obiad - 94612 przepisów (strona:2921/6308)

Tortilla de patatas czyli tortilla hiszpańska 172

ziemniakami. Kombinacji może być tyle ile tylko podpowie Wam wyobraźnia. Dodajcie mięso, warzywa lub krewetki. Można użyć świeżo ugotowanych ziemniaków, lub ziemniaków które pozostały wam z wczorajszego obiadu. Szybka i pyszna . Idealna dla zabieganych, zapracowanych czy tych z Was którzy nie lubią przesiadywać w kuchni. Koniecznie wypróbujcie !  Porcja na patelnie o średnicy 17 cm 5 średnich ziemniaków

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 135

Łyżka) Czas przygotowania: 10 minut   1. Do salaterki włóż opłukany, osuszony szpinak, pokrojone na połówki truskawki, i porwany ser. 2. Posyp migdałami.   OBIAD K:449.2 / B:26.7 / T:9.0 / W:65.3 / Błonnik:11.8 PEŁNOZIARNISTE PENNE PO BOLOŃSKU (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Olej rzepakowy – 10 g (1 x Łyżka) Mielony filet z piersi

Powiedz dietom nie
Mielone pieczone w piekarniku. 167

propozycję pysznych i szybkich mielonych bo pieczonych w piekarniku. Na pewno znajdzie się jakaś osoba która po całym dniu w pracy wraca do domu i musi jeszcze przygotować obiad, taka propozycja na kotlety myślę że Wam się spodoba, nie musicie stać przy patelni a w jednym czasie pieką się kotlety a Wy przygotowujecie sałatkę lub ziemniaki. Ostatnio gdy jest

Sama słodycz i szczypta chili
Puree ziemniaczano – kalafiorowe zapiekane pod camembertem 132

nowych dań, wiecie sami tak niekiedy w życiu bywa. Powoli wszystko wróci na dawne tory. Dzisiaj przedstawiam puree ziemniaczano – kalafiorowe zapiekane pod camembertem. Idealnie zastępuje typowe ziemniaki podawane na obiad. Pracy nie ma zbyt wiele a wygląd i smak oceńcie sami. Składniki: Kalafior ( mały – dwie pięści złożone razem ) Ziemniaki ( kilka ) Masło Kolendra mielona sól Ser camembert ziołowy Wykonanie: Kalafior

Smaki Ewy
Szaraki-żelaziaki 175

chyba tam najbardziej popularne. Serwowane najczęściej z zasmażaną kapustą lub białym serem. Ja dzisiaj prezentuję ten drugi przepis. I wiecie co? Pal sześć dietę, szare kluski były na obiad wczoraj... będą i dzisiaj! :) Czytaj więcej

Pichceniomania
Okroshka Oкрошка - Chłodnik ruski 183

jest gorąco to nie chce się obfitych gorących obiadów, ale taki zimny chłodnik na kefirze, aromatycznym koperku i chrupiącą rzodkiewką i ogórkami to ukojenie. Okroshka ( окрошка) to ruski chłodnik do którego dodaje się by był dodatkowo odżywczy: jajka na twardo i odtłuszczony zimny bulion wołowy. Mozna taki kupić w sklepie pod nazwą Beef

Sztuka gotowania w/g Samiry
SAŁATKA WARSTWOWA Z KALAFIOREM 906

się na post dr Dąbrowskiej - jest mnóstwo warzyw,jest ciepło i nie chce się jeść - nic tylko korzystać. Tymczasem zapraszam Was na przepyszną sałatkę,którą często jem w formie obiadu. Pysznie,lekko i smacznie. Doskonale też pasuje na wszelkie imprezy pod chmurką bo dzięki warstwowemu ułożeniu warzyw wygląda efektownie i kolorowo.   Składniki:   mały kalafior bądź połowa dużego

Niespełnione zdolności kulinarne
Kompot z rabarbaru 159

Sezon na rabarbar wciąż trwa, chociaż zdetronizowały go raczej owoce. Prosty kompot z rabarbaru to pyszny dodatek do obiadu oraz fajny napój na upalne dni, bo nie jest zbyt słodki, a schłodzony smakuje doskonale. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie orzeźwiające, podane na zimno kompoty z sezonowych produktów 🙂   Przepis pierwotnie został opublikowany w letnim numerze naszego Magazynu

Pasja Smaku
Sałata z warzywami I 149

sezonie mogę jeść sałatę na okrągło. Dziś przedstawiam jedną z wersji na sałatę z warzywami, która będzie w sam raz do obiadu lub na kolację. Składniki: 1 mała sałata masłowa garść pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebulka 1 ogórek gruntowy siekany koperek Dressing: 1/5 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka przyprawy do sałatek świeżo zmielony pieprz odrobina cukru lub miodu

Kuchnia domowa Ani
SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA 131

grillowanego mięsa czy kiełbasy najlepsze są surówki kolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil. Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację. Składniki: * 1 główka sałaty lodowej * 1/2 ogórka szklarniowego * 1/2 czerwonej cebuli * 1/2 czerwonej papryki * 6 łyżek kukurydzy konserwowej * 6 łyżek groszku konserwowego * 7-8 pomidorków koktajlowych * 2 łyżki oleju

Zrób to smacznie
Makaron ryżowy z pesto, grillowanym halloumi i szparagami 225

Zielone i lekkie danie na letni obiad. Makaron ryżowy z aromatycznym pesto, grillowanym serem halloumi i chrupiącymi szparagami. opakowanie makaronu ryżowego (200g) halloumi (ok. 220 g) pęczek szparagów łyżka oliwy sól i pieprz do smaku sok z limonki Pesto ze słonecznikiem przygotowuję z większej porcji, na kilka razy i przechowuję w szczelnym słoiczku w lodówce. 70 g parmezanu

Mienta blog
Żeberka z piekarnika 161

Pieczone żeberka,  to doskonała propozycja dla smakoszy. Składniki: 1 kg żeberek, łyżeczka soli, łyżeczka płaska pieprzu, łyżeczka kopiasta papryki, czosnek. Przyprawiamy mięso, przekładamy do naczynia

chleba naszego
Sałatka wiosenno-letnia 136

właśnie z okazji, w przeddzień lata, mam dla Was pyszną sałatkę, taką wiosenno-letnią. Jest bardzo sycąca (dzięki chociażby oliwkom czy jajku) więc z powodzeniem może zastąpić normalny obiad. Latem lepiej jest zjeść coś lekkiego, nie jesteśmy potem tacy ociężali. Ta sałatka ma jeszcze jedną zaletę: zamiast ciężkiej śmietany jest lekki dressing jogurtowy. W sam raz na rozpoczynające się lato

Marder&Marder Manufacture
Polędwiczki z podsmażaną cebulą 168

Mięciutka polędwiczka i podsmażana cebulka, czyli aromatyczny, prosty i szybki do zrobienia obiad. Składniki: duża polędwiczka (około 0,6 kg) kilka łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz czerwona, słodka papryka w proszku ( łącznie około 2 czubate łyżeczki) 6 średnich cebul Wykonanie: Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kotleciki o grubości około 1,5 cm i lekko rozbijamy ręką. Mięso

Smak mojego domu
Pierogi z truskawkami 156

Korzystając z sezonu truskawkowego na obiad zrobiłam pierogi  ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 30 dag truskawek 3-4  łyżeczki cukru  Mąkę zalać gorącą wodą,wymieszać łyżką,dodać żółtko,oliwę,osolić do smaku i zagnieść elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić co najmniej

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania