zaopatrzyć się w szkolnym sklepiku ;) A teraz coraz więcej osób ma swoje zapakowane pyszności. W pracy mam stołówkę i za niedużą cenę można zjeść zarówno śniadanie jak i obiad, zazwyczaj w kilku wariantach do wyboru. Próbowałam tam się stołować przez tydzień i wymiękłam. Zbyt monotonnie. To właśnie pomogło mi w podjęciu decyzji o przygotowaniu lunchboxów. Staram się, żeby
Czerwona PorzeczkaCienkie filety z kurczaka zamarynowane w occie balsamicznym i usmażone na patelni grillowej. Są soczyste, mięciutkie, delikatne. Bardzo szybkie w przygotowaniu. Zalewę w której marynowało
cool and mintykroimy w ukośne kawałki. W garnku zagotowujemy wodę z olejem i wrzucamy kopytka - gotujemy jeszcze około 1-2 minuty po wypłynięciu kopytek. Kopytka można podać zamiast ziemniaków do obiadu, polane masełkiem z podsmażoną cebulką i surówką. Smacznego
Moje-pitraszeniekwatery letnikom. Jej wspomnieniem z dzieciństwa są przepyszne zapachy dochodzące z kuchni, gdy goście, którzy ze względu na koszerną dietę nie mogli stołować się na mieście, gotowali sobie domowe obiady w kuchni jej rodziców. W ten sposób dorosła już Nida postanowiła, że swój pobyt w Izraelu poświęci na zbieranie przepisów, żeby odkryć, dlaczego ta kuchnia jest taka pyszna. Pierwsze przepisy
Ugotowane pozamiataneTagliatelle z kurczakiem, s zpinakiem i s uszonymi Pomidorami w sosie śmietanowym to proste, a zarazem eleganckie danie, które doskonale sprawdzi się jako codzienny obiad, ale także romantyczna kolacja. Smak tego dania jest wyjątkowy, a wręcz zaskakująco pyszny. Połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami w delikatnym sosie śmietanowym, wyraźnym akcentem czosnku i soczystym kurczakiem tworzy bardzo smaczną potrawę, którą z pewnością
Słodka Stronaznów będę musiała wymyślić! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne klopsiki z cukinii ( takie Zucchini balls ), które są fajnym pomysłem zarówno jako samodzielne danie lub też dodatek do obiadu. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym! Na imprezie można je nadziać na drewniane patyczki lub wykałaczki – z całą pewnością zrobią furorę! Polecam! SKŁADNIKI: * starta cukinia – 2 szkl * duże
Ostra na SłodkoBardzo fajne jedzonko i do tego nisko kaloryczne , bez dodatku tłuszczu i smakuje super , pasuje na obiad , świetnie się sprawdza na zimno jako dodatek do sałatki bądź na kanapkę z chlebem razowym . Polecam wypróbować ten przepis , smakuje bardzo fajnie . Składniki 3 Udka z Kurczaka 2 Łyżeczki papryki czerwonej 2 Łyżeczki pieprzu ziołowego 2 Łyżeczki majeranku 2 Łyżeczki
Mój SmakBrokuły bardzo lubię i to troszkę inna odsłona . Fajna przekąska ze znajomymi bądź dodatek do obiadu ale nie koniecznie ,zapraszam do wypróbowania i napisania w jakiej formie została podana . SKŁADNIKI 1 bukiet brokuła 3 jajka 1 ząbek czosnku 15 dag sera żółtego bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Brokuły myjemy i gotujemy aż będą miękkie
Mój Smakzrobiła kopytka i zamiast wsypać szklankę mąki wsypałam 2 łyżki mąki,kopytka ugniotłam jakimś cudem , ale kiedy wrzuciłam na wrzątek jakoś ślad po nich zaginął , i ani kopytek ani obiadu , i od tamtej pory stawiałam im czoła aż udały mi się super . Składniki 5 ziemniaków
Mój Smakmnie w domu uwielbia chyba każdy w każdym wydaniu. Państwu prezentuje sos z żeberkami ,smakuje przepysznie , szczególnie z kopytkami które uwielbiam i mogła bym je jeść codziennie . Taki obiad fajnie się sprawdza na spotkania rodzinne . A zapach roznosi się w całym domu na długi czas
Mój SmakPapryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie . Składniki 0,5 kg mielonego mięsa 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 papryki
Mój Smaksmakuje super najbardziej mojej córce która kocha naleśniki w każdej postaci a z serem szczególnie ,bo jak zrobię właśnie w takiej postaci to moja córka zjada je na śniadanie obiad i kolację a do tego najlepiej jeszcze jak odsmażę na masełku ,wtedy zajada aż jej się uszy trzęsą i tylko zerka ile jeszcze zostało. :) Składniki na farsz serowy
Mój Smakzapraszam na fajną surówkę ,doskonale pasuje do obiadów i nie tylko ,z młodej kapustki z dodatkiem różnych warzyw . Kompozycie można tworzyć według własnego smaku i upodobań,ale kto jej nie lubi . Składniki Pół główki młodej kapusty białej 2 marchewki 4 rzodkiewki
Mój SmakDługo myślałam co by tu zrobić na obiad aż w końcu wpadłam na pomysł że już dawno nie robiłam faszerowanych pieczarek z mięsem mielonym a że w prost uwielbiam w każdej postaci to wypadło właśnie na faszerowane pieczarki . Doskonale pasują jako danie główne i nie tylko ,fajnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych bądź z przyjaciółmi , doprawiać można na różne sposoby
Mój Smaksuper pyszny zdrowy ,doskonale smakuje do dań na gorąco i na zimno ,do koktajli i do sałatek ,a ja zapraszam spróbować na ciepło z makaronem ,a jak zostaje z obiadu wsuwam go na zimno .Choć się przyznam że szpinak posmakowałam dość niedawno ,ale bardzo się polubiliśmy i ta znajomość cały czas trwa i rozkwita coraz bardziej . Składniki
Mój Smak