odpuściłam sobie malowanie, szycie i inne. Te kilka dni to katorga była, nie dość, że ból to roboty tyle a tu robić nie mogę. Jakoś dałam radę ugotować obiad ( spaghetti jeną ręką da się zrobić ;) ) z nudów chodziłam ze dwa trzy razy dziennie na spacerki z moim psem do męża w pole, bo już żniwa się zaczęły. Zapalenie trochę
Misz-masz by Domizawsze uważałam naleśniki za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można przygotować zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację. Naleśniki uwielbiałam od dziecka, smakowały mi nawet bez dodatków. Same placki podjadałam prosto ze sterty naleśników, dopiero co zdjętych z patelni przez moją mamę :) A potem przyszedł ten moment, w którym trzeba było drastycznie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nagle okazało
Book of spellssmaku winegret. W takiej postaci oliwa jest typowym libańskim śniadaniem w której moczy się miejscowy chleb i to tak naprawdę wszystko. Podaje się ją w ten sposób przed obiadem jako przystawkę lub do sałatek. Warto poszukać w sprzedaży. SKŁADNIKI: 1/2 kg pomidorków koktajlowych 150-200 g tofu 1-2 łyżki mąki kukurydzianej pęczek natki pietruszki garść listków mięty sól
Sztuka gotowania w/g SamiryBakłażan faszerowany ciecierzycą to pyszny kompletny obiad lub super kolacja, tym razem bez dodatku mięsa, prawdiwa uczta dla wegetarian. Łódeczki bakłażana wypełnia ciecierzyca z marchewką połączona ajwarem. Dodatek marchewki możesz podmienić papryką. Bakłażana podałam z dipem miętowym (przepis na dip znajdziesz tutaj ). Jeśli użyjesz ciecierzycy z puszki danie szybkie do przygotowania. Osobiście nie lubię smaku ciecierzycy z puszki, nawet
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Surówka z kalarepy z marchewką. Idealna do obiadu. Podałam ją z młodymi ziemniaczkami i pieczoną karkówką. Bardzo lubię młodą kalarepę w surówkach, faszerowaną czy w zupie. Pamiętam jako dziecko zawsze jadłam ją na surowo jak jabłko prosto z ogródka. A ja polecam Wam kalarepę zapiekaną Składniki 1 duża kalarepa 1 średnia marchewka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 1 łyżeczka posiekanego
O kuchni z uczuciemAromatyczna pieczona szynka ze skórą to doskonałe danie na obiad lub po wystudzeniu, jako wędlina na kanapkę. Chrupiąca dobrze wypieczona skórka i delikatne kruche mięso w środku. Uczta smakowa dla miłośników dań mięsnych. Wspaniałego aromatu szynce nadają przede wszystkim goździki, którymi nakłuta jest cała skóra. Dzięki pieczeniu szynki ze skórą, mięso w środku nie jest suche, gdyż wytapiający się tłuszcz
Kuchcik gotujetaki gorący dzień proponuję Wam na obiad zdrową i sycącą sałatkę z gotowaną piersią kurczaka. Sałatkę zrobimy w kilka chwil i nie obciąży ona naszego żołądka. Składniki: pojedyncza pierś kurczaka pół małej kapusty pekińskiej pół pęczka rzodkiewki pół małego ogórka zielonego pół cebuli średniej pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie: Mięso myjemy osuszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneTakich sałatek nigdy za dużo. Kilka składników, jakieś połączenie w postaci dressingu i sałatka ląduje na talerzu. Polecam jako dodatek do obiadu ale jako sałatka na śniadanie do kanapek będzie znakomita. Wzmacniająca sałatka z roszponki i jabłka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieserem Mozzarella. Burgery wychodzą równie pyszne, a dzięki temu, że mozzarellę mamy zawsze w lodówce, często goszczą na naszym stole. Burgery z cukinii i mozzarelli są świetne na lunch, obiad lub kolację, a także jako ciepła lub zimna przekąska. Obowiązkowo z dressingiem z chilli, który wcale nie jest ostry (usuwamy bowiem pestki i ostre błonki – ale dzieciom możecie pominąć
Moja Delicjababci, przygotowałem gołąbki w sosie pomidorowym , lecz ze zmienionym nadzieniem. Moje gołąbki są z kaszą jaglaną i pieczarkami. Gołąbki z kaszą jaglaną mogą być świetnym pomysłem na letni obiad. Proponuję podać je w towarzystwie młodych ziemniaków i ogórków małosolnych. Czas przygotowania: 2 h Składniki na 16-18 szt. Koszt przygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty
kulinarnyJaPrzepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu
e-PrzepisyKulinarneColi life (330 g) – 89 kcal Rada? Po prostu przez kilka dni spisuj WSZYSTKO (także napoje inne niż zwykła woda) co jesz w ciągu dnia, łącznie z próbowaniem obiadu podczas gotowania czy przegryzaniem krakersów w czasie pracy. Szybko wyciągniesz wnioski i dowiesz się, co warto poprawić. Jesz za mało Zbyt duży deficyt kaloryczny może być taką samą przeszkodą podczas
Powiedz dietom niesobie przygotować. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt jest na prawdę imponujący. Kurczak wychodzi soczysty i dzięki mieszankom przypraw bardzo aromatyczny. Nam starczył na niedzielny obiad, następnego dnia wylądował w naleśnikach z warzywami i jeszcze trochę zostało na kanapki. Tak na prawdę możecie stworzyć sobie własną mieszankę przypraw - jeśli lubicie bardzo ostre smaki dodajcie więcej chili jeśli
My simple kitchenposiłku spritza z tradycyjnego wina jabłkowego, ale oczywiście piwa i wina też tam nie zabraknie. Najwięcej jest ich w dzielnicy Sachsenhausen i tutaj najlepiej się wybrać na taki obiad. Tu znajdziecie pełną listę tradycyjnych restauracji we Frankfurcie , bo większość wygląda dość podobnie, więc spokojnie możemy wybrać coś najbliżej siebie. Jeśli byliście kiedyś w Kompanii Piwowarskiej, to poczujecie się
Ugotowane pozamiatane