obiad - 94612 przepisów (strona:1833/6308)

miętowy chłodnik z ogórków 168

upalny, letni dzień. B łyskawiczna w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać składniki, a dodatek mięty sprawia, że jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Podana z chrupiącymi grzankami sprawdzi się doskonale jako lekki obiad . Przepis z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . składniki: 1/2 kg świeżych ogórków 1/2 litra jogurtu naturalnego garść listków mięty 1 młoda cebulka sól, pieprz wykonanie: Ogórki obieram, jeśli mają

babka w formie
Leczo z kaszą bulgur 129

antyoksydanty i zdecydowanie powinna być częściej stosowana w naszej diecie. Z dodatkiem warzyw tworzy lekkie i typowo letnie danie. Leczo z powodzeniem można przygotować z podwójnej porcji i obiad na dwa dni gotowy :) 2 małe cukinie 1 czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku 2 woreczki kaszy bulgur brązowy Cenos pętko dowolnej kiełbasy 4 pomidory/ ewentualnie puszka krojonych 1 łyżka koncentratu

Smakołyki Asi
Tortille z pulled chicken i surówką colesław 214

Cześć Kochani! Ostatnio pisałam Wam o serii rodzinnych obiadów. Tortille z pulled chicken i surówką colesław to moja druga propozycja w ramach tego cyklu. Pulled chicken to nic innego jak szarpany kurczak. Piersi kurczaka zapiekłam w bardzo aromatycznym sosie na bazie passaty, sosu sojowego, słodkiej i ostrej papryki Kamis. Kocham obie papryki i zawsze doprawiam nimi sosy na bazie pomidorów

Moja pasja smaku
Zupa prowansalska 218

Lekka, dietetyczna zupa dla wielbicieli warzyw i ziół prowansalskich. Cukinia, bakłażan, papryka w połączeniu z ziołami dają doskonały smak. W sam raz na dietetyczny obiad czy kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 5 porcji. Produkty 1,5 liatra wody, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 czerwona papryka, 2 pomidory, 1 cebula, 2 marchewki, 1 ząbek czosnku, łyżka masła

Fit&Fast Kitchen
Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem 138

Jednogarnkowe czy raczej patelniowe   letnie danie   do którego dodałam fasolkę szparagową prosto ze swojego ogrodu,   z dodatkiem makaronu,   aromatyczne, pożywne, doskonałe na szybki obiad. Całość przygotowuje się ekspresowo. Nie wymaga podlewania żadną wodą czy bulionem, soku z warzyw jest wystarczająco dużo. Polecam. Składniki: 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 1 papryka czerwona 1 papryka zielona

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka z brokułami 145

Składniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2

I LOVE LIFE
Makaronowo- pomidorowa zapiekanka z kurczakiem 120

bazie makaronu, soczystego kurczaka,  dużej ilości dojrzewających w słońcu pomidorów, aromatycznych przypraw oraz słodkiej cebuli połączonej z wyrazistym smakiem czosnku i ostrej papryki to świetny pomysł na rozgrzewający obiad. Składniki: 500g fileta z kurczaka 200g makaronu rurki np. 5 warzyw 1 puszka pomidorów w kawałkach 2 pomidory 200g zielonego groszku np. mrożonego 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 cebule

Szalona Kuchnia Eweliny
Kaszanka z cebulką w cieście francuskim 169

dopisuje,więc wymyśliłam ostatnio inny sposób na kaszankę-przepyszny.Nawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki 2 cebule opakowanie ciasta francuskiego sól,pieprz,papryka słodka w proszku

Swojskie jedzonko
Karkówka pieczona w ketchupie 644

Karkówka pieczona w ketchupie – prosta, pyszna, krucha karkówka zapiekana w ketchupie z pieczarkami i papryką. Polecam na obiad lub kolację. Najlepiej smakuje dnia kolejnego po podgrzaniu. Z kilograma karkówki wydzieliłam 7 plastrów o grubości ok. 1-1,5 cm. Przy kupnie karkówki należy pamiętać, by wybierać te mniejsze kawałki od młodszej świnki – dzięki temu mięso będzie smaczne i kruche

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone z cukinią 125

Kotlety mielone to pyszny klasyczny obiad. Dziś dodałam do nich cukinię i powiem  że  wyszły bardzo  soczyste, ale przede wszystkim  smaczne.  Moje kotlety podalam z ziemniakami  i mizerą . Szczerze p olecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta

magiczna kuchnia Kasi
Grillowane tortille z pieczonym kurczakiem i frytkami 472

kawałki kurczaka, frytki i trochę warzyw zawinięte w domowe tortille i usmażone na patelni grillowej. Nie dość, że smaczne to bardzo syte. Sprawdzą się na ciepłą kolację lub nawet obiad. CIASTO NA TORTILLE: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE: 1/2 pieczonego kurczaka 2 pomidory 8 liści sałaty lodowej

https:KKuchniaMniam
Curry warzywne. 136

Najbardziej lubię wegetariańskie wersje curry. Wystarczy użyć 2-3 różnych warzyw i pyszny obiad w mig jest gotowy. Robiąc wegetariańskie curry szukam nowych połączeń smakowych i zmieniam warzywa w kolejnych wersjach tej potrawy. Jednak niezmiennie używam jako bazy smakowej: kurkumy, świeżego imbiru, czosnku i chilli.  I oczywiście nie wyobrażam sobie curry bez natki kolendry, która bardzo podkręca smak potrawy

Codziennik Kuchenny
CUKINIOWE SPAGHETTI Z SOSEM SEROWYM 129

Obiad w kilka minut... spaghetti z cukinii podane z sosem serowym, przyrządzonym z trzech rodzajów sera: pleśniowego, topionego i żółtego twardego. Mimo lekkiego makaronu z cukinii, danie nie należy do dietetycznych, ze względu na kaloryczny sos serowy. Jednak od czasu do czasu możemy pozwolić sobie na takie pyszności. Kremowy sos serowy o intensywnym i wyrazistym smaku idealnie pasuje do delikatnej

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaczana sałatka z rzodkiewkami 115

Dopadła mnie ostatnio kulinarna niemoc. Niemoc jeśli chodzi o gotowanie, a tym bardziej robienie zdjęć i blogowanie. Dlatego obiad dziś dość skromny u nas – sałatka ziemniaczana z rzodkiewką otulona mieszanką jogurtu greckiego, niewielkiej ilości majonezu oraz musztardy francuskiej, a do tego kiełbasa. I tyle. Na 2-3 porcje: 6-8 średniej wielkości młodych ziemniaków 1 mały pęczek rzodkiewek kilka

Smaki Na Talerzu
Sałatka z wątróbką drobiową, owocami i sosem malinowym 123

kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, słodkich malin, nektarynek, delikatnie orzechowej sałaty oraz orzeźwiających borówek to świetny pomysł na pełnowartościowy, sezonowy obiad. Składniki: 750g wątróbki drobiowej 120g roszponki 100g malin 100g borówki amerykańskiej 2 nektarynki 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 5 łyżeczek przyprawy do gyrosa olej sól i pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania