zimnej wody ze śmietaną wsypać sos carbonara, mieszając rózgą doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając, gotować z 2minuty mieszając na maśle usmażyć jajka sadzone, posolić i popierzyć do smaku obiad jest szybki, smaczny, syty...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś lekkie danie na obiad. Prostota na pierwszym miejscu.Dodatki smakowe kto co lubi. Składniki: szpinak mrożony siekany 200 g ser kozi 200 g suszone pomidory 2 łyżeczki makaron penne 200 g śmietana 30% 200 ml olej do smażenia Krok 1 Makaron gotujemy al denete . Krok 2 Na patelnie wlewamy troszkę oleju i wkradamy rozmrożony szpinak ( zamrożony tez może być
Różowa kuchniaZrobiliście już kotlety duszone w kremowym , pomidorowym sosie , pachnące cudownie majerankiem i suszonymi grzybami zebranymi jesienią.Jak nie , to wypróbujcie ten przepis.Fantastyczne danie na jasienne obiady , kiedy w okna stukają krople deszczu.Zapraszam. Przepis na 2 porcje: 16dag.ładnej wykrojonej na kotlety łopatki Garść namoczonych i ugotowanych grzybków 20dag . tłuszczu 4g.mąki sól przyprawa uniwersalna-przepis na blogu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo fajny pomysł na lekką, dietetyczną sałatkę z paluszkami krabowymi. Jej przygotowanie jest bardzo szybkie i nie zajmie nam dużo czasu. Doskonale nadaje się na upalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka makaronowa z sosem z pieczonych pomidorów, usmażonej cukinii z tymiankiem i parmezanowym sosem beszamelowym. Sycące danie bez mięsa, świetne na obiad lub kolację. Polecam w sezonie na cukinię i pomidory. Składniki sosu z pieczonych pomidorów: (4-6 porcji) 800 g dojrzałych pomidorów, np. Limy 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego majeranku
Moja Delicjaswoje roladki upiekłam w worku do pieczenia, dzięki czemu wyszły lekkie, ale i soczyste, idealne dla osób dbających o linię. Dodatkowo podałam je z lekka sałatką i kaszą. Takie obiady lubię najbardziej. W sezonie używam świeżej botwinki, natomiast poza wykorzystuję swoje zapasy z zamrażalki. Od kilku lat nie może zabraknąć jej kilku paczuszek, które wykorzystuję potem do różnych dań
Fabryka pomysłówmogą pozbawiać innych prawa do decydowania, chciałam przypomnieć pieśń Jana Kochanowskiego “Wy, którzy pospolitą rzeczą władacie…” Warto nad nimi się zastanowić. Po tych rozważaniach poszłam do kuchni, aby przygotować obiad. Swoją złość wyładowałam podczas rozbijania mięsa. Zrobiłam dzisiaj coś nowego: kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem. Wyszły naprawdę bardzo smaczne i mają jeszcze jedną zaletę – przed panierowaniem można
W mojej kuchniFrancuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym to idealny przepis na wytrawną kolację, obiad, a nawet przekąskę. Połączenie gruszki, sera pleśniowego i dodanie do nich orzechów włoskich, to nie tylko koncert dla kubków smakowych, ale też esencja kuchni francuskiej. Wykorzystanie ciasta francuskiego zamiast kruchego dodatkowo przyspiesza przygotowanie francuskiej tarty z szynką, gruszką i serem pleśniowym. Nawet jeśli nie lubicie
Pociąg Do KuchniKomosa ryżowa z owocami lata i kremem z zielonego groszku - lekka i orzeźwiająca propozycja na letni obiad lub drugie śniadanie. Danie to bomba błonnikowa, Danie jest pyszne i idealne na upały. Polecam gorąco! SKŁADNIKI na 2 porcje: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 szklanka truskawek 1 szklanka malin ok. 00 g świeżego zielonego groszku opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek Komosę
Kuchnia bezglutenowaogórki z jogurtem. Podawać np. z plackami , pyzami , kartaczami (bombami/cepelinami) lub z rybą. ----- Podobne: Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Sajgonki z warzywami na surowo Surówka z pora do obiadu Panorama Aten i widok z Akropolu (zdjęcie wykonane przez moją siostrę - dziękuję) O "Trzynastej opowieści" Diane Setterfield dowiedziałam się z pierwszy stron książki Anny Strzelec pt. "Okno w widokiem
Weekendy w domu i ogrodziemojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić coś swojego. Udzieliłam mu kilku wskazówek i zrobił nam naprawdę pyszny obiad. Kurczak jest soczysty i smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam! Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 5 łyżek oleju 1,5 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku
kuchnia doskifantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację ( jeśli lubimy grzeszyć na słodko wieczorem! ). Gwarantuję, że jak spróbujecie jednego – zaraz sięgniecie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia
Ostra na Słodkoprostu perska zupa z Iranu. Do tego jest zbawienna dla naszego zdrowia i urody. Perska zupa cebulowa z sokiem z cytrusów, kurkumą i miętą jest idealna na nadchodzące zimowe obiady. Doskonale rozgrzewa jako przystawka przed głównym daniem. Bez problemu nadaje się jednak na wszystkie pory roku. To naprawdę zaskakująca zupa. SKŁADNIKI: 1 łyżka oliwy 1 litr bulionu drobiowego 4 cebule
Sztuka gotowania w/g Samiryzrobienie zapasu chutneya z zielonych pomidorów . Póki co cieszę się smakiem swoich wielu odmian wymieszanych w jednej miseczce. W prostocie siła - sałatka szybka nadaje się na przekąskę i do obiadu. Składniki : 6 pomidorów cebula czerwona spora szczypta grubej soli morskiej Pomidory ewentualnie pozbawić skóry. Ja to robię, bo z odmian, które uprawiam, skóra bardzo łatwo schodzi . Pomidory pokroić
Weekendy w domu i ogrodzieDomowe KNEDLE ZE ŚLIWKAMI to jeden z ulubionych obiadów naszego... Artykuł Knedle ze śliwkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE