każdym bądź razie polecam kaszę ugotować dzień wcześniej, a w międzyczasie przygotować brukselkę i wstawić na noc do lodówki, a na drugi dzień wszystko wymieszać i po 30 minutach obiad gotowy. Składniki na 4 porcje: około 1 kg brukselki (piszę około, bo ja użyłam mrożonej, akurat w Biedrze jest w promocji, o ile dobrze pamiętam to 1 opakowanie
greenscarfSałata rzymska z papryką i kukurydzą w sosie czosnkowym Sałatka ta, może być dodatkiem do obiadu lub po prostu można jeść ją samą. Jest tak smaczna że aż brak mi słów. :) Sałatek u mnie na blogu mało, bo jak już raz spróbujemy jakiejś, moglibyśmy tą samą robić bez przerwy. :) Tak mało składników a można zjeść coś na prawdę dobrego
Mój pomysł naBitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny sos pomidorowo-paprykowy, to jest naprawdę pyszne. Polecam! Składniki na 4 porcje: 8 cienkich plastrów schabu 2 mięsiste, czerwone papryki 4-5 pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku smalec/olej 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gdybym miała sama wybrać, które placki lubię najbardziej bez wątpienia powiem ziemniaczane. Uwielbiam placki puchate, grube i mięsiste lekko chrupiące. Placki ziemniaczane są dobre o każdej porze dnia, na obiad i na kolację. Na słono lub tradycyjne bez żadnych dodatków. Moje dzieciaki jedzą je z cukrem. Ja wolę pikantne. Ziemniaczane placki Składniki: 12 placków 5 ziemniaków, średniej wielkości 2 jajka
codojedzeniaDziś polecam Wam aromatycznego kurczaka w carry z ryżem. Uwielbiam przyrządzać takie danie dla mojej rodziny, bo są zdrowe i pożywne. Białko z kurczaka nadaje nam
Słodkie okruszkiSkładniki : kilka świeżych marchewek Sposób wykonania : M archewki obierz, umyj pod bieżącą wodą. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Podawaj jako surówkę do obiadu. J eśli chcesz możesz dodać trochę cukru i śmietany 18 %, ale zdrowsza jest bez tych dodatków
Przepisy i porady kulinarnedoskonałą propozycją na jesienny obiad : Gulasz warzywny z dynią. Pyszne sycące danie, z przewagą warzyw korzennych, które dają pyszny wyrazisty smak, w sosie z kremowej dyni, która w większości nam się rozpada podczas gotowanie. Całość połączona aromatycznymi przyprawami które nadają gulaszowi nutkę orientu, nie przytłaczając przy tym podstawowych smaków. Natka pietruszki do wykończenia dopina smakowo całość na ostatni
W kuchennej krainiepóźna to dobry czas na wszelkiego rodzaju grzyby tzw blaszkowate. Opieńków całe zatrzęsienie i szkoda byłoby tego nie wykorzystać i nie zamarynować. Zimową porą będą idealnym dodatkiem do obiadu, czy do stworzenia innego dania Składniki: zalewa na 4 słoiki 0,5l : 3,5 szkl wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 6 łyżek cukru 12 ziela ang 4 liście
Z Majeczką w kuchniWitajcie :) nie macie pomysłu na obiad? to może takie oto szybkie danie. Ziemniaki, kapusta i kiełbaska, myy pycha. Zapraszam do wypróbowania, a może już takie robiliście :) Składniki : około 8 ziemniaków 1/4 główki małej kapusty 500 g dobrej podsuszanej kiełbasy 2 cebule 3 łyżki szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czerwonej papryki
Sama słodycz i szczypta chiliDzisiejszy obiad jest raczej taki kobiecy, delikatny, słodko kwaśny. Przynajmniej moja męska część rodziny preferuje wątróbkę tradycyjną, z cebulką i ziemniakami. Mnie zainspirowały jesienne owoce, nasze polskie, czyli jabłka, gruszki i śliwki. O tej porze roku to skarbnica witamin. Do tego odrobina soku z cytryny, miodu i mamy super danie! Zamiast tradycyjnych ziemniaków ugotowałam kaszę pęczak. Ta z kolei posiada
Kulinarne przemysleniapierś z kurczaka standardowo w bułce tartej , i ja sama często ją przygotowuję , ale tym razem zapraszam na panierkę z dodatkami pietruszki , smak bardzo przyjemny , bardzo fajny sposób na obiady niedzielne . Składniki ( dla 3 osób ) 1 duża pierś podwójna z kurczaka 2 jajka 2 szklanki bułki tartej 1 pęczek pietruszki sól pieprz ziołowy
Mój Smakchyba moja największa jesienna słabość. Nie umiem i nie chcę się jej opierać. Pamiętam, że gdy byłam mała, Babcia przygotowywała marynowaną dynię w occie. Podawała ją później do obiadów przez całą zimę; a ja jej szczerze nie znosiłam. Dyni, nie Babci. Mdło-octowy smak był po prostu nie do przełknięcia. Na długie lata wykreśliłam więc dynię z mojego menu. Mama
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFlaki łączą w sobie dwie ulubione przeze mnie kategorie potraw. Dania mięsne i zupy. Jednocześnie, patrząc na aktualnie panującą za oknem aurę, doskonale nadają się na obiad w chłodniejsze dni. Nie tylko rozgrzewają, ale również pozostawiają uczucie sytości przez dłuższy czas. Mało kto jednak wie, że flaki są bogatym źródłem białka, wapnia, żelaza i witamy B12. Dodatkowo zawierają znikomą ilość
Jacob Tastesdodać świeże maliny. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Deser lodowy z malinami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne250 g kurek 100 g sera z przerostem niebieskiej pleśni 150 ml śmietanki 18% 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka masła 82% sól i
Atlas Smaków