Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu
e-PrzepisyKulinarneColi life (330 g) – 89 kcal Rada? Po prostu przez kilka dni spisuj WSZYSTKO (także napoje inne niż zwykła woda) co jesz w ciągu dnia, łącznie z próbowaniem obiadu podczas gotowania czy przegryzaniem krakersów w czasie pracy. Szybko wyciągniesz wnioski i dowiesz się, co warto poprawić. Jesz za mało Zbyt duży deficyt kaloryczny może być taką samą przeszkodą podczas
Powiedz dietom niesobie przygotować. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt jest na prawdę imponujący. Kurczak wychodzi soczysty i dzięki mieszankom przypraw bardzo aromatyczny. Nam starczył na niedzielny obiad, następnego dnia wylądował w naleśnikach z warzywami i jeszcze trochę zostało na kanapki. Tak na prawdę możecie stworzyć sobie własną mieszankę przypraw - jeśli lubicie bardzo ostre smaki dodajcie więcej chili jeśli
My simple kitchenposiłku spritza z tradycyjnego wina jabłkowego, ale oczywiście piwa i wina też tam nie zabraknie. Najwięcej jest ich w dzielnicy Sachsenhausen i tutaj najlepiej się wybrać na taki obiad. Tu znajdziecie pełną listę tradycyjnych restauracji we Frankfurcie , bo większość wygląda dość podobnie, więc spokojnie możemy wybrać coś najbliżej siebie. Jeśli byliście kiedyś w Kompanii Piwowarskiej, to poczujecie się
Ugotowane pozamiataneBardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W ten sam sposób możemy przygotować również młodą kapustę. Ugotowaną przekroić na ćwiartki i podać polaną bułką tartą. Składniki: Kilka kalarep Masło Bułka tarta Sól, cukier do smaku Opcjonalnie: koperek Przygotowanie: Kalarepę pozbawić liści, obrać i przekroić na połówki. Można również pokroić kalarepę w grubsze plastry. Ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem
W garach u Gosijaglanej inspirowane moimi ukochanymi smakami Indii – z dodatkiem curry i kminu rzymskiego. Niesamowicie aromatyczne! Świetnie smakują np. z sosem z pieczonych pomidorów albo papryki. Są idealnym pomysłem na obiad! Są bezglutenowe , w związku z czym bez obaw mogą je zajadać osoby z nietolerancją. Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że posmakują i z przyjemnością sięgniecie po dokładkę. Smacznego! SKŁADNIKI: * ugotowana kasza jaglana
Ostra na SłodkoDziś przedstawiam przepis na pieczone skrzydełka w glazurze z Coca-Coli, idealne dla fanów obgryzania tych pyszności. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nadają się na szybki obiad w pracowitym tygodniu. Wystarczy je wstępnie obgotować, następnie wrzucamy do piekarnika a w międzyczasie przygotowujemy glazurę z Coca-Coli, którą najpierw smarujemy skrzydełka w trakcie zapiekania, a następnie polewamy przed samym
karmelowyOstatnio w swoim menu lekkiego jedzenia wprowadziłam od dwóch miesięcy jedno danie sałatkowe.Jem sałatkę na kolację albo obiad i wiecie co, straciłam w biodrach 4 cm.Dlatego teraz jem lekko i pysznie ,nie katuję się dietami i czuję się lepiej.Czego i Wam życzę.Nie wrócę do starych nawyków ,tak jak to zrobiłam w tamtym roku po diecie ,że zakładałam się
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJakiś czas temu dostałam od mojego taty zmielone suszone grzybki, w związku z tym staram się je jakoś smacznie wykorzystać i na wczorajszy obiad zrobiłam mięsko w sosie z suszonych grzybów... Mój mąż nie chwaląc się był zachwycony 😃 Uwielbiam, gdy moim bliskim smakują moje potrawy 💗 Mam nadzieję, że Wam również posmakują 😘 a wracając do grzybków to m ój tato bardzo
kulinarne odsłony patiwczorajszy obiad miałam ogromną ochotę na krokiety, ale nie takie z kiszoną kapustą, tylko zrobione z młodej kapustki z dodatkiem twarożku i świeżego koperku. Krokiety z kiszonej kapusty i dużej ilości grzybów, królują w moim domu głównie w porze zimowej, z dodatkiem gorącego kubka pysznego barszczyku... W porze wiosennej preferuje nadzienie z pysznej młodej kapusty! Moja zachcianka została spełniona 😃 Sama
kulinarne odsłony patiJestem największa fanką sałatek wszelkich. Uwielbiam jeść je na śniadanie, uwielbiam na kolację i kocham jeść sałatki na obiad. Właściwie dobrych sałatek mi nigdy dość, szczególnie latem. W sałatce, jak zdążyliście zauważyć, niezbędnym dodatkiem wiosną są mi szparagi i jajko w koszulce. Reszta to już inwencja twórcza i zawartość lodówki. Warzywa upolowane w warzywniku mamy i babci smakują niesamowicie
Mango PapajaPomidorowa zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami, zapieczona w beszamelowym sosie to pyszny pomysł na rodzinny obiad. Zapiekankę robi się dość szybko, a z podanych składników wychodzą 4 duże porcje. Składniki: 250 g ulubionego makaronu (u mnie penne) duża pierś z kurczaka papryka czerwona 2 średnie cebule średnia marchew puszka pomidorów pół szklanki bulionu słodka i ostra papryka, bazylia, oregano
e-PrzepisyKulinarneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki na ser: 2 opakowania sera camembert, jajko, bułka tarta do
JejKuchniaZapraszam na sałatkę z makaronem i tuńczykiem z puszki. Taka sałatka może zastąpić obiad. Sałatka jest bardzo sycąca i smaczna. Składniki: kilka liści sałaty rzymskiej garść suchego makaronu w kształcie casarecce 1 jajko 1/3 ogórka zielonego kilka rzodkiewek 50 g tuńczyka z puszki w sosie własnym koperek sos:1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie: Makaron
słodkie i nie tylko historie kulinarne