obiad - 94612 przepisów (strona:3159/6308)

Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 159

Bardzo sycąca i smaczna pizza, która z powodzeniem może zastąpić obiad. Dzięki temu, że jest zrobiona z mąk razowych, można ją śmiało zjeść z czystym sumieniem. Dodatkowo jeżeli ktoś liczy kalorie, to można zmniejszyć ilość sera ;-) SKŁADNIKI na 2 duże pizze Na ciasto do pizzy 400 g mąki pszennej razowej typ 2000 200 g mąki orkiszowej graham typ 1850 duża

Passions hobbies life
Zapiekanka gołąbkowa 574

lenistwo mnie dopadło na samym początku długiego weekendu. Za oknem zimno, szaro, a więc szybki obiad i wypoczynek z książką. Jeśli nie macie ochoty robić tradycyjnych gołąbków, siedzieć i ich zawijać, to polecam Wam poniższą zapiekankę. Takie gołąbki bez zawijania. Przepis na tradycyjne gołąbki znajdziecie tutaj 1 mała główka młodej kapusty 1 kg mięsa mielonego 300 g ryżu 1 cebula

O kuchni z uczuciem
Yorkshire pudding z pieczarkami 171

Dań. Dziś przedsawie Wam Yorkshire pudding. Ja kupiłam mrożone i nafaszerowałam je pieczarkami,cebulką czerwoną oraz świeżym szpinakiem. Puddingi te sa bardzo popularne,używa się je zamiast ziemniaków do obiadu,do mięs.Można je podawać w formi s słonej ale również słodkiej. Same puddingi faszeruje się mrożone i piecze do 4 min w piekarniku 180,stopni. Smacznego

Gotowanie Patki
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 135

cyklu „Weź sobie kawałek i przyjdź po następny” i po następny, i po następny, po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją. To wspaniałe ciasto jest tak delikatne i lekkie, dzięki owocom wilgotne, nie za suche, przyjemnie słodkie i rozpływające się w ustach, przez co znika w okamgnieniu. I choć na zdjęciu kawałki ciasta z zatopionymi owocami zaaranżowałam na sposób elegancki

Roślinna - blog wegański
Zupa-krem czerwona z soczewicą: marchewka, batat, papryka 188

Do wykorzystania miałam tytułowe warzywa, więc postanowiłam ugotować z nich zupę - wyszła pyszna i aromatyczna! Kolorem wygląda jak pomidorowa :) Nie podaję ile dokładnie dodawałam poszczególnych przypraw

Kolorowy Przepisownik
Kaszotto z jaglanej potrójnie zielone! 135

Uwielbiam wszystko co zielone! Dzisiaj proponuje pyszne kaszotto z jaglanej z zielonymi warzywami tj. szparag, cukinia i groszek. Moje ulubione smaki i pożądane aromaty. Kaszotto wymaga

SMYKWKUCHNI
Krem kalafiorowy z oliwą truflową 204

lubić. Cebulę dodaje się świeżą, a ta z kolei nadaje delikatnej ostrości i cebulowy aromat. Jak można się domyślać, nie jest to krem na śniadanie. Wyborna przystawka przed obiadem zamiast zupy. SKŁADNIKI na 4 małe porcje: 1/2 kalafiora 1 mała cebula szkalanka mleka póltłustego dużo masła (ok. 1/2 kostki) oliwa truflowa do polania sól i pieprz do smaku Kalafior ugotować

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kiełbasa biała pieczona. Polska klasyka obiadowa na co dzień i od święta 196

czekać z przepisem na przyszły rok. Zdjęcia się zapodzieją, a kiełbasę może upieczemy jeszcze inaczej. Poza tym - kto powiedział, że pieczoną białą kiełbasę można jeść tylko na Wielkanoc. Na obiad imieninowy, chrzcinowy, komunijny i na zwykły niedzielny też się nada biała kiełbaska. A co tam, może Wam się przyda: Składniki: biała kiełbasa (oczywiście dobra gatunkowo) 1 średnia cebula czosnek (ilość

Kuchnia po mojemu
Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi 171

Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych i dzieci. Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to fantastyczne sycące danie, ale jednocześnie lekkie i aksamitne, znika do ostatniego kęsa. Poza tym pięknie wygląda na talerzu. Kremowy ryż na słodko z owocami

Pociąg Do Kuchni
5 pomysłów: Jak zamarynować tofu? 316

Tofu jest niezbędne w kuchni roślinnej. Jednak nie każdy wie, jak się za nie zabrać. Jak stworzyć odpowiednią marynatę i jak dobrze zamarynować tofu? Podajemy 5

Bananowe Pole
SPAGHETTI Z CUKINIĄ I ORZECHAMI 217

O tym, że makaron z wzajemnością uwielbia cukinię, wiadomo nie... Artykuł SPAGHETTI Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ryba zapiekana w sosie koperkowym 189

Ryba to bardzo wdzięczny produkt. Bardzo lubię robić coś z niej na obiad, a że wszyscy w domu też lubią ryby, więc tylko korzystać. Składniki: 450 g filetów z ryby (u mnie był morszczuk) 1 szklanka śmietany 18% 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki białego wina (pominęłam) 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy Sposób

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z Tuńczykiem w Sosie Pomidorowym 197

Witam serdecznie Propozycja na pyszny makaron spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym. Przygotowanie sosu jest bardzo proste i szybkie dzięki czemu możemy szybko przygotować pyszny obiad. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego makaronu to polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti 500 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 duże ząbki czosnku 1 duża

Uwaga Babcia Gotuje
SURÓWKA Z PEKINKI - KOLEJNA ODSŁONA 130

pyszna.  Zrobiona z tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników.  Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych.  Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla.  Polecam bo jest pyszna! Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :)) Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego

Walijskie Pichcenie
Sałatka z wędzonym dorszem 136

Bardzo zdrowa i prosta w przygotowaniu sałatka. Może stanowić lekki obiad w domu lub w pracy. Dorsz jest bardzo zdrową i delikatną rybką! 1/3 główki sałaty lodowej 1-2 pomidory 1 ogórek 2 łyżki czarnych oliwek 150 g wędzonego dorsza 1 łyżeczka ziół do sałatek 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki. Pomidora

VioletoweKucharzenie