obiad - 95112 przepisów (strona:3041/6341)

Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn - recenzja 218

bardzo szybko i łatwo, a dodatkowo w oparciu o powszechnie dostępne składniki. Pani Daria zachęca do jedzenia produktów sezonowych i lokalnych. W książce znajdziemy przepisy na śniadania, drugie śniadania, obiady, desery i kolacje. Ja osobiście mam zamiar kilka z nich wypróbować w swojej kuchni np. poranną sałatkę jajeczną z jabłkiem, soczewica z pieczonymi burakami, kapustą włoską i kozim serem

Cynamonowe szczęście
Pyszny zielony detoks, sok z książki "Życie ma smak" Marioli Bojarskiej-Ferenc. Ten i nie tylko.... 218

Chciałabym, żeby ta książka stała się dla Ciebie, drogi Czytelniku, przewodnikiem po zdrowej i smacznej kuchni. Przedstawiam sposoby na stworzenie najprostszych sałat, dań bez soli, podaję przepisy na śniadania, obiady, kolacje, desery oraz podpowiadam, co jeść przed i po treningu. Słowem, jest tu wszystko potrzebne do tego, by rozpocząć przygodę ze zdrową kuchnią. Zachęcam jednak, żeby moje przepisy były

Z Kuchni Do Kuchni
Ziemniaki pieczone z przyprawami 188

Często zdarza się, że ugotujemy na obiad za dużo ziemniaków. Co wtedy z nimi zrobić, wyrzucić? Nie! Kolejny raz odsmażać? Nie! Upieczone w przyprawach zyskują nowego życia i nowego smaku:). Zachęcam do stworzenia swojej kompozycji smakowej lub zainspirowania się moją. 1/2 kg ziemniaków 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki soli

Szefowa kuchni
Dieta w ciąży - zdrowe przepisy na 9 miesięcy - recenzja 167

się w tej książce. Jest ich mnóstwo, bo aż 150 ! Wszystkie potrawy są sprawdzone i zdrowe. Książka została podzielona na poszczególne trymestry , w których znajdują się przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przegryzki .     Książka zawiera też mnóstwo informacji dotyczących żywienia w ciąży, wiele praktycznych wskazówek , mitów oraz dokładne wyliczenia kaloryczności, białka, tłuszczów, węglowodanów i błonnika - w każdej proponowanej

Di gotuje
WEGAŃSKA BEZGLUTENOWA MINI TARTA Z FARSZEM SOCZEWICOWYM 170

Jeśli szukasz efektownej przekąski na imprezę lub po prostu pomysłu na obiad - to mam coś dla Ciebie. Przygotowane dziś przez mnie mini tarty bardzo mi się podobają wizualnie i z dumą podałabym je gościom podczas imprezy, spotkania, itp. Nie tylko super się prezentują, ale i smakują. Bardzo łatwo i szybko się je szykuje. Ciasto, mimo, że bezglutenowe, nie rozpada się

Jeść, by żyć w zdrowiu
CUKINIA ZAPIEKANA Z KASZĄ JAGLANĄ 138

właśnie jakieś "zaćmienie" kulinarne, je kanapki już piąty dzień z rzędu z braku chęci i pomysłów na gotowanie. Mnie samej też czasem ciężko wpaść na nawet najłatwiejszy pomysł na obiad. Być może ten przepis będzie dla Ciebie ratunkiem. To danie nie wymaga dużego nakładu pracy, czasu i pieniędzy. Można je nazwać potrawą dla leniuchów lub zapracowanych. Mimo prostoty wykonania, smakuje

Jeść, by żyć w zdrowiu
DOMOWE MONTE 155

domu nic się nie marnuje. Ten deser powstał z nadmiaru kaszy jaglanej, ugotowanej do obiadu. Na pomysł, co zrobić z tą nadwyżką wpadłam szybko i równie prędko przygotowałam pyszny smakołyk. Wystarczyło siedem składników i woda, by wyczarować małe co nieco dla dziecka i siebie. Mam wielką satysfakcję, gdy zrobię coś z niczego. A gdy jest to dodatkowo bogate odżywczo

Jeść, by żyć w zdrowiu
WEGAŃSKIE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 190

Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez kotletów i moja rodzina należy do tego grona. Podczas, gdy jedni ubijają mięso na schabowe, ja gotuję soczewicę i kaszę, co stanowi bazę do moich wegańskich kotletów. Rośliny strączkowe w połączeniu z kaszą jaglaną tworzą idealny farsz. Kotlety takie bardzo łatwo dają się uformować, nie kruszą się zbytnio po upieczeniu

Jeść, by żyć w zdrowiu
FALAFEL ZE SZPIANKIEM I MARCHEWKĄ 175

Falafel! Wstyd się przyznać, że to jedno z najpopularniejszych dań wegańskich odkryłam dopiero kilka miesięcy temu. Bardzo mi posmakowały i często przygotuje je na obiad lub jako przekąskę.  Moja wersja tych uroczych kotlecików zawiera szpinak i marchewkę, odróżniając się tymi składnikami od tradycyjnych falafli. Mogą one uchodzić za roślinny substytut mięsnych pulpecików. Są idealne dla tęskniących za smakiem smażonego

Jeść, by żyć w zdrowiu
NAJZDROWSZY SOK DOMOWEJ ROBOTY (Z KAPUSTĄ, MARCHEWKĄ, BOTWINKĄ, SELEREM, KIEŁKAMI SŁONECZNIKA...) 219

śniadanie: 4 marchewki, ćwiartkę główki kapusty, dwa pęki botwinki, 4 laski selera i dwie duże garści kiełków słonecznika? Byłoby ciężko. Samo przeżuwanie tych warzyw zajęłoby Wam do czasu obiadu. Lepiej wrzucić wszystko to do wyciskarki i wypić łatwo przyswajalny, bogaty w witaminy sok.  Nie eliminujcie ze składników kapusty! To ona jest królową tego soku za sprawą obecnej w niej

Jeść, by żyć w zdrowiu
NALEŚNIKI GRYCZANE Z ZIELONYM PESTO (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 208

danie bogate w roślinne białko, wapń, żelazo, zdrowe kwasy tłuszczowe i gamę witamin. Wasz organizm będzie wdzięczny za taką porcję zdrowia. Namoczcie kaszę, nasiona i przygotujcie to jutro na obiad. Dzięki moczeniu, substancje w nich zawarte są w 100% wchłanialne, a kwas fitowy (hamujący przyswajanie wapnia, żelaza, magnezu, cynku i miedzi) ulega neutralizacji. Naleśniki na bazie gryki i quinoa łatwo

Jeść, by żyć w zdrowiu
BURGERY Z KASZY GRYCZANEJ I GROSZKU (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 191

Proste i szybkie w wykonaniu kotleciki składające się z DWÓCH składników (+ przyprawy) - taka jest moja dzisiejsza propozycja na obiad. Wybrałam wersję pieczoną, ale wyjdą również wyśmienite, jeśli je usmażymy na oleju kokosowym. Polecam! Składniki na 20 kotlecików: 1 szklanka zielonego groszku (suchego), 1 szklanka suchej kaszy gryczanej niepalonej, 2 - 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soli himalajskiej, 1,5 łyżeczki

Jeść, by żyć w zdrowiu
DANIE OBIADOWE TUDZIEŻ SAŁATKA (FASOLA SZPARAGOWA + GRILLOWANA CUKINIA + GRILLOWANA CEBULA + AWOKADO) 196

przepisie wykorzystana do przygotowania cukinii i cebuli, które pięknie się prezentowały i współgrały smakowo z fasolą szparagową i awokado. To ekspresowe danie może zagrać rolę głowną podczas obiadu lub posłużyć jako sałatka, przystawka. Jest to lekkie, a zarazem bardzo odżywcze danie. Jego składnik - żołta fasolka szparagowa to, podobnie jak bób, znakomite źródło kwasu foliowego . Oprócz tego zawiera dużo błonnika

Jeść, by żyć w zdrowiu
KOTLETY Z SOCZEWICY I CUKINII (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 180

Delikatne, syte, aromatyczne, pyszne kotlety w sam raz na obiad. W komplecie z sałatką tworzą duet doskonały. Wszędzie teraz pod dostatkiem cukinii, warto ją wykorzystać do tego dania. W połączeniu z soczewicą, cebulą i dużą ilością koperku tworzy niesamowicie pachnące burgerki. Posmakują każdemu! Składniki na 12 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy 1,5 szklanki startej cukinii 1/2 szklanki mąki

Jeść, by żyć w zdrowiu
NAJLEPSZY POKARM DLA DZIECKA! 268

córka domagała się piersi non stop przez 8 pierwszych tygodni jej życia. Miałam maluszka przy piersi 20h na dobę. Gdy mąż był w pracy nie byłam w stanie przygotować obiadu, napoju, nawet wyjście do toalety było wyczynem. Nikt nie powiedział mi, że niektóre dzieci mają tak silną potrzebę ssania i bliskości, że chcą być przytulone do matki przez cały czas

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania