Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem. To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone puszka pomidorów w puszce
Andzia PichciSznycelki z indyka zwinięte z plastrem boczku wędzonego w kremowym sosie szpinakowym. Podane z ryżem to bardzo smaczna propozycja na obiad. ok. 500 gram fileta z piersi indyka 5 plastrów boczku wędzonego 200 gram szpinaku rozdrobniony mrożony 250 ml. słodkiej śmietanki sól pieprz duży ząbek czosnku pół szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki 1 szklanka bulionu Pierś
Andzia PichciBardzo smaczne placki podane z kleksem kwaśnej śmietany to propozycja na wiosenny pyszny obiad czy kolację który znika w mgnieniu oka. 250 gram marchewki 250 gram cukinii 250 gram ziemniaków 1 mała cebula 2 duże jajka 100/120 gram mąki pszennej mały ząbek czosnku sól pieprz olej do smażenia Marchewki ,ziemniaki i cukinie obieramy. Następnie warzywa wraz z cebulą zetrzeć
Andzia PichciPrzepisy na diecie Ketogenicznej Klopsiki to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego gotowania #ketoobiad Składniki
Keto - Meto PrzepisySKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) czerwona papryka marchew ząbek czosnku 2 cm imbiru
Atlas Smakówugotowaliście dzisiaj? Małżonek gotował obiad. Mnie przypadła dzisiaj kolacja. Sałatka makaronowa antipasti to typowe włoski smaki. Uwielbiam podgryzać suszone pepperoni, jeść mozzarella skropioną oliwą i suszone pomidory…Typowe włoskie przekąski zwane antipasti znalazły się w makaronowej sałatce na zimno. Takie sałatki mogę jeść na około. Makaron to chyba najpopularniejszy produkt na całym świecie. Można go wymieszać z warzywami
codojedzeniamłodej kapusty z ryżem i mięsem w sosie z polnych pomidorów i cieszyć się ich smakiem. Gołąbki z białej lub włoskiej kapusty w sosie pomidorowym będą świetnym pomysłem na obiad lub ciepłą kolację. Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym proporcje na około 20 gołąbków 1 duża główka młodej kapusty lub dwie małe o łącznej wadze około 2 kg (można
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrawdziwa gratka- wielowarstwowy gratin ziemniaczany przepełniony plastrami łososia MOWI i cukinii w kremowym sosie chrzanowym 👌 Gratka nie tylko na obiad rodzinny (wtedy obłędnie smakuje podana na ciepło), ale i bardzo smaczna i ciekawa propozycja na imprezę- wystarczy pokroić na małe kwadraciki i nadziać porcje na wykałaczki (tak, tak, na zimno smakuje równie genialnie!). Dodatkową, fantastyczną robotę robi 'kawior' buraczkowy, który
Kraina Miodem PłynącaJednak nie tylko ładnie wygląda, bo i smakuje fenomenalnie! Zarówno na ciepło, jak i na zimno. Z jednej porcji wychodzi dość duża rolada, więc część z niej zjedliśmy na obiad, a druga część posłużyła jak wędlina do chleba. Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami Składniki: około 800 g – 1 kg filetu z indyka w jednym kawałku
PatiGotujenori , podana ze słodkim sosem tamaryndowym i świeżą kolendrą. Rewelacja! Danie ciekawie się prezentuje i jest pyszne. Polecam na imprezy rodzinne, Święta lub z dodatkiem ugotowanego ryżu na niedzielny obiad Składniki: około 450 g świeżego łososia MOWI 5 zielonych szparagów nori (około 10 – 11 listków) 1 łyżka masła sól pieprz Sos tamaryndowy: 3 łyżki wody 2 łyżki sosu rybnego
Oryginalny smakpożegnanie maja, jeszcze jeden przepis z zielonymi szparagami. Tym razem pomysł na błyskawiczny, wiosenny obiad
Stare GaryTruskawki zapanowały na dobre w mojej kuchni. Dziś mam na obiad pyszne...knedelki :) Składniki : ok. 40 dag ugotowanych , zmielonych ziemniaków( jeszcze starych!) ok. 5 dużych łyżek mąki ziemniaczanej ok. 5-6 łyżek mąki pszennej 1 dużo jajko, sól mąka do podsypania ciasta podczas wyrabiania 13 truskawek Przygotowanie: Do zmielonych ziemniaków dodałam mąki, jajko i sól, zagniotłam ciasto podobnie
Proste PotrawyMagda Idealnie upieczona, wilgotna i delikatna ryba z sezonowymi dodatkami to obowiązkowa propozycja na pyszny letni obiad. Warto spróbować subtelnego dorsza z zielonymi szparagami i cukinią, upieczonego z aromatycznym tymiankiem, słodką cebulą i kropelką wina. Bardzo proste danie, ale wyjątkowe i wyjątkowo smaczne. Składniki (na 4 porcje): 4 filety z polędwicy dorsza – każdy po około 150g pęczek szparagów
Smaczna StronaKrewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!