obiad - 94612 przepisów (strona:2908/6308)

Makarony spaghetti z czarnego ryżu, brązowego i gryki – Terrasana 181

gryczany ma brązowy kolorek. Smak: Makaron z ryżu czarnego: Czarny ryż jemy dość często, choć ostatnio wyparł go jego czerwony odpowiednik. Dlatego tym produktem chciałyśmy sobie jakoś urozmaicić obiady. Po ugotowaniu kolor makaronu nieco się rozjaśnił. Niteczki są cienkie, lekko spłaszczone i sprężyste, co ważne nie rozpadają się. W smaku czujemy charakterystyczną nutę ryżu ale nie jest ona zbyt wyraźna

Candy Pandas
Masło orzechowe 100% - Hardkorowy Alvin 147

dodatki jak sól czy cukier. Delikatnie roślinny smak idealnie łączy się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami a to powoduje, że ma się na nie ochotę na śniadanie, obiad, deser i kolacje (i w okresie między kolacją a śniadaniem też xD). Podsumowanie: Od początku wiele od tego masełka oczekiwałyśmy i w ogóle się nie zawiodłyśmy. Głębia smaku orzechów arachidowych

Candy Pandas
Ekspandowane ziarno – żyto/ żyto w miodzie z jabłkiem i cynamonem/ jagły/ jagły w miodzie z truskawkami - Soligrano 212

stanowczo więcej, bo smacznie dopełniały całość. Również garść dodana do jogurtu czy budyniu powoduje przyjemny chrupiący dodatek. Podsumowanie: Produkty od Soligrano bardzo fajnie umiliły nam nasze desery, śniadania oraz obiady. Oczywiście mamy świadomość, że skład wersji z „miodem” nie należy do najlepszych (cukier i syrop g-f) ale jako niewielki dodatek w do jogurtu czy w formie posypki nie stwarza

Candy Pandas
Batony owocowe – Vitanella (Biedronka) 197

głodu nam nie zaspokoi ale już dwa w takim opakowaniu mogą stanowić chwilową zagrychę w wyczekiwaniu na przyjazd do domu i zrobienie obiadu/kolacji lub będzie zacnym deserkiem po tym obiedzie :P Naszym faworytem jest wersja fistaszkowa, po którą na pewno sięgniemy kolejny raz. Dodatkowo nie posiada aromatów jak pierwsza, choć olej słonecznikowy w obu wydaje nam się nieco zbędny

Candy Pandas
Ekspandowana pszenica/orkisz/owies/komosa/gryka - Soligrano 168

smak jest jakby mało owsiany w porównaniu do dobrze znanych płatków owsianych. Bardzo lubimy owies a w takiej chrupiącej postaci świetnie wpasował się nam w śniadanie, desery a nawet obiad na słodko :) Komosa: Ziarenka te są okrągłe, drobniutkie, lekkie i nieco chrupiące. Z wyglądu i zapachu bardzo przypominają ekspandowany amarantus. Komosa posiada charakterystyczną goryczkę dla tego ziarna w tradycyjnej, ugotowanej

Candy Pandas
Cielęcina duszona w pomidorach i tymianku 250

Pisałam, że cielęcinę  trudno kupić ale jak już kupię to kupuję na co najmniej na 2-3 obiady. Tak oczywiście było tym razem. Dzięki temu dzisiaj prezentuję cielęcinę duszoną w pomidorach i tymianku. Tymianek zdecydowanie nadaje specyficznego dla siebie aromatu. Może się skusicie. Składniki: Cielęcina około 1 kg ( aby można było pokroić na kawałki typu bitki ) Pomidory krojone

Smaki Ewy
Warzywne placki tarte 151

lepszego od swojskich warzywek. Są tak aromatyczne i same w sobie tak smaczne, że nie trzeba tworzyć wymyślnych dań, aby wszystkim domownikom ślina ciekła na widok obiadu :) Po wizycie u babci w naszej kuchni ostatnio króluje szparagówka z masełkiem lub sadzone wiejskie jajko z ziemniakami i mizerią z domowych ogórków. Poezja! ;-)  A dzisiaj - absolutnie fantastyczne placki tarte

Kuchnia od dwojga
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI MARCHEWKOWE Z WIŚNIAMI NA GORĄCO ( bez laktozy! ) 168

naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które mogłabym jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację. Chyba nigdy mi się nie znudzą. Dziś ma dla Was przepis na pyszne, bezglutenowe i bezlaktozowe naleśniki marchewkowe, ktore ostatnio totalnie podbiły moje serce! Świetne zarówno w wersji

Ostra na Słodko
Brokuły pieczone z czosnkiem 191

lubimy nie tylko w kiszu Letnim hitem są u nas brokuły pieczone z czosnkiem i płatkami migdałowymi skropione sokiem z cytryny. Super nadają się na przekąskę lub dodatek do obiadu. A podane z ryżem i/lub smażonym tofu są zdrowo sycącym posiłkiem. Pychotka Składniki: 1 dorodna główka brokuła 4 ząbki czosnku (mniej lub więcej według preferencji) świeżo wyciśnięty sok z połówki

Lamarida.pl
Kurki w sosie śmietanowo - koperkowym z indykiem i makaronem 174

Sezon na kurki w pełni więc i my zaczęliśmy :-) Dzisiaj przepis na pyszny i szybki obiad z kurkami, indykiem i makaronem. To wszystko w sosie śmietanowym z koperkiem. Pysznie było, polecam Wam bardzo, ja już kupiłam kolejne opakowanie kurek :-). Miłego piątku kochani :-) Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie kurek (około 350 g) 350 g fileta z indyka (może być kurczak

kruche babeczki
Makaron w sosie pomidorowym z wołowiną i bakłażanem 154

Danie z makaronem, to sprawdzona opcja na szybki i smaczny obiad. Wystarczy przygotować sos na bazie ulubionych dodatków i ugotować makaron. Wszystko razem połączyć z odrobiną świeżych ziół i możemy serwować. Często makarony kojarzymy głównie z kuchnią włoską i tam szukamy pomysłów na nasze dania. Jednak ja dziś przygotowałem coś zupełnie innego. Inspiracją do mojej potrawy była kuchnia grecka

kulinarnyJa
Placuszki bananowe 971

większych (jak u mnie, wylewanych chochelką) placuszków. Placuszki mają delikatny posmak bananów. Do placuszków najlepiej użyć dojrzałych, mających już brązowawą skórkę, bananów.  Placuszki idealnie nadają się na obiad i na śniadanie. Do przygotowania placuszków nie jest konieczne użycie miksera. Ciasto można wymieszać trzepaczką kuchenną. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml.  Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Kopczyki ryżowe z dodatkiem papryki i brokułów 178

Pysznie i kolorowo :) Kopczyki ryżowe z papryką i brokułami na obiad się polecają :) żródło: "Tina"     Składniki na 4 porcje : 2 szkl. ryżu 30 dag brokułów 1 papryka żółta i czerwona 4 szkl. bulionu warzywnego 2 niewielkie dymki 1 mała puszka kukurydzy 4 małe pomidorki 4 łyżki gęstej śmietany 18% 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy pół łyżeczki przyprawy

Różne smaki w kuchni
Sałatka z kurczakiem 203

kurczakiem lubię bardzo. Dzięki dodatkowi mięsa sałatki stają się bardziej pożywne. Letnią porą sałatki przygotowuję dużo częściej niż zimą. Chętnie spożywam je na kolację , nie rzadko zastępują mi także obiad . Jest lato. Powinno być słońce i cudowna pogoda- niestety tym razem lato nas nie rozpieszcza. Jest lato- w sałatce powinien być świeży ogórek i koperek- ja niezmiennie Wasze podniebienia rozpieszczać

Pobite gary Barbary
Dip z pieczonych bakłażanów z rozmarynem 216

Przyznaję się bez bicia, że ściągnęłam pomysł na ten dip z pewnego food truck’a. Pewnej ubiegłorocznej soboty wybraliśmy się rodzinnie na Bezogródek, by wszamać coś na obiad. Wiadomo, że na jednym wozie się nie... Artykuł Dip z pieczonych bakłażanów z rozmarynem pochodzi z serwisu gotować

gotować!