nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie zapewniające bezpieczeństwo i świeżość produktu. Wszystko to sprawia, że produkt jest najwyższej jakości, bezpieczny i przede wszystkim smaczny. Zapraszam na obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikBezmięsny kotlet też może być smaczny, pożywny i idealnie zastąpić mięso do obiadu! A oto najlepszy tego dowód :) Składniki: 2/3 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki soczewicy zielonej 2 jajka marchewka pół małej cukinii pół cebuli garść sezamu sól, pieprz, koperek, majeranek, opcjonalnie kminek Wykonanie: Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce, dodajemy sezam i pokrojoną w kostkę, zeszkloną cebulkę. Soczewicę
Taste Of My Daygotowaną piersią kurczaka Kiedy zrobiłam tą sałatkę, nie miałam pojęcia, że wpisze się na stałe w moje menu. Jest świetna na obiad, i doskonała na kolację. Bez węglowodanów same warzywa i białko. Chude nie smażone białko. Jest ona zgodna z kuchnią pięciu przemian. Znajdziecie w niej słodki, kwaśny, słony
AZgotuj!wymyślili Szopi prawdziwi, jak twierdzą, Bułgarzy. Zamieszkują region Sofii i Dupnicy. Ich sałatka jest chrupka, aromatyczna, spowita w białej chmurce smacznego białego szopskiego sera. Podawana jako przekąska przed obiadem. Składniki: bułgarski ser szopski 4 pomidory 2 papryki czerwone ogórek łyżka octu 4 łyżki oleju sól cebula posiekana natka pietruszki do smaku Pomidory
AZgotuj!sałatka świetna na lunch, na obiad i na kolację. Składniki dla 4 osób 10 sztuk ziemniaczków sałatkowych 2 jajka na twardo 2 buraczki nieduże ugotowane 2 ogórki kwaszone Krokus kilka liści roszponki 4-5 sztuk rzodkiewki kilka liści sałaty dressing: łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy
AZgotuj!Pierwszy raz zrobiłam polentę do kaczki. Bardzo wytrawnie wyglądało. Ale najciekawsze jest, ze po obiedzie nie miałam wściekłej ochoty na deser. 4 uda kacze szklanka czerwonego wytrawnego wina anyżek 3 goździki polenta woda sól tarty parmezan lub pecorino - garść krem z czerwonego octu balsamicznego brokuły z wody Oczyść mięso posyp solą i pieprzem. Obsmaż
AZgotuj!danie zrobił mój mąż podczas gdy ja byłam nieobecna w domu. Poprosiłam go, aby dzisiaj on zrobił dla mnie obiad. I ... Uczeń przerósł .... blogerkę. Nie wiem kto powinien tego bloga prowadzić. On bardzo rzadko coś gotuje. Ale powiem szczerze jak już ugotował to ugotował. Przy tym był bardzo szczęśliwy i powiedział, że gotowanie daje niesłychaną radość
AZgotuj!Tego obiadu dzisiaj miało nie być. Miał być makaron z sosem z pieczarkami. Ale wcale nie żałuję. 2 papryki zielone 1 żółta szklanka bulionu 3/4 szklanki kaszy bulgur marchewka pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku 1 cebula pół łyżeczki kminku 2 łyżki oleju pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego pół puszki pomidorów ( pulpa) sól pieprz cayenne ( według upodobania
AZgotuj!pesto. Będzie dość luźne ciasto. Dodaj wystudzone kostki bakłażana oraz fetę pokrojoną w kostkę. Piecz 60 minut w 180 stopniach w keksówce . Pyszne na zimno, i ciepło. Na obiad i na kolacje. I do pracy też się nadaje
AZgotuj!siedzą krążki banana obtoczone w cukrze. Będą - jak wyjdą - na słodko. Te z brokułem są pyszne. Mogą być spożywane na śniadanie czy kolacje. U mnie dziś występują jako obiad:) 200 gram mąka gryczana 250 ml mleko 1 szt jajo 0,5 łyżeczka sól 1 łyżeczka proszek do pieczenia Wszystkie składniki zmiksuj na jednolite ciasto. Gdyby było geste dolej
AZgotuj!Dziwnie się czuję, bo ryby w niedzielę nie jadam. Tzn dorsza. Prędzej sandacza albo łososia. Ale w całości mógł reprezentować niedzielny obiad. 500 gram dorsza (u mnie mrożony) sól, pieprz, skórka z jednej cytryny olej do wysmarowania naczynia 500 gram ziemniaków gałka muszkatołowa czerwona mielona papryka śmietanka 30% brokuł 3 ząbki czosnku Dorsza oprószyć solą, pieprzem
AZgotuj!bardzo szybki obiad! Przywiozłam z Sycylii sporo różnych produktów z pistacji. Sycylia pistacjami stoi! Migdałami też. Ale mnie zachwyciły pistacje. Lubię ten orzech;) W jednym ze sklepów kupiłam krem pistacjowy. Wyjadłam do sama ze słoika palcem. Nienaganne maniery;) Pyszny kremowy. To taka nutella z pistacji. Kupiłam jeszcze Pesto z pistacji, yyyyyy trochę gorzkawe i .... likier z pistacji
AZgotuj!Wróciłam z wakacji z Sycylii. W barach, jak zapewne wiecie, królują arancini. Spejalność z ryżu. Moje kule powstały z resztek kaszy jaglanej z obiadu. Pomysł powstał na bazie arancini. Podane z salsą pomidorową, ale dzieci pewnie wybrałyby ketchup. Polecam różne nadzienia. Można schować w kuli jaglanej także warzywa np. brukselkę, szpinak, kawaek ryby. Podawać z różnymi sosami
AZgotuj!wyladowała w zeszycie z napisem - NIGDY nie kupuj makreli świeżej. Była bardzo tłuska i czułam się po niej długo źle. Teraz będąc na wakacjach, na obiad do wyboru podano makrelę. Myślę sobie: wyglada fajnie, wezmę. Ale pamietałam moje samopoczucie. Trochę się obawiałam. Wziełam, zaryzykowałam. Czułam się w porządku. Przyjechałam do domu i ... kupiłam makrelę. Upiekłam
AZgotuj!zalepianie truskawek w ciasto, można ugotować puste knedle, a truskawki zmiksować z cukrem :)Będzie tak samo smacznie, a trochę mniej pracy. Kategoria: Bułki i drożdżówki , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Obiad , Pierogi, knedle , SŁODKO Tagged: drożdże , truskawki , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniam