obiad - 94612 przepisów (strona:2066/6308)

CHŁODNIK OGÓRKOWY 197

następny dzień, by dobrze się schodził w lodówce. Można go podawać z jajkiem (jak tradycyjny chłodnik), można z dodatkiem fety, orzechów włoskich, można także z ziemniakami (jako lekki obiad), ale również sam. Każda wersja jest przepyszna. Rodzinka zgodnie orzekła, że smakuje im nawet bardziej, niż chłodnik litewski, który królował u nas od lat... Taka mała zmiana zawsze mile widziana

Smaczne Zdrowe
Quiche z pieczarkami i kurczakiem 178

pieczarkami i kurczakiem Latem często robię ta potrawę , tak jak tarty , jest doskonały na zimno i na ciepło , a do tego bardzo wydajny , jeśli chodzi o porcje Jednym załatwiam obiad i kolację , bo zawsze zostaje kawałeczek . Składniki można komponować dowolnie , wbrew pozorom , nie jest to pracochłonna potrawa . Przy pierwszej próbie takie się wydaje , ale kolejny raz już nie sprawia żadnych

Ogrodnik w podróży
Tarta z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi 225

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania pysznej, sycącej i naprawdę łatwej w przyrządzeniu tarty z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi. Idealne danie na piątkowy obiad :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 kawałki upieczonego łososia (wagowo ok. 250 g ) pomidorki koktajlowe 4 czubate łyżeczki śmietany 18% 4 duże jajka kilka plasterków żółtego sera świeży koperek sól, pieprz Ciasto francuskie rozwałkować i przełożyć

Ugotować
pomidorowa fasolka z bankietówkami 125

Bardzo prosty obiad. Do tego zabawny. Gdy nie macie czasu na poważne dania obiadowe, gdy wpadną niezapowiedziani głodni goście. Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki masła 1 cebula 350 g małych paróweczek bankietowych 200g koncentratu pomidorowego 40 g mozzarelli 2 łyżki startego parmezanu świeża bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: Fasolkę

Pociąg Do Kuchni
Spaghetti Agi - ulubione 189

Jeśli nie mam pomysłu na obiad to niezawodne okazuje się moje ulubione połączenie składników: makaron, cukinia i boczek. Tym razem użyłam tych składników do spaghetti. Spaghetti - danie znane i lubiane. Najbardziej znane to spaghetti bolognese lub carbonara. Ja do spaghetti podchodzę na zasadzie "co mam w lodówce to się nada" i jest zawsze pysznie :) Przygotowując czerwony sos (pomidorowy) do makaronu

Pyza i Surówka
Drożdżowe racuchy z gruszkami 226

Specjalnie dla wszystkich łasuchów prezentuję przepis na pyszne racuchy z gruszkami. Są pulchne i miękkie w środku. Doskonałe na śniadanie, podwieczorek, a nawet obiad na słodko. Można je podawać oprószone cukrem pudrem.  SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mleka, 2 dag drożdży, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 1 i 1/3 szklanki mąki, 3 gruszki, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Halibut z witbierem i ziołowe łazanki z kurkami 217

ekki letni obiad - delikatny halibut z plastrem chorizo duszony w piwie oraz łazanki z chrupiącymi kurkami i cytrynową macierzanką. Sezon warzywny w pełni więc proponuję dodać porcję młodych warzyw np. fasolkę szparagową gotowaną na parze. Idealnym uzupełnieniem tego zestawu będzie schłodzone do 6 ° C piwo pszeniczne w stylu witbier, kwaśno-cierpkie nawiązujące do nut ziołowych i cytrusowych w potrawie

SzczyptaSmaQ
Makrela pieczona z nutą curry 132

naszym jadłospisie zbyt rzadko. Dlatego żeby nadrobić ten błąd zakupiłam ostatnio kilka świeżych makreli. Bardzo lubię te rybę nie tylko jak wędzoną, ale świeża dobrze upieczona to naprawdę pyszny obiad. Wykorzystałam pomysł Kasi doprawiając rybę mieszanką curry. Polecam wszystkim rybożercom. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placki rybno – ziemniaczane 199

pęczka koperku sól , pieprz biały do smaku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej bułka tarta do obtoczenia – około 1 szklanki Ziemniaki obieramy , gotujemy w osolonej wodzie jak do obiadu . Następnie odcedzamy jak już będą miękkie i odstawiamy do wystygnięcia . Najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Rybę pozbawiamy skóry i ości , kroimy w małe kwadratowe kawałki około 2 cm . Podsmażamy przez

Ogrodnik w podróży
Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania 233

ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest dla tych , którzy zmęczeni upałem marzą o czymś lekkim i chłodnym . W upalne dni schabowy i ziemniaki to niekoniecznie najlepszy pomysł na obiad . Pyszne chrupkie i orzeźwiające , doskonałe jako przekąska , a nawet kolacja . Takie gołąbki możemy wykonywać w dowolnych wariacjach smakowych , są szybkie w przygotowaniu . Warto spróbować , szczególnie ,że o tej porze

Ogrodnik w podróży
Wegetariański schabowy z kabaczka 210

height: 1em;" /> Najsmaczniejsze są odmiany o jasnej białej lub seledynowej skórce , która jest cieniutka jak np. u odmian : Wanda , Zeppelin , Dubaczek . Doskonałe , zarówno same jak i dodatek do obiadu . Polecam , pyszne , lekkie danie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 średnie kabaczki 2 jajka 1,5 szklanki

Ogrodnik w podróży
Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem 287

mnie było tylko 50g, ale to zdecydowanie za mało :) Przykryć patelnie pokrywką, zmniejszyć ogień i smażyć ok 3min. Przed podaniem wyłożyć na wierzch rukolę. Smacznego :) Kategoria: DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , Pizza , WYTRAWNIE Tagged: brzoskwinie , kozi ser , orzechy włoskie , rukola

https:KKuchniaMniam
Chłodnik z botwiny 204

Znów nadchodzą ciepłe dni , więc polecam wszystkim na obiad wszelkiego rodzaju chłodniki. U mnie dziś gości chłodnik z botwinki, do którego zachęcam was ze względu na smak i proste wykonanie. Składniki: 0,5 l maślanki 0,5 l jogurtu typu greckiego 0,5 kg botwiny 2 łyżki octu 1 średni ogórek pęczek rzodkiewki 0,5 pęczka szczypiorku 0,5 pęczka

Konrad Gotuje
Obiad z patelni 299

pietruszki oraz wbijamy jajko. Całość przykrywamy przykrywkę i smażymy prze ok 2 - 3 minuty do momentu gdy białko będzie ścięte, a żółtko na wpół płynne, to znak, że nasz obiad jest gotowy :) Smacznego

Taste Of My Day
Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem 185

Przepyszne połączenie mięsa i cukinii super obiad Składniki - 5 plastrów schabu - 1 cukinia ok 20 cm - pęczek ziół zielonych : - pietruszka lubczyk tymianek oregano - sól - pieprz - przyprawa do mięsa wieprzowego - 2 łyżki startego sera na drobnej tarce - 2 czubate łyżki amarantusa - tarta bułka - 2 jajka Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać  przyprawą do wieprzowiny  - Cukinię zetrzeć

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania