Polecam Wam kurczaka pieczonego w piekarniku i nadzianego farszem z jabłek. Farsz sprawi, że mięso nie będzie suche, a soczyste. Idealne danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Można podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami. Najlepiej smakuje gorący świeżo upieczony. I ta chrupiąca skórka :) Pycha! Składniki 1 kurczak sól pieprz oliwa Nadzienie 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 2 średnie jabłka
O kuchni z uczuciemJak już nie raz wspominałam uwielbiam tortille. Ileż taki niby zwykły placek daje możliwości. Dziś zapraszam Was na nadziewaną tortillę a la pizza z mięsem mielonym
Słodkie okruszkiOstatnio naszła nas ochota na pierogi "ruskie". Często wegańskie "ruskie" spotyka się w wersji z tofu zamiast białego sera - my chcieliśmy odpocząć od tofu, które ostatnio
Bananowe PoleKlasyczny francuski przepis na aromatyczne, warzywne danie, pachnące czosnkiem, tymiankiem... Artykuł PROWANSALSKIE RATATOUILLE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEczyli te, które wśród domowników nie znajdują zrozumienia jeśli chodzi o miłość do szparagów, są w ekonomicznym raju. Jeden pęczek szparagów wystarcza bowiem na 2-3 nietuzinkowe obiady :) Czar jednak szybko pryska, bo pozostałe gęby mniejsze i większe też trzeba nakarmić. Na ratunek przychodzą wtedy zamrożone gołąbki od teściowej albo kupne pierogi ruskie. Tartę polecam bardzo. Porcja nie jest
bistro mamaDziś na obiad danie makaronowe. Szybko i smacznie. Ciekawostką jest dodanie do dania kawioru z bakłażana. A makaron od Primo Gusto. Obiadek pycha. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniśmietankowy i dobrze łyżką rozetrzeć-wymieszać na jednolitą masę na każdy naleśnik nakładać porcję twarogu śliwkowego i składać na kwadraty - naleśniki są pyszne, lekkie i zarazem syte i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięniestety, od czasu przychodzi chwila, w której stawiam mojego MENSZA przed faktem dokonanym, czyli obiadem bez mięsa ;-) Czytaj więcej
Pasja tworzeniainnym zielskiem /średnio 400 kcal 9.00 drugie śniadanie jutro będzie to porcja tarty, którą piekłam dwa dni temu/300 kcal 12.30 przegrycha : 200 g marchewek około 100 kcal 14. oo obiad: nie wiem co jutro zrobię, pewnie jakieś zielsko/ale średnio to 400-500 kcal 17. kolacja sałatka owocowa (banan, kiwi, jabzo, śliwka) max 300 kcal podsumowując: około 1600 kcal w międzyczasie
greenscarfJeśli lubicie twaróg zapraszam Was na pyszne kakaowe placki z jego dodatkiem. Tak przygotowane placki są puszyste i naprawdę syte. Idealnie nadają się na śniadanie, kolację lub słodki obiad. Osobiście polecam podać je z dodatkiem banana, ale sprawdzą się również inne dodatki. Spróbujcie. Kakaowe placki na bazie twarogu 2016-05-03 23:11:31 Write a review Save Recipe Print
Słodkie okruszkiJeśli mogę jakoś nakłonić niejadków wątróbkowych do jej zjedzenia to te naleśniki są do tego wspaniałe. Kremowa wątróbka i ulubione naleśniki to znakomity obiad dla wszystkich małych i dużych. Zachęcam do spróbowania, to był dobry pomysł aby te składniki połączyć. Naleśniki z wątróbką wieprzową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj na obiad proponuję Wam gulasz- drobiowy, w sosie pomidorowym z pieczarkami. Gulasz wymaga trochę więcej czasu niż inne potrawy, musi się przegryść, żeby smak był idealny. Jest to potrawa którą można zrobić tak na prawdę z czegokolwiek, możemy dorzucić to, co nam zalega w lodówce ;) Moja dzisiejsza wersja wygląda tak: Składniki: 1 pierś z kurczaka 25 dag pieczarek
Idę coś wszamaćCzęsto najlepsze i najprostsze przepisy powstają po przez kompletną improwizacje. Tak właśnie jest w przypadku tej sałatki. Chcąc wykorzystać pozostałe z obiadu pieczone buraki połączyłam je z moją ulubioną kaszą kuskus i natką pietruszki. Takie połączenie wyjątkowo mi zasmakowało i myślę, że zagości u mnie na dłużej. Sałatka jest bardzo prosta do przygotowania i jest idealną propozycja na lunch
wegujemyPyszna, lekka surówka idealna do obiadu, jako dodatek do wędlin czy na grilla. Składniki: mała cukinia 3 ogórki gruntowe lub jeden długi 6-7 rzodkiewek płaska łyżeczka cukru pudru łyżka soku z cytryny 125 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Warzywa dokładnie płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, cukier puder, jogurt i przyprawy. Mieszamy
e-PrzepisyKulinarne