obiad - 94612 przepisów (strona:1770/6308)

Leczo z fasolką szparagową, papryką, cukinią i kiełbasą 149

Dzień dobry :-) Dziś u nas pochmurno, ale może być, troszkę oddechy się przyda :-) Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam Wam leczo z fasolką szparagową. Tak sobie próbujemy z różnymi dodatkami, było już z marchewką i polecam, bo naprawdę dobre, teraz fasolka, bo kupiłam z myślą, że będzie jako dodatek do mięsa, ale chłopakom zamarzyło się leczo, a fasolka

kruche babeczki
Pieczarki faszerowane 103

Faszerowane pieczarki to pyszny dodatek do obiadu,lub zakąska. Myślę,że to połączenie zadowoli każdego smakosza tych grzybków. SKŁADNIKI: 12 raczej większych pieczarek(jak widać moje były nieco małe) 20 dak.mięsa mielonego 2 jajka przyprawy:sól,pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania bułka tarta do panierowania, masło klarowane lub olej do smażenia

Kuchnia Beaty
Makaron z boczniakami i kurczakiem w sosie śmietanowym z pietruszką 111

jeszcze przepis.  Pyszne, kremowy sos z boczniakami i kurczakiem na bazie śmietany i makaron pełnoziarnisty oraz szczera ilość natki pietruszki w sosie to recepta na dobry i szybki obiad. Polecam użycie dowolnego rodzaju grzybów, ten sos będzie smakował świetnie również z kurkami, podgrzybkami i sowami.  Składniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego  1 szalotka  1 ząbek czosnku

Mango Papaja
Zapiekane piersi z kurczaka pod pierzynką z marchewki i pora 281

Dzisiaj pomysł na szybki do przygotowania i bardzo smaczny obiad - filety z piersi kurczaka zapiekane pod marchewkowo-porową pierzynką. Danie proste do przyrządzenia, ponieważ wystarczy przyprawić piersi z kurczaka i ułożyć na nich starte marchewki oraz pokrojonego pora, a całą pozostałą pracę wykona za nas piekarnik. Danie świetnie smakuje podane z ugotowanym ryżem. Wbrew pozorom - piersi upieczone w poniższy sposób

Ugotować
Surówka z kalarepą 93

Miałam połowę kapusty pekińskiej i sałatę lodową i zastanawiałam się, którą zużyć w danym dniu do obiadu. W ostatniej chwili pomyślałam, by wykorzystać obie. Powstała pyszna surówka w zielonych kolorach. Dodałam do niej świeżą kalarepkę oraz miodowy dressing. Wyszło pysznie. Polecam:) 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 sałaty lodowej 1 kalarepa 1 cebula Dressing: 3 łyżki płynnego miodu 4 łyżki oleju

Smaki Na Talerzu
Schab/schabowe pieczone w mleku 141

mleczny, który odrobinkę przypomina beszamel. Całość doskonale komponuje się z ryżem, ale tak naprawdę możecie użyć ulubionych dodatków. Ps. Jeśli chcecie zajadać się schabem pieczonym w mleku na obiad oraz na kanapki to polecam upieczenie go w całości - klik .   około 6-7 kawałków schabu papryka słodka w proszku  czosnek granulowany majeranek sól, pieprz Dodatkowo: 300 ml mleka

Di gotuje
Bitki w sosie koperkowym 136

Bitki w sosie koperkowym – szybki i pyszny obiad. Do przygotowania tej potrawy użyłam mięsa wieprzowego – dokładnie karkówki wieprzowej, dodałam świeży koperek, ale spokojnie można użyć też mrożonego. Po lodówce przewracało mi się garść fasolki szparagowej więc ona też poszła do tego pysznego sosu, ale nie jest to składnik konieczny tylko opcjonalny (zresztą sami możecie dorzucić jakieś warzywko, które

Dorota Smakuje
Nadziewana dynia z komosą i grzybami 195

Opis Nadziewana dynia z komosą i grzybami: Nadziewana dynia z komosą i grzybami to zdrowa i fit propozycja na obiad czy kolację. Uwielbiam ją jeść zarówno na słodko, jak i na słono. Dynia piżmowa ma liczne właściwości i wartości odżywcze. Stanowi doskonałe źródło witaminy A, błonnika i potasu. Ma również dobroczynny wpływ na ciśnienie krwi, trawienie, zdrowe włosy oraz skórę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bób – sałatka tabbouleh z bobem i fetą 131

fetą jest właśnie wynikiem czystki w spiżarni. Zamiast kaszy bulgur wykorzystafiam białą kaszę gryczaną. Jest to smaczna sałatka, którą można zjeść jako wegetariański posiłek lub dodatek do mięsnego obiadu. Tabbouleh z bobem i feta Składniki: ok. 350 g ugotowanego bobu, 500 g z łupinami 500 ml ugotowanej białej kaszy gryczanej 2 ogórki 250 g koktajlowych pomidorów 1 czerwona cebula

codojedzenia
Faszerowane pomidory zapiekane 128

Jedna pójdzie do pomidora, druga na wierzch Do każdego pomidora nakładamy mieszankę – do połowy. Na to wykładamy fetę, przykrywamy mixem. Nie zużyłam całości-pozostały użyłam jako dodatek do obiadu. Można nadziać więcej pomidorów. Przykrywamy górą pomidorka i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach. 5 minut przed końcem odkrywamy górę i kładziemy resztę fety. Smacznego!!!!         Share

Latosiowydom
Salatka szwabska 127

Pyszna sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Wystarczą 4 podstawowe składniki by mieć idealny dodatek do obiadu, na grilla czy imprezę. Jest syta, lekko kwaśna, lekko ostra. Idealna. A chrupiący boczek na wisienka na torcie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka z cukinii z boczkiem i fetą 101

Pyszna zapiekanka z cukinią i boczkiem, idealnie sprawdzi się i na ciepło i na zimno ,na lunch czy lekki obiad na upały - polecam

Swojskie jedzonko
Ogórki w zalewie musztardowo – miodowej (pikle) 286

Pikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto spróbować czegoś nowego. Są troszkę bardziej czasochłonne w przygotowaniu ponieważ musimy obrać wszystkie ogórki, jednak uważam że dla samego smaku warto je zrobić do zimowych zapasów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kg ogórków

Blog kulinarny S9.PL
Sałatka z fasolki szparagowej 137

Idealna propozycja jako coś zielonego do obiadu. Czas przygotowanie to jedynie ugotowanie fasolki. W między czasie przygotujesz prosty dressing. Fasolkę warto wymieszać z dressingiem kiedy jest jeszcze ciepła, bo wtedy więcej go wchłonie. I na ciepło też lepiej smakuje. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 20 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g musztarda dijon – 1,5 łyżeczki ocet

wiecejwarzyw.pl
BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM 130

czyli zarówno z mięsa wieprzowego jak i wołowego. Dzięki temu sos wychodzi bardziej aromatyczny i intensywny w smaku. Gęsty i aksamitny sos, a do tego mięciutkie i kruche mięso - obiad doskonały! Jest to danie uniwersalne, które doskonale pasuje zarówno do ziemniaków, kasz, ryżu, jak i makaronu. Jednak u mnie w domu  rodzinnym do bitek mama zawsze podawała ziemniaki

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania