 1 kg pomidorów 1 pęk młodej włoszczyzny sól i pieprz do smaku papryka
AZgotuj!Sałatka z mozzarellą i pomidorami to pyszna, a także odświeżająca propozycja. Połączenie chrupiącej kapusty pekińskiej, soczystych pomidorów, kremowych kulek mozzarelli oraz aromatycznych oliwek i cebuli sprawia
Via GustoPyszne, mięciutkie i proste do zrobienia knedle u mnie z truskawkami. W lecie robię je również z innymi owocami morele, brzoskwinie, śliwki. podaje je tylko ze
Swojskie jedzonkoZiemniaki w sosie beszamelowym z zielonym groszkiem to chyba jedno z klasycznych dań kuchni amerykańskiej. Oczywiście nie jestem w tej kwestii żadnym ekspertem, więc poprawcie mnie
Smaki Na TalerzuWitam się z Wami w ostatni dzień maja i zapraszam na przepyszne placuszki z młodej kapusty. Mięciutkie i delikatne a przy tym sycące. Smakują równie
Kuchnia z widokiem na ogródJak ugotować szparagi Sałatka z tuńczykiem, szparagami i groszkiem cukrowym Sałatka ze szparagami Szparagi z młodymi ziemniakami Zielone szparagi smażone Szparagi z masłem ziołowym Szparagi z
Dorota SmakujeLato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się tutaj grill. Wszystko jedno czy grill palony brykietami, gazowy czy palenisko na drewno z
Kulinarne przemysleniaWitam was w kolejnym wpisie dotyczącym przygotowania przyjęcia w domu z okazji Pierwszej Komunii Świętej. W poprzednim wpisie rozpisałam całe Menu na Komunię – dzisiaj kalendarz
Dorota SmakujePrzepis na młode ziemniaki pieczone z parmezanem to doskonała propozycja dla miłośników kremowych i aromatycznych ziemniaków! Ziemniaki są zapiekane z dodatkiem mleka – ta prosta technika
Via GustoDanie makaronowe wbrew pozorom może być lekkie, a zarazem syte. Wszystko zależy jakiego rodzaju makaronu użyjecie. Ja wybrałam włoski bez glutenu. Sos jest delikatny
Kulinarne przemysleniaNie muszę chyba Was przekonywać, że wszelkie kiszonki to bomby probiotyczne i witaminowe. Sezon na rzodkiewkę rozpoczęty, więc trzeba to wykorzystać na wszystkie sposoby. Ponieważ na
Kulinarne przemysleniaKotlety a'la devolay z mielonej piersi kurczaka z żółtym serem to jedne z moich ulubionych kotletów, które mogłabym jeść do znudzenia. Moja rodzina również
Di gotujeTa zupa to prawdziwa poezja smaku! Jeśli kochacie jarzynowe zupy ze śmietaną lub klasyczną kalafiorówkę, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Zupa ma delikatny smak i kremową
Eat me! Fit me!