większych (jak u mnie, wylewanych chochelką) placuszków. Placuszki mają delikatny posmak bananów. Do placuszków najlepiej użyć dojrzałych, mających już brązowawą skórkę, bananów. Placuszki idealnie nadają się na obiad i na śniadanie. Do przygotowania placuszków nie jest konieczne użycie miksera. Ciasto można wymieszać trzepaczką kuchenną. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu
Gospodyni MiejskaPysznie i kolorowo :) Kopczyki ryżowe z papryką i brokułami na obiad się polecają :) żródło: "Tina" Składniki na 4 porcje : 2 szkl. ryżu 30 dag brokułów 1 papryka żółta i czerwona 4 szkl. bulionu warzywnego 2 niewielkie dymki 1 mała puszka kukurydzy 4 małe pomidorki 4 łyżki gęstej śmietany 18% 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy pół łyżeczki przyprawy
Różne smaki w kuchnikurczakiem lubię bardzo. Dzięki dodatkowi mięsa sałatki stają się bardziej pożywne. Letnią porą sałatki przygotowuję dużo częściej niż zimą. Chętnie spożywam je na kolację , nie rzadko zastępują mi także obiad . Jest lato. Powinno być słońce i cudowna pogoda- niestety tym razem lato nas nie rozpieszcza. Jest lato- w sałatce powinien być świeży ogórek i koperek- ja niezmiennie Wasze podniebienia rozpieszczać
Pobite gary BarbaryPrzyznaję się bez bicia, że ściągnęłam pomysł na ten dip z pewnego food truck’a. Pewnej ubiegłorocznej soboty wybraliśmy się rodzinnie na Bezogródek, by wszamać coś na obiad. Wiadomo, że na jednym wozie się nie... Artykuł Dip z pieczonych bakłażanów z rozmarynem pochodzi z serwisu gotować
gotować!Młoda cukinia pysznie nadziana i zapieczona! Gdy w sezonie dostępna jest w "zieleniakach" młoda cukinia , bardzo często przyrządzam ją na obiad. Zarówno smażę, jak i duszę, a także podpiekam, czy też jadam na surowo. Jednak ulubioną potrawą cukiniową była, jest i zawsze będzie dla mnie pieczona cukinia faszerowana . Tutaj jako farsz posłużył solidny kawałek mięsa mielonego oraz soczysta żółta papryka
Grunt to przepis!poglądowe zdjęcia, tak by każdy mógł to wdrożyć we własnym życiu. Wszystkie propozycje nie są wzięte z sufitu, tylko prosto z naszego stołu. To co widzicie to udokumentowane śniadania, obiady, kolacje, czy przekąski, które Agnieszka serwuje codziennie sobie, mnie i Olivce, a niedługo do tego grona dołączy też Amelka... :) Śniadanie Olivki Potrzebne składniki: jajka pomidor papryka rzodkiewki szczypiorek majonez
Dieta Rozdzielna i ZdrowieLentejas czyli po prostu soczewica, zdrowa, pożywna i mega pyszna. Dziś w postaci zupy rodem z Hiszpanii. Zupa jest treściwa i bardzo pyszna, polecam wszystkim na pyszny obiad. Pierwszy raz robiłam tę zupę w kwietniu jak kwitły forsycje i było dość rześko, smakowała rozgrzewająco, teraz jadamy ją bez względu na temperaturę na dworze, zawsze smakuje wybornie. Hiszpańska zupa z soczewicy
Moje Małe CzarowanieLato w lipcu kapryśne, raz słońce i upał, raz deszcz i zimno. Takie jest nasze polskie lato! I można je kochać lub nie! Ja zdecydowanie je
SMYKWKUCHNI{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Je\u017celi znudzi\u0142 Wam si\u0119 nudny schabowy z ziemniakami to mam dla Was nieco zdrowsz\u0105, smaczniejsz\u0105
Mostek w kuchniPyszna, kremowa surówka z ogórków gruntowych, czerwonej cebulki - idealna zarówno do obiadu jak i do grilla. Orzeźwiająca w smaku, dzięki listkom mięty. Polecam! Składniki: - 10 ogórków gruntowych - 1 cebulka czerwona - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki gęstej śmietany - sól, pieprz - szczypiorek/koperek - 2 listki mięty Ogórki ubrać i opcjonalnie obrać. Pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić
CookYourselfDziś zapraszam na pyszne klasyczne danie z papryki. Taka faszerowana papryka będzie idealnym pomysłem na letni obiad. Moje papryczki są wypełnione mięsem mielonym i ryżem, bo takie lubię najbardziej. Składniki: 6-7 białych papryczek 300 g mięsa mielonego 2/3 szklanki ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko olej do smażenia majeranek sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiPlacuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami to moja propozycja na obiad w 20 minut! Jak Wam się podoba taki szybkie danie? Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 15 – 18 placuszków Składniki: 450 g fileta z indyka 200 g pieczarek 1 papryka
KuchniaWeDwoje.plWitajcie :-) Dziś przepis na szybki obiad, kolację jak kto woli. Salami, papryka, cukinia, suszony pomidor i mozzarella. To wszystko zawinięte w ciasto filo. To ciasto robiłam i próbowałam po raz pierwszy, szczerze francuskie dużo lepsze, to inne, trzeba spróbować :-) Miłego dnia :-) Składniki: opakowanie ciasta filo 10 plasterków salami mała cukinia kilka suszonych pomidorów kulka mozzarelli papryka zielona 1. Piekarnik nagrzewamy
kruche babeczkiLetni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek.może być w wersji na obiad, albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem. 1/2 główki młodej kapusty 20 dkg pieczarek małych 200 g cieciorki z puszki 1 cukinia mała 1 cebula biała 2 kiełbasy słąskie 15 dkg boczku wędzonego sól, pieprz
wesoła kuchniamalinami! Idealne ciasto na pierogi ( tym razem w wersji bez jajek ) w połączeniu ze słodko-kwaśnym owocowym nadzieniem i np. kleksem dobrej wiejskiej śmietany – perfekt! Koniecznie zróbcie na obiad! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 kg * sol – 1 szczypta * olej – 1 pełna łyżka * ciepła woda * maliny – ok. 0,5 kg * cukier – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na Słodko