obiad - 94612 przepisów (strona:2622/6308)

Chrupiące domowe frytki 170

osoby, który nie lubi frytek. Oczywiście takie smażone na oleju są mało zdrowe, ale nie jemy ich codziennie, więc od czasu do czasu warto sobie na taki dodatek do obiadu pozwolić. Nie wszyscy jednak widzą jak zrobić chrupiące domowe frytki. Pokażę Wam pewien trik w jaki sposób sprawić, ze będą one chrupiące…. Składniki 5-6 ziemniaków 2 l wody

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka kurczaka w ketchupie 161

Kurze uda możesz przygotować na wiele sposobów i wg mnie każdy nowy przepis jest w cenie, ponieważ nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Dzisiejszy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Oszukane Tabbouleh, czyli sałatka z kalafiora 220

Tabbouleh, która jest przyrządzana na bazie kaszy bulgur, lub też kaszy kuskus. Ostatnio postanowiłam zastąpić kaszę kalafiorem i wyszła przepyszna sałatka, która idealnie się nadaję na upalne, letnie lekkie obiady. Spróbujcie Składniki: – 300g surowego kalafiora – 1 duży pomidor malinowy – 1 pęczek pietruszki (mały) – kilka listków świeżej mięty – sok z cytryny wg smaku – sól himalajska

Smaki Armine
Zupa z piersią kurczaka, soczewicą i ziemniakami 160

deszczowe ostatnio dni taka zupa na obiad jak znalazł! Zupa na włoszczyźnie, z pomidorami, czerwoną soczewicą, ziemniakami i kawałkami piersi kurczaka. Syta, rozgrzewająca, taka domowa i smaczna. Doprawiona imbirem i przyprawą curry smakuje obłędnie. Nic dodać nic ująć! Jeśli chcecie dodajcie do niej posiekaną i przesmażoną razem z mięsem papryczkę chili, ja jednak – ze względu na to, że jest

Zasmakuj Kuchni
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Z KIEŁBASĄ (GOTOWANY NA ŻEBERKACH) 127

Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego też dziś polecam ten prosty i szybki przepis na bigos z młodej kapusty. Idealny na szybki, wiosenny obiad. Gotuję go tak często jak to tylko możliwe (choć przyznam, że mieszkając w Anglii, mam wokół siebie kilka polskich sklepów, ale nie w każdym można upolować świeże, sezonowe warzywa). Tak naprawdę wystarczy wszystko wrzucić

Zrób to smacznie
Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami 119

Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak i na przystawkę. Połączenie ciasta francuskiego i kurczaka, jak wiadomo, zawsze genialnie smakuje Do tego cukinia, groszek, zielone szparagi i domowe pesto – po prostu pycha! Całość szybka i prosta w przygotowaniu Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 piersi

PatiGotuje
Barszcz ukraiński. Przepis krok po kroku. 135

świetnie nadaje się do zupy , ale do innych potraw również. Zakupić słoiczek lub dwa możecie w  TYM miejscu.   Barszcz ukraiński poleca się na obiad. Przepis krok po kroku poprowadzi Was przez każdy etap przygotowania tej zupy. W razie jakichkolwiek pytań piszcie komentarze, jestem na kulinarnym posterunku   SMACZNEGO

kuron.com.pl
PASZTET WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 156

Wegański pasztet, którego głównym składnikiem jest ugotowana kasza jaglana (np. pozostała z obiadu). Znajdziecie w nim ponadto podsmażone na rumiano warzywa, pestki słonecznika i opcjonalnie także suszone pomidory ze słoiczka. Na koniec jeszcze mała miarka oleju, który razem z kaszą scala cały pasztet i nadaje mu odpowiednią konsystencję - sprawia, że pasztet nie rozsypuje się i nie kruszy po upieczeniu. Pozostaje

cool and minty
Pierś kurczaka w czosnku niedźwiedzim z białą kaszą gryczaną i tartym burakiem 169

tarce. Czosnek niedźwiedzi do złudzenia przypomina tu bardzo dobrze doprawiony szpinak, z tą małą różnicą, że niemal nie trzeba go doprawiać. Po prostu jest taki dobry. Domownicy dopiero po obiedzie dowiedzieli się, że to nie był szpinak bardzo wszystkim smakowało! 1 porcja to ok. 385 kcal , węglowodany: 36g, białko: 40g, tłuszcz: 9g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Domowe zapiekanki 190

zaletę, że wystarczy wrzucić dowolne składniki na pieczywo, posypać serem i wsadzić do piekarnika. Zapiekanki są szybkie. Zapiekanki są dobre. Zapiekanki to życie, huehue. Poza tym zapiekanki mogą zastąpić obiad, więc czasem układając plan gotowania, uwzględniam je w menu. Zapiekanki robię w piekarniku lub jeśli robię je na kromkach chleba, a nie na bułce, to opiekam je wtedy w opiekaczu

ladykitchen
Aloo chana 134

jakiś zapach, a baza żywieniowa oparta była na barze szybkiej obsługi, który był na poziomie ośrodka wczasowego w małej nadmorskiej miejscowości. Nie, tam nie dostałem mojej inspiracji. Chodziłem na obiady, korzystając z bogatej bazy żywieniowej tego miasta, ale, pomimo, że jedzenie było dobre, to równie dobrze mi znane, dlatego tam też mnie nic nie zainspirowało. Zainspirowała mnie młoda dziewczyna rozdająca

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotleciki szpinakowe z kaszy jaglanej z surówką z czerwonej kapusty i jabłka 109

Kotleciki jaglane pojawiają się u nas na obiad, dosyć często. Lubię eksperymentować dodając do nich np. odrobinę soczewicy, puree z buraków, lub jak w tym przypadku szpinak. Kotleciki podałam z soczystą surówką z mojej ulubionej czerwonej kapusty, lekko kwaśnego jabłka i słodkiej żurawiny. 100 g kaszy jaglanej Risana 70 g bułki tartej 70 g szpinaku łyżka oliwy łyżka soku

Mienta blog
Kotlety w panierce słonecznikowej 184

Nowa propozycja dla tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. Są niezwykle aromatyczne za sprawą suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku. Chrupkości nadaje rozdrobniony słonecznik. Polecam na domowy obiad. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawy: Sól Pieprz Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem 1 szklanka łuskanego słonecznika 1 szklanka bułki tartej 3 jajka Filet z kurczaka kroimy

VioletoweKucharzenie
Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) 135

przyprawy i ocet i wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli planujecie zrobić roladkę tylko dla siebie, to polecam zrobić jedną dużą roladę. Jeśli, natomiast, chcielibyście podać tę sałatkę jako dodatek do obiadu dla domowników, to lepiej zrobić sześć osobnych małych roladek. Do zrobienia dużej rolady należy liście botwinki ułożyć w dwa rzędy (po 3 w każdym rzędzie) tak, aby liście delikatnie nachodziły

Smaki Armine