obiad proponuj ę klasyczne danie kuchni włoskiej, risotto. Tym razem w wersji warzywnej, ze szparagami, z dodatkiem marchwi. Smacznego :) SKŁADNIKI 250 gr ry żu do risotto 400 gr szparagów 50 gr masła 2 cebulki 750 ml - 1 litr wywaru warzywnego parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Ze szparagów
La grande e la piccola cuocaLubicie gofry? Ja wprost za nimi przepadam. Dziś polecam Wam ich zdrowszą wersję opartą na mące orkiszowej i żytniej. Takie gofry możecie podać same lub w
Słodkie okruszkiAromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie
czarrna od kuchninajbardziej te super zdrowe. Rzepa jest dobra nawet na stres więc czemu jej nie połączyć z innymi równie smacznymi składnikami w pysznej sałatce. Polecam na śniadanie ale i obiad tak podany to zbilansowany posiłek. Kolorowa sałatka z rzepy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieFrytki, to zakazane danie osób będących na diecie. Spróbujmy dziś zrobić ich fit zamiennik, który może stanowić pyszną przekąskę, jak i dodatek do obiadu. Co będzie nam potrzebne? Kilka jakże zdrowych i kolorowych warzyw. Smacznego! Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 40 minut pieczenia, 2 porcje. Produkty 2 x marchewka, 1 x pietruszka, 1 x burak
Fit&Fast KitchenOd jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy Mniam! Oprócz
Kuchnia BazyliiSernik jest obowiązkową pozycją deserową na moim stole, przy każdym bardziej uroczystym obiedzie. Tym razem bardzo delikatny, kremowy sernik z ananasem, mleczkiem kokosowym i likierem kokosowym. Sernik po upieczeniu jest równiutki, nie ma popękanego wierzchu i bardzo dobrze się kroi. Sernik Pina Colada jest umiarkowanie słodki, więc osoby lubiące bardzo słodkie ciasta powinny dosłodzić masę serową cukrem pudrem. Do serników
Kuchcik gotujeSurówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu. Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały. Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk. Polecam gorąco. Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejego udziałem. Ta jest szybka i rewelacyjna w smaku, a c hrupiące dodatki nadają jej dodatkowego charakteru. Idealnie sprawdzi się jako przekąska w wersji solo oraz dodatek do lekkiego obiadu. (2 porcje) 150g pomidorków koktajlowych 150g brokuła 1 jajko 1-2 łyżki majonezu (można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym) Dodatkowo: 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka łuskanych pestek
Di gotujeheight: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ogród to doskonałe miejsce na wypoczynek , a stojący w nim grill wystarczy ,żeby załatwić sprawę obiadu i kolacji w jednym . No i można coś tam sobie grzebać , sadzić itp . a gotuje się prawie samo " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyDodaję go do makaronów, mięs, a także wykorzystuję jako farsz do naleśników i krokietów. Dziś postawiłam na zdrowe placuszki szpinakowe , które są świetnym pomysłem na lekki, ale sycący, jesienny obiad. Przygotowane z dodatkiem mąki ryżowej oraz nasion lnu, które tak dobrze wpływają na nasz układ trawienny. Można je zajadać solo, albo z ulubionymi dodatkami – świetnie sprawdzi się tutaj
Ostra na Słodkosałatki możemy jeść do woli i baaardzo lubimy. W naszym domu są prawie zawsze. Towarzyszą nam przy śniadaniu, kolacji, czasem przy obiedzie do ziemniaków i mięsa. Są wdzięczne, bo pasują na każdy stół, smakują zawsze i są zdrowe. Dziś zaprezentuję Wam szybką i zdrową sałatkę. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie mix sałat (endywia kędzierzawa, radicchio, roszponka) 250 g gotowej pokrojonej
Zasmakuj Kuchninaprawdę pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka. Wystarczy zalać kuskus dodać ulubione warzywa i mamy świetny dodatek do obiadu. Sałatkę można jeść również samą. W smaku przypomina sałatkę makaronową. Do zdjęć użyłam deski Spod Hebelka . Składniki: 130 g kaszy kuskus 80 g mrożonego groszku kawałek czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka Do smaku: sól pieprz sok z cytryny oliwa z oliwek
Ala piecze i gotujeWężymord albo skorzonera pyszne warzywo korzeniowe dawno zapomniane a jakże pyszne i zdrowe. Dziś podaję ją pieczoną, lekko chrupiącą i pyszną. Fantastycznie nadaje się jako dodatek do obiadu ale jako samodzielne danie też jest ok, sycące i treściwe. Polecam gorąco. Pieczony wężymord. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekoperek i wybierało się kapustę, która miała największą ,,związaną,, główkę. W domu zawsze było zsiadłe mleko i swoje masło do ziemniaków.....rety jak to smakowało!, jakie to były obiady!. Składniki: - 1 główka młodej kapusty - 1 pęczek koperku - 3 łyżki octu - sól - pieprz Zasmażka: - 3 łyżki smalcu lub masła - 2 łyżki mąki Dodatkowo: - 2 kg młodych ziemniaków
Apetyczna babeczka